
از موافقت با شبه نظامیان عراقی تا مخالفت با پزشکان بدون مرز
در یک سال گذشته حضور نیروهای عراقی در ایران جنجال زیادی به پا کرده و واکنشهای زیادی در میان افکارعمومی برانگیخته است تا جایی چند نماینده مجلس این اقدام را «نقض قانون اساسی» کشور عنوان کردند.
همدلی| آسو محمدی: ۲۶فروردین ماه۹۸ بود که برای اولین بار حضور نیروهای حشدالشعبی در ایران با عنوان کمک به مناطق سیلزده استان خوزستان با انتقادهای بسیاری در شبکههای اجتماعی روبهرو شد. در یک سال گذشته حضور نیروهای عراقی در ایران جنجال زیادی به پا کرده و واکنشهای زیادی در میان افکارعمومی برانگیخته است تا جایی چند نماینده مجلس این اقدام را «نقض قانون اساسی» کشور عنوان کردند.روز گذشته هم نماینده دبیرکل جنبش «مقاومت اسلامی نجباء» گزارشها در مورد حضور نیروهای وابسته به این گروه شبهنظامی عراق در قم را تایید کرد. نماینده دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجباء گفت: اگر جان و مال خود را هم در ایران فدا کنیم، نمیتوانیم محبتهایی که جمهوری اسلامی ایران در حق مردم عراق داشته است را جبران کنیم. حجتالاسلام سید عباس موسوی در گفتوگو با تسنیم، با بیان اینکه ما مسلمانان مصداق چند روح در یک کالبد هستیم، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به گردن ما حق بسیاری دارد و رابطه دو کشور ایران و عراق رابطه دو برادر با یکدیگر است.
او با اشاره به مناطقی که توسط نیروهای مقاومت حزبالله نجباء ضد عفونی شده است، افزود: بلوار آیتالله منتظری، خیابان چهارمردان (انقلاب)، خیابان ارم و سایر نقاط پرتردد مرکزی قم به همت نیروهای مقاومت اسلامی حزبالله نجباء ضدعفونی شده است. تا زمانی که این ویروس در کشور ایران وجود دارد، ما در کنار مردم شریف ایران هستیم و آنان را برای مقابله با این ویروس یاری میکنیم.
او با اشاره به اهمیت خدمترسانی به بیماران مبتلا به کرونا گفت: از مسئولان جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت درخواست داریم آدرس محل سکونت کسانی را که بر اثر کرونا بیمار شدند و اکنون به دلیل ناتوانی امکان بیرون رفتن از منزل را ندارند به ما بدهند تا بتوانیم در حد توانمندی که داریم، آنان را مورد حمایت قرار داده و بسته غذایی به آنان اهدا کنیم.
موسوی با بیان اینکه مهمترین هدف از حضور جنبش مقاومت اسلامی نجباء در ایران کمک به مردم این کشور و حمایت از مسلمانان است، خاطرنشان کرد: با توکل برخدا راه انقلاب اسلامی را که در حال حاضر در سکان آن در دستان توانمند آیتالله خامنهای است، ادامه خواهیم داد.
حضور این نیروها در ایران در حالی است که براساس قوانین جمهوری اسلامی، حضور هر نیروی خارجی در ایران باید با تصویب قوه مقننه و تأیید آن از سوی دیگر نهادها و مقامات مندرج در قانون اساسی باشد.در این میان دو نماینده مجلس ایران به حضور نیروهای شبه نظامی حشد الشعبی عراق در مناطق سیلزده جنوب و غرب ایران اعتراض کرده بودند. این دو نماینده مجلس ایران، حضور این نیروها را سازگار با قانون اساسی جمهوری اسلامی ندانسته و نسبت به این موضوع معترض بودند. بهرام پارسایی، نماینده شیراز در توییتر خود از «حرمت» داشتن مرزهای کشور نوشت و حضور «نیروی نظامی خارجی» را حتی به بهانه «امداد رسانی» قابل قبول ندانست. پارسایی در باره حضور این نیروهای شبه نظامی در داخل خاک ایران نوشت: «اگر با ماهیت نظامی در کشور مستقر شوند نقض اصل۱۴۶ ق.اساسی است و اگر بخواهند در قالب همکاری دو کشور عمل کنند، طبق اصل۱۲۵ ق.اساسی، باید توافقنامه آن بعد از تصویب مجلس، با امضاى رئیسجمهور اجرا شود.»همچنین عبدالکریم حسینزاده، نماینده نقده نیز در توییتی نسبت به حضور این نیروها اعتراض کرده بود. این نماینده مجلس سوال کرده که «آیا فراخوان مردمی دادیم و کسی نیامد که حشدالشعبی و فاطمیون وارد مناطق سیلزده شدند؟» حسنزاده در ادامه نوشته بود: «در صورتی که برای کمک به سیلزدگان نیاز به کمک بود، چرا بدون اطلاع و مجوز دولت و مجلس این نیروهای شبهنظامی وارد خاک ایران شدهاند. در هر صورت اصول١٢۵ و١۴۶ رعایت نشده و هم وحدت ملی و هم قانون اساسی با یک اقدام نادیده گرفته شدند.»از دیگر سو سال گذشته مقتدی صدر از رهبران گروههای سیاسی شیعه عراق هم از حضور این نیروها در ایران انتقاد کرده و گفته در حالی که مناطق سیلزده در جنوب عراق به کمکهای زیادی نیاز دارند، اولویت باید کمک به مناطق آسیب دیده عراق باشد.این وضعیت در حالی است که تقریبا یک ماه پیش پس از مخالفت گروهی از اصولگرایان و رسانههای آنها با حضور تیمی از پزشکان بدون مرز در اصفهان برای مقابله با کرونا، ایران آنها را اخراج و طرح احداث یک بیمارستان توسط این پزشکان را منتفی اعلام کرد. علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت پنجم فروردین در توییتی نوشت: «ضمن تشکر از پزشکان بدون مرز، با اجرای طرح بسیج ملی مقابله با کرونا و نیز استفاده از تمام ظرفیت درمانی نیروهای مسلح، فعلاً نیازی به برپایی تخت بیمارستانی توسط نیروهای خارجی نیست و این حضور منتفی است.»ورود هیئت پزشکان بدون مرز و تجهیزات آنها در فروردین ماه با اعتراض برخی از اصولگرایان روبهرو شد.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان، به خبرگزاری فارس گفت: «آمریکا میداند که در ایران جایی ندارد و حضورش ناممکن است، ولی آیا فرانسه همواره با توطئههای آمریکا علیه ایران اسلامی همراه نبوده است و آیا مکرون با صراحت اعلام نکرده است که از تمامی طرحهای آمریکا علیه کشورمان حمایت میکند؟»
اعلام خبر مخالفت با فعالیت پزشکان بدون مرز در ایران و اخراج آنها واکنشهای زیادی را به همراه داشه است.محمود صادقی، نماینده مجلس در توییتی، نگرانی تندروها را از حضور پزشکان بدون مرز، نه جنگ بیولوژیک که بیم از پیامدهای همکاریهای بینالمللی عنوان کرد و نوشت: «حساسیت تندروها نسبت به حضور پزشکان بدون مرز، برخلاف ادعایشان، به خاطر نگرانی از توطئهی جنگ بیولوژیکی نیست؛ دغدغه آنها این است که همکاریهای بینالمللی تَرَکی در دیوار تحریمها ایجاد نکند.»
همچنین علی مطهری، نماینده مجلس با انتقاد از لغو فعالیت پزشکان بدون مرز در اصفهان از وزیر بهداشت خواست اعلام کند کدام نهاد غیر از دولت، این تصمیم را گرفته است. اصولگرایان این پزشکان را به جاسوسی متهم کردند. صادق زیباکلام هم اخراج پزشکان را در راستای سیاست «اول ایدئولوژی، بعد سلامت مردم» ارزیابی میکرد و پرسید: «اگر از روسیه بودند هم اخراج میشدند؟»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn