زحمتکشان

نگران ورود دلالان به بازار گندم هستیم

برای حل معضل‌ها در امر مهم کشاورزی کشور، طرح علمی کشت، تعیین میزان محصول و نوع محصول، زیر نظر کارشناسان مجرب و صلاحیت‌دار، با در نظر گرفتن منافع کشاورزان، ضرورت تام و تمام دارد، چندان که هر کشاورز همواره با توجه به آب‌وهوای منطقه، کیفیت خاک، برآورد نیاز بازار، و مقدار مصرف، اقدام به کاشت محصولی کند که احتیاج کشور را تأمین کند. نداشتن برنامه‌ریزی و برخورد سوداگرانه و بی‌اعتنایی مسئولان دولتی به این نکته‌های اساسی است که امسال هم کشاورزان کشورمان را دچار خسارت‌هایی هنگفت کرده و خیل کثیری از آنان را به ورشکستگی کشانده است. با بر باد رفتن داروندار زحمتکشان در این شاخه مهم از اقتصاد کشور هم فقر گسترش بیشتر خواهد یافت هم شمار بیکاران فزون‌تر و در نتیجه حاشیه‌نشینی پردامنه‌تر خواهد شد و با واردات بیشتر از خارج فشاری بیشتر بر خزانه خالی کشور وارد خواهد آمد…

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور با بیان اینکه بیش از دو هفته است که مطالبات گندمکاران به حساب آنها واریز نشده است، گفت: این مسئله موجب ایجاد نگرانی ورود دلالان گندم به این بازار و خارج شدن گندم از چرخه خرید تضمینی دولت شده است.

علی‌قلی ایمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه تا به امروز بیش از ۲ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، گفت: در گذشته، از ابتدای امر خریداری گندم پرداخت‌ها به طور مناسب و در طی چند روز صورت می‌گرفت. اما در حال حاضر بیش از دو هفته است که مطالبات گندمکاران به حساب آنها واریز نشده است و این مسئله موجب ایجاد نگرانی از جهت ورود دلالان گندم به این بازار و خارج شدن گندم از چرخه خرید تضمینی دولت شده است.

 وی ادامه داد: بنابراین از دولت تقاضا داریم که پرداخت‌های کشاورزان به طور متناوب صورت بگیرد. چرا که با نزدیک شدن به فصل برداشت گندم در استان‌های معتدل سقف خرید گندم افزایش خواهد یافت و اگر این روند ادامه یابد گندم از چرخه خرید دولتی خارج شده و در نتیجه پای دلالان خرید گندم به راحتی در این بازار باز شده و این مسئله موجب چالش و نابسامانی در حوزه گندم خواهد شد.

ایمانی با اشاره به شروع فصل کشت گندم از فصل پاییز گفت:‌ با توجه به این امر می‌توان پیش‌بینی‌ها و اعتبارات لازم را انجام داد و با توجه به آنکه بخشی از تامین اعتبارات مورد نیاز برای خرید تضمینی گندم توسط دولت در قانون برنامه و بودجه مجلس و بخشی دیگر توسط بانک مرکزی و نیز توسط منابع داخلی بازرگانی دولتی تامین می‌شود، نباید در تامین اعتبارات لازم مشکلی وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: اما متاسفانه از بیش از ۵ هزار میلیارد تومان مطالبات کشاورزان حدود ۷۰ درصد پرداخت شده و مابقی آن مانده است. با توجه به آنکه کشاورز برای برداشت این محصول حدود ۸ ماه زمان، زحمت و هزینه پرداخت می‌کند و همه عوامل درگیر در برداشت آن از جمله سم، کود، کمباین و یا کامیون‌های حمل و نقل پول خود را نقدا دریافت می‌کنند و کشاورزان اغلب دارای سپرده و سرمایه زیاد نیستند، نمی‌توانند از پس هزینه‌های خود بربیایند. بنابراین نیاز است که مطالبات آنها به طور منظم پرداخت شود.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور تاکید کرد: با توجه به آنکه این محصول به طور تمام و کمال به دولت پرداخت می‌شود، بنابراین تعلل دولت در پرداخت هزینه‌های کشاورزان به لحاظ شرعی نیز دارای مشکل است و انتظار داریم تا متولیان خرید تضمینی گندم پیش‌بینی اعتبارات لازم را انجام می‌دادند تا امروز با خریداری گندم کشاورزان نهایتا در یک هفته مطالبات کشاورزان پرداخت می‌شد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا