رشد چشمگیر نرخ تورم کشاورزی و دامداری
حاکمیت جمهوری اسلامی از بدو استقرار بر اقتصاد دلالی متکی بوده است. قشر زالوصفت دلال با گسترش نفوذ و عملکرد خود هرروز میدانی فراختر از روز قبل برای ثروتاندوزی فراهم کرده و میکند. دلالان و واسطهگران با واردات محصولات کشاورزی از کشورهای خارجی و کسب سودهایی نجومی هرچه بیشتر فربه میشوند. چنین سیاستی دهقانان را همچنان در چنگال سَلَفخواران و رباخواران قرار داده و سفره کشاورزان از هر زمان دیگری خالی و خالیتر میشود. کشاورزان بهدلیل بدهیهای گوناگون- چه بانکی و چه به اشخاص- راهی زندان میشوند.
بر اساس اعلام مرکز آمار شاخص قیمت تولیدکننده (نرخ تورم تولیدکننده) زراعت، باغداری و دامداری سنتی (برمبنای ١٠٠=١٣٩٠) در سال گذشته برابر است با ۴۸۱.۹ که نسبت به سال قبل (نرخ تورم سالانه) ٣٢.٩ درصد افزایشیافته است. مرکز آمار نرخ تورم تولیدکننده زراعت، باغداری و دامداری سنتی در سال ۱۳۹۸ را منتشر کرد.
به گزارش ستاره صبح، قیمت تولیدکننده که گزارش آن ارائه میشود قیمت سرخرمن است و از مقایسه اطلاعات حاصل از این گزارش با نتایج طرحهای خردهفروشی میتوان به بررسی نقش واسطهها و دیگر عوامل مؤثر در شکلگیری سایر قیمتها تا رسیدن محصول به دست مصرفکننده نهایی پرداخت.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم تولیدکننده گروه «زراعت و باغداری» در سال ١٣٩٨ برابر با ۴۵۴.۱ است که نسبت به سال قبل ٢۶.٧ درصد افزایشیافته است. بر اساس این گزارش نرخ تورم تولیدکننده زیرمجموعه زراعت و باغداری در سال ۹۸ نسبت به قبل از آن (سال ۹۷) نیز افزایش داشت به این صورت که گروه «غلات» ۲۰.۵ درصد، «میوهها و میوههای آجیلی» ١٩.٢ درصد، «سبزیها» ۵٢.٨ درصد، «مواد خام طبقهبندی نشده» ٣٧.٨ درصد افزایشیافته است. بر اساس گزارش مرکز آمار نرخ تورم تولیدکننده «دامداری سنتی» در سال ١٣٩٨ برابر با ۵۴۱.۵ است که نسبت به سال قبل ۴۵.۵ درصد افزایشیافته است. بنابراین گزارش نرخ تورم تولیدکننده «پرورش بز و بزغاله» ۵١.۵ درصد، «پرورش گاو و گوساله سنتی» ۴٨.٩ درصد، «گوسفند و بره» ۴٨.۴ درصد و «سایر محصولات حیوانی» ٣۵.١ درصد افزایشیافته است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn