اعتصاب غذای سهیل عربی، آزادی سه درویش گنابادی
سهیل عربی، زندانی سیاسی که از آبان ماه سال ۹۲ در زندان است و اکنون در زندان مرکزی تهران بزرگ (فشافویه) بهسر میبرد، در اعتراض به شرایط نامساعد زندان و عدم رسیدگی پزشکی وارد ششمین روز از اعتصاب غذای خود شده است. از سوی دیگر سه درویش گنابادی مشمول عفو و از زندان آزاد شدند….
با شیوع کرونا در زندانهای ایران و با وجود ادعای مقامات قضایی مبنی بر انجام تمهیدات ویژه بهداشتی در زندانها، گزاشهای رسیده از درون زندان حاکی از کمبود امکانات و تجهیزات پیشگیرانه و درمانی برای نجات جان زندانیان است.
به نظر میرسد قوه قضاییه ناتوان ناگزیر از آزادی زندانیان، سه تن از درویشان گنابادی را پیش از اتمام دوران محکومیت، از زندان آزاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا ، سهیل عربی، زندانی سیاسی که از روز دوشنبه ۲۶ اسفند ماه اعتصاب غذا کرده است، با وجود افت شدید قند خون و داشتن درد شدید ناشی از «ترومای بلانت» و عفونت ناشی از آن، همچنان از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است.
یک منبع نزدیک به خانواده سهیل عربی در باره وضعیت سلامت این زندانی سیاسی گفته که او علیرغم درد شدید و صدمه فیزیکی نه تنها از اعزام به بیمارستان محروم مانده، بلکه در حال حاضر دسترسی او به هواخوری نیز قطع شده است.
سهیل عربی روز ۲۸ اسفند ماه و به دنبال وخامت شرایط جسمانی به بیمارستان خمینی تهران اعزام شد اما به دلیل بدهکار بودن سازمان زندانها به بیمارستان و عدم تقبل هزینهها از سوی مسئولان زندان تهران بزرگ، این زندانی سیاسی بدون انجام مراحل درمانی به زندان بازگردانده شد.
عربی پیش از این یکبار دیگر نیز به علت بیماری از زندان به بیمارستان فیروزآبادی تهران اعزام شده بود اما به دلیل عدم هماهنگی قبلی مسئولان زندان با کادر پزشکی بیمارستان و همچنین نبود تخت خالی برای بستری شدن، پس از انجام معاینات ابتدایی و بدون رسیدگی پزشکی به زندان بازگردانده شد.
در ماههای اخیر و پس از تشخیص بیماری «ترومای بلانت» در بدن سهیل عربی، مسئولان زندان به او اعلام کردند که پرداخت هزینه ۶۰ میلیون تومانی عمل جراحی به عهده خود او گذاشته شده و زندان، هزینه درمان او را متقبل نخواهد شد.
سهیل عربی آذر ماه ۹۲ بازداشت شد. او که در آن زمان به عنوان عکاس و فعال در شبکه اجتماعی فیسبوک شناخته میشد، در سال ۱۳۹۳ به اتهام «سبالنبی» به مرگ محکوم شد اما به دنبال تلاشهای خانواده و وکیلان او و دخالت نهادهای بینالمللی، پرونده او در شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور بررسی و مجازات اعدامش لغو شد.
عربی به هفت سال و شش ماه زندان محکوم شده بود که با پروندهای جدید که در زندان علیه او باز شده بود، در تاریخ ۳۱ شهریور ۹۷ به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به سه سال حبس، سه سال تبعید و جزای نقدی محکوم شد.
بر اساس گزارشهای رسیده از درون زندان، امکانات پزشکی و اقلام دارویی در زندان فشافویه (تهران بزرگ) بسیار کم و ناکافی توصیف شده است. این در حالی است که پس از اعلام شیوع کرونا در این زندان، بسیاری از زندانیان سیاسی و عقیدتی همچنان از اعزام به مرخصی محروم ماندهاند.
با پیگیری خانوادههای زندانیان سیاسی و وکیلان حقوق بشری در روزهای اخیر، تنها تعداد اندکی از این زندانیان موفق به استفاده از حق مرخصی خود یا آزادی از زندان شدهاند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn