عبور جانباختگان کرونا از مـرز ۵۰۰۰ نفــر
ایران از بانک جهانی تقاضای ۵ میلیارد دلار وام کرده بود، اما این وام به دلیل مخالفت امریکا در حال تعلیق است، بااینوجود بانک جهانی ۵۰ میلیون دلار برای مقابله با کرونا به ایران کمک بلاعوض کرده است.
ستاره صبح؛ رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۸۰ هزار و ۸۶۸ نفر در کشور بهطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۳ نفر در روز گذشته، تعداد جانباختگان کرونا در کشور به ۵۰۳۱ نفر رسید.
کیانوش جهان پور روز شنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ظهر روز جمعه تا شنبه ۳۰ فروردین بر اساس گزارش آزمایشگاهها و دانشگاههای علوم پزشکی ۱۳۷۴ بیمار جدید مبتلابه کوهید ۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلابه کوهید- ۱۹ در کشور به ۸۰ هزار و ۸۶۸ نفر رسید. روز گذشته ۷۳ بیمار دیگر مبتلابه کوهید-۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و از زمان شیوع این بیماری در کشور تاکنون ۵۰۳۱ نفر جان خود را ازدستدادهاند. بر اساس این گزارشها تاکنون ۵۵ هزار و ۹۸۷ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در کشور بهبودیافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند و ۳۵۱۳ نفر از این بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۳۳۰ هزار و ۱۳۷ آزمایش تشخیص کوهید ۱۹ در کشور در ۱۲۶ آزمایشگاه انجام شده است.
جهان پور افزود: باوجود همه تحریمها و دشمنیهای ظالمانه به همت مردم روند مبارزه با کرونا در کشور ادامه دارد. از مردم میخواهیم که همچنان در خانه بمانند تا به مدد الهی کرونا را شکست دهیم.وی ادامه داد: نمونه این ظالمها را در تلاش رسانههای خارجی فارسیزبان برای تحریم و ری جکت کیتهای تشخیصی بیماران کرونا از کشور کره جنوبی شاهد بودیم.رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت گفت: کاهش نسبی آمار مبتلایان و مرگومیر کوهید – ۱۹ ادامه دارد و بخش عمده این توفیق مرهون جدیت و همکاری مردم است.وی در پاسخ به این پرسش که آیا هزینههای ۸۰۰ هزارتومانی تا ۱.۵ میلیون تومانی برای آزمودن کرونا در آزمایشگاههای خصوصی مورد تائید وزارت بهداشت است گفت: مراجعات مردم بهخصوص افراد بی علامت به آزمایشگاهها ضرورت ندارد فقط ممکن است نتیجه منفی آزمایش احساس امنیت کاذب در فرد ایجاد کند و افراد اصول بهداشتی و مراقبتهای لازم را رعایت نکنند.
جهان پور افزود: مراجعه مستقیم مردم به آزمایشگاهها برای آزمودن کرونا لازم نیست و سودی برای افراد ندارد چون ممکن است یک ساعت بعد فرد در یک مواجهه با ویروس مبتلا شود و مواردی که افراد مشکوک هستند و انجام آزمودن لازم است نمونه افراد از طریق بیمارستانهای دولتی به آزمایشگاههای مورد تائید وزارت بهداشت که تعدادشان افزایشیافته ارسال میشود.
وام ۵۰ میلیون دلاری بانک جهانی به ایران برای مقابله با کرونا
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مقدمات اخذ وام ۵۰ میلیون دلاری از بانک جهانی برای خرید خارجی تجهیزات موردنیاز در مبارزه با کرونا با هماهنگی سازمان بهداشت جهانی فراهمشده است.
سید کامل اقوی نژاد روز شنبه در نشست خبری که بهصورت ویدئو اجلاس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: سازمان برنامهوبودجه نیز در اواخر سال ۹۸ حدود سه هزار و ۵۰ میلیارد تومان برای مبارزه با کرونا در اختیار وزارت بهداشت قرارداد. ۱۲۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار برای خرید دانشگاههای علوم پزشکی از محل خرید از شرکتهای داخلی هزینه میشود که شامل کالاهای مصرفی و غیرمصرفی میشود.
وی گفت: علاوه بر آن حدود ۴۰ میلیارد تومان از طریق مشارکت مردمی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرارگرفته است. خیرینی بودند که کمک کردند در شرایط فعلی برای جلب اعتماد مردم نماد نیکوکاری در بهابازار اوراق بهادار تعریفشده است.
وی افزود: سهام کرونا یک و کرونا دو تعریفشده است. در کرونا یک سهام خریداری میشود در اختیار دانشگاهها قرار میگیرد. در کرونا دو فرد سهام را میگیرد و منافع آن در اختیار نظام سلامت قرار میگیرد.
اقوی نژاد گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان هم بهعنوان پاداش رئیسجمهوری برای کارکنانی که در صف اول مبارزه با کرونا بودند اختصاص پیدا کرد که قبل از عید انجام شد.
معاون وزیر بهداشت درباره کمکهای خارجی نیز گفت: کمکهای خارجی هم داشتیم و ایرانیانی از خارج از کشور کمکهای غیر نقدی زیادی داشتند. از سال ۲۰۰۵ به اینطرف برای اولین بار وام بانک جهانی را دریافت میکنیم که ۵۰ میلیون دلار است و مقدمات آن انجام شده است و کارهای اولیه آن با همکاری بانک مرکزی و وزارت اقتصاد انجام میشود و با همکاری سازمان بهداشت جهانی از این محل تجهیزاتی خریداری میشود.
وی ادامه داد: ۱۳۰ میلیون یورو هم از بانک توسعه اسلامی برای تجهیز منابع گرفته میشود.
حقوق همکاران تا ۵۰ درصد افزایش یافت
معاون وزیر بهداشت افزود: برای افزایش حقوق همکاران در اسفند سال ۹۸ در زمان مبارزه با کرونا افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارکنان غیر حیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد و حقوق همکاران تا ۵۰ درصد افزایش پیداکرده است. برای اولین بار این افزایش برای کارکنان قراردادی و شرکتی هم افزایش پیدا کرد. همیشه افزایشها شامل نیروهای رسمی میشد این بار همه نیروها با هر عنوانی در وزارت بهداشت باشند مشمول این افزایش قرار میگیرند
اقوی نژاد گفت: تشویق همکاران هم در پرونده آنها ثبت میشود. مرخصی تشویقی هم برای افرادی که در مبارزه با کرونا بودند در نظر گرفته میشود و این خدمات در ارزشیابی همکاران و ارتقا رتبه آنها بهعنوان ارشد، خبره و عالی لحاظ میشود و متناسب باکیفیت کار آنها قرار شد به آنها پاداش پرداخت شود.
وی ادامه داد: مهمترین مسئلهای که مطالبه کادر پرستاری بوده و در ملاقات با رهبری نیز در سال گذشته مطرح شد. تفکیک اضافهکار و کارانه ساعتی این همکاران بود که انجام شد البته تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی هنوز انجامنشده، مکاتبهای با سازمان امور استخدامی هم انجام شده و در حال پیگیری است.
استخدام ۴۵۰۰ پرستار در اسفند
وی گفت: ۱۰ هزار نفر در اسفند استخدام کردیم که ۴۵۰۰ نفرشان پرستار بودند. ۲۵۰۰ نفر از مجوزهای سابق و سه هزار نفر هم از استخدام مراحل قبل اضافه میشوند از این سه هزار نفر بیش از دو هزار نفر کادر پرستاری خواهند بود و افرادی که با قرارهای ۸۹ روزه آمدهاند در مراحل بعدی در اولویت استخدام هستند کسانی که در ایام خطر همکاری میکنند برای آنها امتیاز ویژه در نظر میگیریم و بهعنوان همکاران آینده تعریف میشوند.
بحران کمبود بودجه در بیمارستانها
اقوی نژاد گفت: در اسفند و فروردین درآمد بیمارستانها بهشدت کاهش پیداکرده و ممکن است بحران به وجود بیاید. ۵۰ درصد حقوق کارکنان از درآمد اختصاصی تأمین میشود اگر این مسئله حل نشود. از محل یک میلیارد یوروی صندوق ذخیره ارزی سرفصلی برای جبران درآمد بیمارستانها در نظر گرفته شود تا پرداختهای کارکنانی دچار مشکل نشود. بیمارستانها هنوز ظرفیت دارند. ۴ هزار تحت ویژه هم برای بیماران کرونا اختصاص داده شد. برخی بیمارستانها مرکز مبارزه با کرونا شدهاند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn