
پلاسما درمانی کرونا در ایران آغاز شد
روند نزولی تعداد مبتلایان در کشور همچنان ادامه دارد و پس از اینکه آمار روزانه مبتلایان در ماه گذشته از مرز دو هزار نفر در روز فراتر میرفت، حال آمار روزانه به حدود ۱۶۰۰ نفر رسیده است
آرمان ملی- منیره چگینی: با این حال برخی بر این باورند که این آمارها شفافیت کامل ندارد و همانطور که محمدجواد حقشناس عضو شورای شهر تهران گفته است: «آمار مرگ ناشی از کرونا در تهران با عددهایی که در سطح کلان گفته میشود همخوان نیست»، او خواهان تهیه گزارش جداگانه درباره کرونا در تهران شد. در این شرایط و در چند روز گذشته آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت نشان از کاهش ۱۰ درصدی روزانه به کرونا در کشور میدهد. طبق اعلام کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز یکشنبه (۲۴ فروردین) تا دوشنبه (۲۵ فروردین) ۱۶۱۷ بیمار جدید کرونا در کشور شناسایی شدند و در این مدت ۱۱۱ تن جان باختند. با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۳۰۳ نفر رسید و ۴۵۸۵ نفر از بیماران، جان خود را از دست دادند. از سوی دیگر ۴۵۹۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شدهاند» اما وزارت بهداشت اعلام کرده که در سه استان (سمنان، یزد و قم) به نظر میرسد موج جدید اپیدمی دوباره شروع شده و چهار استان (ایلام، آذربایجان شرقی، اردبیل و لرستان) هم اخیرا پیک اپیدمی را تجربه کردهاند.
با کرونا شطرنج بازی میکنیم
با این وجود وزیر بهداشت و درمان از احتمال موج سهمگین کرونا در پاییز و زمستان امسال خبر میدهد. سعید نمکی تاکید میکند: «ما باید خودمان را برای موجهای سهمگین بعدی کرونا آماده کنیم. چون هنوز ویروس کرونا را نمیشناسیم. من به رئیسجمهوری هم گفتم ما با کرونا شطرنجبازی میکنیم و حتی مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هم نمیتواند آینده کرونا را پیشبینی کند. امیدواریم اواخر اردیبهشت یا در خرداد موج اول این اپیدمی را مهار کنیم و از این توفان بلا عبور کنیم اما خیال نکنیم این ویروس ما را رها میکند و باید خودمان را برای روزهای به مراتب سختتر آماده کنیم.»
پلاسما درمانی در ایران
این روزها امیدواری وزارت بهداشت این است که ظرف ۹ ماه تا یک سال و نیم آینده واکسن کرونا تولید کند که البته احتمالی است. از سوی دیگر ستاد ملی مدیریت کرونا در ایران و وزارت بهداشت پیشتر و به ترتیب به دانشگاههای علوم پزشکی قم، تهران، اصفهان و اردبیل مجوز انجام پلاسما درمانی را داده بودند و شهر مشهد و استان خراسانرضوی پنجمین منطقهای است که پلاسما درمانی در مورد بیماران مبتلا به کرونا در آن انجام میشود. ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو و مدیرعامل چند شرکت داروسازی در ایران، روز بیست و دوم فروردین ماه از پایان آزمایش پلاسما درمانی روی ۲۰۰ بیمار در تهران خبر داد و گفت که نتایج دقیق تحقیقات در روزهای آینده از سوی محققان منتشر خواهد شد، اما براساس تحلیلهای اولیه دهها بیمار تحت درمان از جمله تعدادی از بیماران بدحال با این روش بهبود پیدا کردند. در همین راستا مجید عبداللهی مدیرکل سازمان انتقال خون استان خراسانرضاوی، از آغاز پلاسما درمانی در مشهد خبر داد و گفت: «درمان کرونا از طریق پلاسمای فرد بهبود یافته از روز دوشنبه بیست و پنجم فروردین در مشهد آغاز میشود و مزیتش این است که شهروندان در جلوی چشم ما پرپر نمیشوند.
ضربالاجل ثبتنام به همه مشاغل
خیابانها و وسایل حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ کشور، روزهای شلوغی را پس از اجرای «طرح فاصلهگذاری هوشمند» و بازگشایی ادارات و مشاغل کمخطر تجربه میکنند، هرچند که بسیاری از مشاغل توجهی به دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا ندارند و فعالیت خود را از ۱۶ فروردین آغاز کردهاند، اما در سومین گام اجرای فاصلهگذاری اجتماعی یا همان طرح فاصلهگذاری هوشمند مقرر شد بخشهای تولیدی، اصناف و مشاغل مشخص شده که کم ریسک محسوب میشوند، برای خدمت رسانی به مردم با اجرای دستورالعملهای وزارت بهداشت، امکان فعالیت کسب و کار داشته باشند. بنابراین براساس اعلام وزارت بهداشت صاحبان کلیه صنوف موظف به ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت به آدرس Salamat.gov.ir هستند که پس از دریافت کد، مجوز فعالیتشان صادر خواهد شد. در عین حال صاحبان صنوف مختلف، متعهد و مکلفند که دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی خاص هر صنف را که از سوی وزارت بهداشت در سایت Markazsalamat.behdasht.gov.ir قرار میگیرد، رعایت کنند. با وجود اینکه ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد شغلی رسمی در کشور وجود دارد، پیشبینی میشود که حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد شغلی در این سامانه ثبت نام و فعالیت خود را آغاز کنند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn