این اولین و آخرین بار نیست
تبعیض و نابرابری در جامعه آمریکایی، حقیقت تلخ و آشکاری است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیگر نمیتواند آن را انکار کند.
آرمان ملی، مرتضی: مکی ایالات متحده با توجه به جایگاهی که در جهان دارد خود را یک ابر قدرت تلقی میکند و سیاست مداخلهجویانه این کشور در سایر نقاط جهان ابزاری برای تحمیل فشارهای سیاسی بر سایر کشورهاست تا به اهداف خود نزدیک شود. بنابراین زمانی که آمریکا خود دچار شورش و ناآرامی در داخل کشور میشود قطعا این عدم ثبات ابعاد بینالمللی پیدا میکند و تبعات جهانی در پی خواهد داشت.
این قبیل اتفاقات سبب میشود تا حیثیت و پرستیژ آمریکا بیشتر زیر سوال برود. آنچه که در این میان عیان شد این است که ناتوانی آمریکا در کنترل وضعیت داخلی و ضربه خوردن این کشور از شکافهای موجود به امری معمولی بدل شده است.
از سوی دیگر نیز شاهد بودیم کاندولیزا رایس در نقل قولی عنوان کرده است که کشورهای غیر همسو با این کشور از این وضعیت سوءاستفاده نکنند. این الفاظ برای فرافکنی عنوان شده و به نحوی اعلام میکند که شاید دستهایی پشت پرده در این ناآرامیها وجود دارد و عملا برخی کشورهای غیر غربی را متهم و محکوم میکند. این ناآرامیها و شورشها در آمریکا نه اولین بار است که رقم میخورد و نه برای آخر خواهد بود. در سالهای گذشته به علت قتل برخی شهروندان آمریکایی و سیاهپوستان این اتفاق نیز رقم خورده است. سیاهپوستان با وجودی که چندین دهه از ابطال تفکیک نژادی در آمریکا میگذرد، اما هنوز هم همواره مورد ظلم و رفتار تبعیض نژادی از سوی نیروهای پلیس واقع میشوند و این خشم خفته از تبعیض نژادی اکنون با جریحه دار شدن افکار عمومی از این واقعه، تقریبا در سراسر آمریکا و جهان به فریاد و اعتراض تبدیل شده است.
تبعیض و نابرابری در جامعه آمریکایی، حقیقت تلخ و آشکاری است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دیگر نمیتواند آن را انکار کند. جامعه آمریکا مستعد چنین ناآرامی هایی است و شکافهای موجود در این کشور ظرفیت بحرانی شدن موقعیت را نیز ایجاد کرده است. مقولهای که ترامپ تلاش میکند با تحرکات بینالمللی از آن فرار کند و به صورت مداوم در پی آن است تا با توافقی با ایران پیش از برگزاری انتخابات امتیازی جدید برای خود کسب کند. مقولهای که در خصوص کره شمالی محقق نشد و رفت و آمدهای زیاد در این حوزه نتیجهای مثبت برای دولت او نداشت.
ترامپ به نظر میرسد صرفا دنبال رویاهای خود میگردد به شکلی که در سه سال اخیر با فشار حداکثری دنبال این بود تا ایران را به پای میز مذاکره بکشاند، اما در این حوزه موفق عمل نکرد. ترامپ قصد نشان دادن چهرهای بینالمللی و موثر از خود داشت اما در این عرصه ناموفق بود. ترامپ، رئیس جمهوری نیست که بتواند اعتماد جهانیان را جلب کند و حتی در سالهای اخیر دوستان این کشور نیز از آنها فاصله گرفتهاند و قطعا توانایی جلب رضایت ایران را نیز ندارد. ترامپ از مذاکره این خواسته را دارد که به جهان نشان دهد که سیاستهای او موثر و صحیح بوده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn