
هشدار سازمان نظام پزشکی به گسترش کرونا
وزیر بهداشت جمهوری اسلامی در مورد گسترش ویروس جدید کرونا در کشور میگوید خود را برای روزهای سختتری آماده کرده است. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز می گوید : نگران اوج گرفتن دوباره ابتلا به بیماری کرونا ویروس هستیم، در صورت بی توجهی شهروندان به رعایت فاصله فیزیکی و مراقبت های بهداشتی، هفته های آینده با افزایش آمار مبتلایان به کووید ۱۹ مواجه خواهیم بود….
سازمان نظام پزشکی ضمن تأکید بر اینکه با اجرای طرح «فاصلهگذاری هوشمند» کنترل و مدیریت بیماری کووید۱۹ در کشور وارد فاز جدیدی میشود، افزوده است که بدون در نظر گرفتن لوازم علمی و اجرایی، «تهدیدهای جدی در مورد اوج گرفتن مجدد بیماری پیشرو خواهد بود».
از شنبه ۲۳ فروردین دو سوم کارمندان و کارگران ایران کار خود را آغاز کردند و وسائل نقلیه عمومی نیز با ازدحام روبهرو شدند. دولت حسن روحانی بهمنظور ادامه فعالیت اقتصادی در کشور اکنون بر «فاصلهگذاری هوشمند» بیشتر تأکید میکند در حالیکه با شروع فعالیتهای اقتصادی، فاصلهگذاری اجتماعی (فیزیکی) اهمیت ویژهای خواهد یافت و تأثیر مستقیمی بر گسترش ویروس کووید۱۹ در کشور خواهد داشت.
سازمان نظام پزشکی میگوید اجرای طرح «فاصلهگذاری هوشمند»، «وقتی ممکن و مفید است که تعداد و آمار واقعی مبتلایان به حدی کم باشد که قابل رصد و ارزیابی نه تنها افراد، بلکه خانوادهها با تستهای دقیق آزمایشگاهی و کنترل فعال موارد، میسر باشد.»
در بیانیه این سازمان آمده است: «علیرغم ثبت مشاغل بازگشاییشده در سامانه وزارت بهداشت در مورد امکان اجرایی اعمال نظارت و کنترل اصول بهداشتی تردید جدی وجود دارد.»
در تهران قرار است شنبه ۳۰ فروردین کسب و کارهای «کمریسک» فعالیت خود را از سر بگیرند. با این حال از شنبه گذشته که فعالیتهای اقتصادی در شهرستانها آغاز شد شمار استفادهکنندگان از مترو و اتوبوسهای درون شهری تهران نیز افزایش یافت، طوریکه صبح یکشنبه ۲۴ فروردین مدیرعامل شرکت بهرهبرداری از مترو تهران از افزایش ۴۰ درصدی مسافران مترو در مقایسه با هفته قبل خبر داد.
بهگفته سازمان نظام پزشکی برای همه کشور و شهرهای مختلف نمیتوان نسخه واحدی نوشت: «ارائه یک دستورالعمل برای همه شهرهای کشور، بدون توجه به تفاوت شیوع و آمار واقعی مبتلایان و لوازم نظارتی، ضروری و دقیق امکان افزایش و تسری بیماری را در همه شهرها افزایش خواهد داد».
در روزهای اخیر بسیاری از مراکز خرید و میدانهای میوه و ترهبار و پارکها، محل تجمع بدون کنترل و بدون ضابطههای بهداشتی افراد شده است.
محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران هم تصمیمگیری برای بازگشایی اصناف و مواضع حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی را «خوشبینانه» توصیف کرده و گفته بود: «مردم احساس میکنند دچار یک رهاشدگی در کرونا هستند. در حالی که مسئولان نگران هستند میبینیم رئیسجمهوری با یک خوشبینی با مردم سخن میگویند و این در حالیست که اگر اوضاع سختتر شود و نتوانیم این رهاشدگی را مدیریت کنیم به یک پیک میرسیم.»
سازمان نظام پزشکی خواهان تمدید کنترلهای مؤثر و اعمال نظارتها برای مدت زمان بیشتر بر اساس توصیههای سازمان جهانی بهداشت «تا رسیدن به حد قابل قبول شیوع برای اعمال فاصلهگذاری هوشمند و حداقل تا ۱۲ اردیبهشت» شده است.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران دوشنبه ۲۵ فروردین در ویدئوکنفرانسی گفت: «ما در حال شطرنج بازی کردن با بیماری هستیم و فعلاً هیچکس توان پیشبینی خاصی نخواهد داشت. کرونا پیر و جوان، فقیر و غنی و… نمیشناسد و نمیدانیم کرونا با ما و با جهان چه خواهد کرد.»
نمکی اظهار امیدواری کرد که «پس از اردیبهشت و خرداد نفس راحتتری از شر این طوفان بکشیم». او گفت: «من خودم را برای روزهای بسیار سختتری آماده کردهام؛ روزهایی که ممکن است همزمان با کرونا آنفولآنزای فصلی را نیز تجربه کنیم.»
وزارت بهداشت ایران دوشنبه ۲۵ فروردین آخرین آمار رسمی درباره بیماری کووید۱۹ را ارائه داد که براساس آن تاکنون ۴۵۸۵ نفر از بیماران، جان باختهاند و مجموع بیماران به ۷۳۳۰۳ نفر رسیده است.
هشدار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره موج جدید کرونا
به گزارش ایسنا، آرش نجیمی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ نفر در بیمارستان های استان اصفهان بستری هستند، افزود: نزدیک به ۲۰۰ نفر نیز از این آمار بدحال و در بخش ICU بستری هستند و امیدوار هستیم بهبود پیدا کنند.
وی با اشاره به روند مبتلایان ویروس کرونا در اصفهان گفت: آمارها نشان می دهد که تعداد مبتلایان افزایش پیدا کرده است و نمی توانیم، بگوییم به روند نزولی رسیده ایم، البته شیب افزایش ابتلا کاهش پیدا کرده ولی این که بگوییم به روند نزولی رسیده ایم، هنوز زود است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر این که باید چرخه انتقال را کاملاً حذف کنیم تا از این بیماری رهایی پیدا کنیم، خاطرنشان کرد: این بیماری بسیار مسری است، اگر بیمار و افراد ناقل در جامعه باشند، هر لحظه امکان دارد با موج دوم بیماری کرونا مواجه شویم.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، نجیمی تاکید کرد: اگر موج دوم بیاید، می تواند عوارض بسیار بدی داشته باشد، به دلیل این که بیمارستان ها نزدیک دو ماه است که با بیماری کرونا درگیر هستند و فرسودگی در پرسنل اتفاق افتاده، همه این موارد این هشدار را به ما می دهد که اگر از الان فاصله اجتماعی را رعایت نکنیم، هر لحظه امکان دارد با یک موج سهمگین موارد ابتلا به کرونا مواجه شویم.
وی با تاکید بر رعایت بهداشت عمومی و شستن دست ها، افزود: اگر مردم علائم اولیه ابتلا به کرونا مانند تب، گلو درد، سرفه و تنگی نفس را داشتند از طریق سامانه سلامت به نشانی salamat.gov.ir وضعیت خود را اعلام کنند تا همکاران حوزه بهداشت و دانشگاه در اسرع وقت با آنها تماس بگیرند و راهنمایی کنند یا با سامانه تلفنی ۳۱۱۳ تماس گیرند و مشاوره لازم را دریافت کنند.
سران و مسئولان رژیم هرچه می گویند مورد طعنه و تمسخر ملت است
علی زجاجی روانپزشک در مطلبی که در سایت بهارنیوز منتشر شده نوشته است: مردم را دریابید، کرونا را رها کنید.
او نوشت: شیوع عفونت ویروسی کرونا نقطه اوج حضیض های سال ۱۳۹۸ است. همهمهای که به تدریج در خصوص این بیماری ویروسی شروع شده و رفتهرفته همه جامعه را گرفته است. با مرور بر اتفاقهای سال ۱۳۹۸ متوجه خواهیم شد که به احتمال زیاد میزان استرس وارد شده به مردم از حداقل مورد نیاز برای بیمارشدن هم بیشتر است.
چهگونه میتوان از جامعهای که با آن رفتار انسانی نمیشود، مورد احترام قرار نمیگیرد، تحقیر میشود، روزانه فقیرتر میشود، بخش عمدهای از مردمانش که روزی خود را روزانه به دست میآورند و با شیوع کرونا بدون روزی شدهاند، انتظارداشت که به گفته وزیر بهداشت در خانه بنشینند و بیرون نیایند؟
اگر زمانی گفته میشد که رنجبران چیزی جز زنجیرهای پایشان را ندارند که از دست بدهند، امروز میتوانیم بگوییم که توده تحت ستم فشارهای اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی درمانی چیزی جز جان ناقابلشان ندارند که از دست بدهند. آیا میشود چنین جامعهای را ترساند؟ این جامعهی ستمزده از چه میترسد؟ و گیریم که شرایط ترسیدن هم داشته باشد به چه کسی و کجا اعتماد کند تا بترسد؟
حکومت سرمایه اجتماعی ندارد و نتیجهاش این میشود که هرچه میگوید با تمسخر و مقاومت روبرو میشود و «دروغ است» پاسخ غالب مردم است به اطلاعرسانی حکومت. آنچه که امروز جامعه را بددل و ترسو کرده دیوار بلند بیاعتمادی بین مردم و حکومت است.
فاصله گرفتنهای هرروزه حکومت از مردم حالا نتیجه اش این شده است که هرچه میگوید مورد طعنه و تمسخر ملت است. آخرین روش حکومت برای گوش دادن به حرفش و در خانه ماندن مردم، گسیل نیروهای نظامی به شهر و معابر و جادههاست در واقع این جا هم سرنا را از سر گشادش زدهاند.
این جامعه امروز افسرده و ناامید است و رفتار بیتفاوت و مقابلهای را نشان میدهد. جامعهای است که اعتماد ندارد. به اعتقاد من اگر همچنان شاهد دروغ و شبهدروغ باشیم جامعه مسیر فعلی خود را ادامه میدهد. از ترساندن حکومت و غیرحکومت نمیترسد، تلفاتش از کرونا بالا میرود، مبتلایانش بیشتر میشوند و جامعه هرچه بیشتر از حاکمان دور و دورتر میشود. هر مرگی، هر عارضهای، هر ابتلایی و هر چیز بدی به حساب حکومت نوشته میشود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn