
قربانیان مشروب تقلبی در کنار قربانیان کرونا
با شیوع کرونا در ایران تعداد افرادی که دچار مسمومیت الکلی شده و کسانی که بر اثر آن کشته میشوند رو به افزایش است. در چند روز گذشته تنها در استان خوزستان بیش از ۶۰۰ نفر به خاطر نوشیدن الکل متانول مسموم شدهاند….
رئیس اورژانس استان فارس در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد که تا صبح چهارشنبه ۶ فروردین (۲۵ مارس) ۵۹۲ نفر در این استان بر اثر مصرف الکل مسموم شده و از این تعداد ۷۲ نفر جان خود را از دست دادهاند.او افزود: «متاسفانه مسمومیت با الکل طی روزهای گذشته تاکنون روندی افزایشی داشته و این روند همچنان ادامه دارد.»
عبدالرسول همتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از درگذشت ۲۱ نفر در استان فارس به دلیل ابتلا به ویروس کرونا خبر داده است.
رقابت مشروب تقلبی با “کرونا” در گرفتن قربانی
مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس در گفت و گو با ایرنا گفت: از اوایل اسفند ۹۸ که تقریبا نخستین روزهای شیوع کرونا در فارس بود تا آخر این ماه ۴۳۹ نفر بر اساس مصرف الکل تقلبی یا صنعتی دچار مسمومیت شدند که ۶۶ نفر از آنان فوت کردند.
در استان خوزستان هم بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۶۴۷ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکل تقلبی در خوزستان مسموم شدهاند و ۶۲ نفر جان خود را از دست دادهاند.
خبر تأسف بارتر اینکه در میان افراد مسموم شده با الکل در خوزستان بانوان و نوجوانان زیر ۱۸ سال هم بودهاند که این استفاده غلط از الکل به قیمت جان آنها تمام شده است
پس از شیوع کرونا در ایران و شایعه تاثیر نوشیدن الکل بر این بیماری، موجب رونق بازار زیرزمینی و تقلبی این محصول شده و قربانیان بسیاری بر جا گذاشته است.
یک جوان اهوزی در این باره گفته: این وضعیت چنان عذاب آور است که می گویم ای کاش کرونا بگیرند ولی مشروب تقلبی نخورند…
به نوشته رسانه های داخلی، برخی از افراد سودجو اقدام به تغییر رنگ الکل متانول و فروش آن به جای الکل اتانول کردهاند و افرادی که قبلا الکل اتانول را برای مصرف خوراکی تهیه میکردند، با خرید الکل متانول تقلبی قربانی شدهاند.
تصمیمات جدید
با ادامه شیوع کرونا رژیم جمهوری اسلامی که در اعلام محدودیتهای بیشتر تعلل کرده بود و یا عمدآ موجب گسترش این بیماری شده بود، اخیراً اعلام کرده است که تصمیمات جدیدی گرفته می شود. حسن روحانی گفت طرح فاصلهگذاری اجتماعی تصویب خواهد شد و از روز پنجشنبه طرحهای سختگیرانهای به اجرا گذاشته خواهد شد. سخنگوی دولت نیز از ممنوعیت سفرهای جدید و خروج از شهرها خبر داد. مطابق آخرین گزارش ها تعداد مبتلایان از ۲۷ هزار نفر فراتر رفته است
سعید نمکی، وزیر بهداشت دوشنبه ۴ فروردین احتمال داده بود که در جلسه همان روز ستاد ملی مبارزه با کرونا طرح فاصلهگذاری اجتماعی به تصویب برسد. اما چنین نشد.
نمکی گفته بود: «در این طرح علاوه بر خواهش و تمنا از مردم از شیوههای دیگری برای محدود کردن استفاده خواهیم کرد، البته به معنای اعمال مقررات سخت و قرنطینههای سخت نیست. سعی میکنیم همه خدمات و تمام مراکز برای خرید مردم و تأمین ارزاق و خدمات عمومی که باید دایر شوند، فعالیت کرده و خللی در ارائه خدمات آنها ایجاد نشود. اما ناچاریم با برخی رفتوآمدها و تجمعات انقباضیتر برخورد کنیم.»
کریم همتی، سرپرست جمعیت هلال احمر ایران شنبه ۲ فروردین اعلام کرد که «از روز ۲۷ اسفند تا اول فروردینماه، ۹۷۰ هزار خودرو با ظرفیت حدود ۳ میلیون مسافر از استانهای درگیر کرونا خارج شدهاند که حدود ۲۴۰۰ نفر از این مسافران دارای علائم بیماری کرونا مثل تب و… بودهاند.»
حسن روحانی در سخنان روز چهارشنبه خود اما از «همکاری مردم» در سفرهای نوروزی سخن گفت و افزود: «در ایام عید امسال نسبت به سال گذشته، ۷۸ درصد مسافر کاهش پیدا کرده و همه هتلها و مراکز اقامتی ما خالی است.»
دولت روحانی که از پیامدهای اقتصادی رکود کسب و کارهای کوچک که ۴۰ درصد از اقتصاد ایران را شامل میشود وحشت دارد «مصونیت گلهای» [مصونیت جمعیت در اثر ابتلا به یک بیماری همهگیر] را به قرنطینه خانگی که برای مثال در کشورهای ایتالیا و فرانسه به اجرا درآمده ترجیح میدهد.
روحانی در جلسه هیئت دولت گفت: «بر اساس گزارشهای وزیر بهداشت، موج اول بیماری کرونا عبور کردهایم اما ممکن است، موج دیگری در روزهای آینده پیش روی ما باشد که باید آن را کنترل و مدیریت کنیم. (…) دوره این بیماری را باید بگذرانیم؛ امروز کسب و کارها دچار مشکل شدهاند این دوره ۱۵ روز را مد نظر قرار دادهایم البته چند روز از آن ۱۵ روز گذشته است به هر حال تا شنبه ۱۶ فروردین این طرح باید اجرا بشود که سختگیرانه هم است.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت نیز چهارشنبه ۶ فروردین در پایان نشست هیئت دولت با بیان اینکه «سفرهای جدید و خروج از شهرها ممنوع میشود»، گفت: «از همه مردم میخواهیم در این طرح همکاری کنند. آمارها نشان میدهد در جایی که به آنجا مسافرت شده موج جدید بیماری صورت گرفته است.»
همچنین وزارت ارتباطات قصد دارد مبتلایان به کرونا را شناسایی کند. ربیعی در اینباره گفت: «کسانی که مبتلا به کرونا هستند در صورت خروج از قرنطینه اعمال قانون خواهند شد و باید ۱۵ روز خود را بهصورت قرنطینه سپری کنند.»
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوشنبه ۴ فروردین اعلام کرد ۸۵ درصد مبتلایان به کووید ۱۹ در ایران بیماران بدون علامت یا با علایم خفیف هستند و با احتساب این افراد تعداد مبتلایان به این ویروس در ایران بیش از آمار اعلام شده بیمارستانی است. به گفته او هیچ نقطهای از کشور پاک و عاری از ویروس کرونا نیست.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn