
بحران اعتماد، در حکومت «اسلامی»
آنچه که امروز از آن بعنوان « بحران اعتماد» در رژیم «فقاهتی» نام برده می شود. در واقع چیزی جز تشدید تضادهای درونی ایدئولوژی فرسوده « فقه سنتی»رژیم جمهوری اسلامی و در نتیجه عدم کارآئی ماشین «اسلام سیاسی» و تمام نهادهای مرتبط به آن است. سیاست ناموفق دولت های زیر نظر علی خامنهای، در مقام “نمایندهٔ خدا بر زمین”، حاکمِ مطلق در جمهوری اسلامی ایران است.حاصل عملکرد این رژیم ضد مردمی، بیکاری فزاینده، تورم لجام گسیخته،افزایش جنایت،رسوائی های بزرگ مالی وسیاسی، سقوط ارزش پول ملی، خشونت هایی با چماق اسلام، همه وهمه حکایت از آن دارد که ادغام دین و سیاست با بحرانی بس بزرگ دست به گریبان است…
از این لحاظ، آمار وزارت بهداشت از مرگ و میر ناشی از کرونا شبههآفرین است و با دادههای میدانی تطابق ندارد. آیا این آمار به قصد عادیسازی اوضاع و رفع محدودیتها بیان میشوند؟ روحانی میگوید:« هدف دولت مقابله توام با کرونا و بیکاری است.»آمارهای غربالشده و اصرار روحانی بر عادیسازی امور از چه حکایت می کند؟ دولت بی مسئولیتی خود را بیان کرده و جامعه را برای همزیستی با ویروس کرونا و تداوم همهگیری آماده میکند. معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد در ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده امکان تولید واکسن ویروس کرونا وجود ندارد و این ویروس در پاییز آینده احتمالا به اوج میرسد و در کنار آن ویروس آنفلوآنزا نیز پس از ۱۱ سال به پیک خواهد رسید.
روزنامه بهار در یادداشتی پیرامون اصرار مسئولان و رئیس جمهور به عادیسازی امور مینویسد آن چه دولتیها و صداوسیما در روزهای اخیر درباره توقف روند صعودی کرونا میگویند “لزوما خلاف واقعیت نیست اما همه واقعیت هم نیست!”
در این یادداشت آمده که سیر نزولی ابتلا، ناشی از اجرای سختگیرانه و چند روزه فاصلهگذاری بوده و هر گونه بازگشت به زندگی عادی میتواند فاجعهای جدی را رقم بزند: «توجیه و بهانههایی همچون نبود منابع مالی کافی و یا آسیب به صنعت و تولید کشور و مانند آن به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، زیرا نخستین وظیفه قدرت سیاسی در هر سطحی محافظت از جان شهروندان است و نمیتوان پذیرفت که برخی مسئولان با رویکردی صرفاً اقتصادی خطرات شیوع کرونا را فراموش کرده و با سادهسازی غیرتخصصی برخی آمارها در پی بازگشت امور به شرایط عادی و پیش از کرونا باشند.»
آمار جدید وزارت بهداشت از کرونا در ایران: درگذشتگان ۴۸۶۹ نفر، مبتلایان ۷۷۹۹۵ نفر
وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ظهر پنجشنبه ۲۸ فروردین آخرین آمار رسمی در مورد شیوع ویروس جدید کرونا در ایران را اعلام کرد. بر این اساس در ۲۴ ساعت گذشته، با جان باختن ۹۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا، مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۴۷۷۷ نفر رسید. همچنین از ظهر دیروز (چهارشنبه) تا ظهر امروز (پنجشنبه)، ۱۶۰۶ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و شمار مبتلایان به این بیماری در کشور به ۷۷۹۹۵ نفر افزایش یافت. ۳۵۹۴ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.
بیش از ۱۳۰ روزنامهنگار خواستار پاسخگویی روحانی در مورد بازار کارشان شدند
بیش از ۱۳۰ روزنامهنگار در ایران با انتشار نامهای سرگشاده از رئیس جمهوری خواستهاند تا در باره بیکار شدن خبرنگاران و عدم امنیت شغلی برای اصحاب رسانه در روزهای پس از شیوع کرونا در ایران پاسخگو باشد. در نامه این روزنامهنگاران خطاب به حسن روحانی آمده است: «آقای رئیسجمهور، ما خبرنگاران رسانههای مختلف از شما انتظار داریم تا در فرصت باقیمانده حیات دولتتان با دستور اکید به وزارت ارشاد تدابیر و رویهای را در پیش گیرید که روزنامهنگاران این مرز و بوم از این پس نه غم نان داشته باشند و نه ترس از نقض حریم استقلال حرفهایشان.» این روزنامهنگاران همچنین با اشاره به چالشهای بزرگی همچون کمبود و گرانی کاغذ، اختصاص نصفه و نیمه یارانه مطبوعات و … که منجر به تعطیلی، تعدیل نیرو یا کاهش شدید تیراژ بسیاری از رسانههای مکتوب در ایران شده، از روحانی خواستهاند پیش از آنکه بخواهند «بر سر قبر پیکر نحیف مطبوعات ایران» فاتحه بخوانند، این درخواست را بررسی و نتیجه را اعلام و اجرایی کند. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اوایل فروردین ماه با انتشار گزارشی از «موج تعدیل» روزنامهنگاران در ایران خبر داد و به نقل از فعالان صنفی روزنامهنگاران نوشت: «مدتهاست بازار کار روزنامهنگاران آزاد یا نیروهای حقالتحریری و حقالتصویریها به شدت کساد است. آنها در عین حال قادر به گرفتن معوقات مزدی خود نیستند و اغلب بعد از چند ماه انتظار، حتی در روزهای پایان سال نیز مطالبات مزدیشان پرداخت نشده است.» پیش از این و در روز ۱۳ فروردین نیز مدیران مسئول و صاحبان امتیاز هفت روزنامه اعتماد، دنیای اقتصاد، ابتکار، مردمسالاری، گل، آفتاب یزد و جهان صنعت در نامهای از حسن روحانی خواسته بودند تا دستور توقف چاپ نشریات کاغذی که پیشتر از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شده بود را لغو کند. کمیته اطلاعرسانی ستاد ملی مقابله با کرونا هم اعلام کرده بود انتشار مطبوعات کاغذی از شنبه ۲۳ فروردین «با رعایت دستورالعملهای بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت» از سر گرفته شود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید