
دارم به این فکر میکنم…
یکی، دو روز پیش اینستاگرام صفحه خواننده ایرانی به نام امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو را به دلایل اخلاقی و فرهنگی و حَسَب تقاضای عدهای از دلسوزان این عرصه مسدود کرد و همین امر بازتاب زیادی در رسانههای داخل و خارج پیدا کرد و باعث شد که نقطه نظرات گوناگونی در این خصوص از سوی افراد مختلف مطرح شود
آرمان ملی، عبدالصمد خرمشاهی؛ بررسی این موضوع از زاویه حقوقی حداکثر میتواند در محدوده بند «ب» ماده ۷۴۳ قانون مجازات اسلامی (ماده ۱۵ قانون جرائم رایانهای) مورد بحث و بررسی قرار گیرد که مجازات اینگونه اعمال یعنی تشویق به فساد و فحشا در فضاهای مجازی حداکثر یکسال حبس و دو میلیون تومان جزای نقدی دارد و درضمن مسائلی از این قبیل که آیا برخورد با این گونه افراد ورود دادستان را به موضوع میطلبد یا خیر و یا اینکه جرم واجد جنبه عمومی است یا نه و نحوه دستگیری ایشان مسائل پیش پا افتاده و سادهای است که ارزش مطرح شدن و یا بحث کردن را به هیچ عنوان ندارد.
اما مساله از زاویه دیگری به شدت میتواند مورد توجه قرار گیرد و آن اینکه نامبرده نزدیک به پنج میلیون نفر در صفحه اینستاگرامی خود فالوئر داشته و بسیاری از جوانان به شدت به او علاقهمندند. راقم سطور زمانی که نامبرده در ایران بود و در مقطع زمان کوتاهی مورد بیمهری دادسرا و محکمه قرار گرفت، از او دفاع کردم و او را قربانی آسیبهای فرهنگی و اجتماعی وضعیت نابسامان جامعه دانستم.
اما در عین حال تاکید کردم سلیقه و ذوق جوانان را نمیشود با تحکم و اجبار و در قالب مشخصی محبوس کرد. سلیقه و ذائقه موسیقیایی نوجوانان یا جوانان امروزی با جوانان دهها سال پیش تفاوت دارد. امروزه صدای امثال شجریانها و بنانها و خوانساریها و… برای خیلی از این جوانان نامأنوس و حتی شاید ناخوشایند است اما زمانی که این خواننده به تقلید از پارهای از خوانندگان رپ دنیای غرب جملات و کلمات بسیار رکیک و مستهجن را در ترانههای خود بهکار بد، و در کمال ناباوری همین جوانان علاقهمند شروع به دست زدن و جیغ کشیدن کردند، احساس خطر کردم و نسبت به سلیقه و تفکر و ذائقه بخش مهمی از جامعه نگران شدم.
عدهای از دوستان میگفتند که تتلو در ترانههایی که میخواند و در رفتارش نوعی ساختارشکنی هویداست که مورد خوشایند آنها قرار میگیرد و درواقع تتلو حرف دل آنان را میزند که خب، این هم حرفی است و درخصوص آن میتوان ساعتها بحث کرد.
اما سوال بزرگی ایجاد شده که یعنی این چهار میلیون جوان یا نوجوان ایرانی که تتلو را الگوی خود قرار دادهاند، چه چیزی را در او دیدهاند؟ و سوال بزرگتر آنکه متولی فرهنگ جامعه چه نهاد یا سازمان یا تشکیلاتی بوده که نتوانسته تاثیری بر این جوانان داشته باشد؟ این همه دستگاهها که دارای امکانات فراوان و تریبون کافی هستند، چه کارنامهای از خود به جای گذاشتهاند؟ گیرم آقای امیرحسین تتلو هم دستگیر شد و حداکثر مطابق قانون چندماهی هم در زندان ماند، آیا تتلوهای دیگر با حدّت و شدّت بیشتر از بطن همین جوانان سر برون نخواهند آورد؟ حال آنکه میدانیم پرورش فکری و روحی و تربیت اخلاقی جوانان با امر و نهی شدید و غلیظ و وضع قوانین خشک و بی روح هرگز سر سازگاری نداشته و مقدور و میسور نخواهد شد. امیرحسین تتلو معلول است نه علت، دنبال علتها باشیم نه معلولها.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn