یادمان و رویدادها

محمدعلی کشاورز از پیشکسوتان سینما چشم از جهان فرو بست

محمدعلی کشاورز ،بازیگر پیشکسوت سینما ، تئاتر و تلویزیون، امروز یکشنبه ۲۵ خردادماه ۱۳۹۹، پس از تحمل رنج و سختی، در سن ۹۰ سالگی در تهران از میان ما رفت. محمدعلی کشاورز، در ۲۶ فروردین ماه ۱۳۰۹ ،در محلهٔ سیچان، درشهر اصفهان چشم به جهان گشود. و در نوجوانی در محله نازی آباد سکونت داشت….

خاندان او اصالتاً از گرجی تبارانی بوده که در زمان شاه عباس به ایران آمده بودند. نام خانوادگی قبلی اصلانی بوده‌ است؛ خاندانی که اکنون بخش قابل توجهی از جمعیت گرجیان اصفهان و فریدونشهر را تشکیل می‌دهند. او فارغ‌التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و دانشکده هنرهای دراماتیک است. محمد علی کشاورز از فارغ التحصیلان رشته نقشه‌برداری نیز می‌باشد. او یک‌بار در دانشکدۀ پزشکی نیز پذیرفته شد امّا به‌دلیل علاقه و عشق زیادی که به‌بازیگری داشت از تحصیل در این رشته منصرف شد. اولین فعالیت هنری او بازی در تله‌تئاتر «خودکشی» به کارگردانی علی نصیریان در سال ۱۳۳۹ بوده‌است و سپس در نمایش‌هایی همچون «دایی‌جان ناپلئون»،« آتش بدون دود»، «ویولن‌ساز کره‌مونا»، «آنتیگون»، «آندورا»، «ادیپوس شهریار»، «بازی استریندبرگل» بازی کرد. کشاورز برای بازی در فیلم مادر ساختهٔ علی حاتمی نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. از جمله کارهای قابل توجه او می‌توان بهرگبار، خشت و آینه، برزخی‌ها، کمال الملک، مردی که موش شد، کفش‌های میرزا نوروز، جستجو در جزیره، ناصرالدین شاه آکتور سینما، دلشدگان، آقای بخشدار، زیر درختان زیتون، روز واقعه و کمیته مجازات اشاره کرد. کشاورز تاکنون در حدود ۵۰ فیلم سینمایی، بیش از ۳۰ سریال تلویزیونی و چندین تئاتر و تله‌تئاتر ایفای نقش کرده است.
او دارای نشان درجه‌ یک فرهنگ و هنر است که با افرادی مانند، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، علی نصیریان، عباس جوانمرد، جمشید مشایخی، اسماعیل شنگله، اسماعیل داورفر و بعدها عزت‌اله انتظامی، فخری خوروش، حسین کسبیان، مهین شهابی و پرویز بهرام از جمله کسانی بودند که با آنان هم کاری می‌کرد. این هنرمندان،کارهایی ماندگار در تئاتر و سینما را در نقش‌هایی در کنار یا در برابر یکدیگر بازی کردند و با بازی‌های‌شان به‌طرزی کم‌سابقه کیفیت اثر هنری را در این ارتقادادند و به هنر بازیگری جلوه و درخشش تازه‌ای بخشیدند. این سنخ هنرمندان که در تئاتر ۲۵ شهریور با نمایشنامه‌های ساعدی و رادی و بیضایی… و با کارگردانی چهره‌هایی مانند عزت‌الله انتظامی، جعفر والی، عباس جوانمرد و محمدعلی جعفری از میراث هنری و ادبی نویسندگان و هنرمندان ایرانی پیشکوت در دهه‌های بیست و سی خورشیدی بهره‌مند بودند، میراثی که حاصل ‌عرق‌ریزان روحی و رنج بسیار آنان در شرایطی دشوار به‌لحاظ اجتماعی و سیاسی به‌منظور شناساندن هنر واقعی تئاتر به مردم بود.
یادش گرامی باد.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn

Print Friendly, PDF & Email
دکمه بازگشت به بالا