مردم در افزایش آمار کرونا مقصر نیستند
چنددرصد مردم توان استفاده از وسیله شخصی برای سرکار رفتن را دارند یا میتوانند چند روز در خانه بمانند؟ چه کسی میداند با یکمیلیون تومان وام معیشتی دولت چه کرده است؟ کسبه، کارگران، کارمندان و… که ناچار هستند هر روز در محل کارشان حضور پیدا کنند تا شکم خانوادهشان را سیر نمایند…
محمد زاهدی-آرمان ملی:
جای تاسف دارد با همه اقدامات و برنامهریزیهایی که در ارتباط با مقابله با شیوع کرونا در ۱۲۰ روز اخیر انجام گرفته، بازهم روز گذشته اعلام رسمی شد که بیش از دوهزار و ۳۰۰ مبتلای جدید در کشور شناسایی شدند و رقم فوتیهای این ویروس در یک روز، مجددا به عدد سه رقمی (۱۱۵ نفر) افزایش پیدا کرد. این افزایش آمار روزانه نشان میدهد که ما در سیاستهای کلانمان در مقابله با شیوع کرونا موفق عمل نکردهایم و میخواهیم مردم را به بهانه عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، مقصر جلوه دهیم، در حالی که با یک بررسی اجمالی به این نتیجه خواهیم رسید که مردم چاره دیگری ندارند و مقصر نیستند.
مردمی که برای حفظ شغل و تامین هزینههای روزانهشان باید هر روز به سرکار بروند و دولت نیز دستور داده که همه مشاغل کم خطر و پرخطر فعالیتشان را آغاز کنند و هیچصنفی مشمول محدودیت نخواهد شد، در این شرایط رسیدن به موج دوم و سوم دور از ذهن نیست. در این شرایط که همه چیز به روال عادی بازگشته، آمار کرونا با اواخر اسفند که کشور ما پیک بیماری را تجربه میکرد، تفاوتی نکرده، ولی همه محدودیتها برداشته شده است.
ازدحام مردم در وسایل حملونقل عمومی و خیابانها معلول است و علت به سیاستها و برنامهریزیهای ستاد ملی مقابله با کرونا بازمیگردد. چه عاملی باعث میشود که مردم به خیابانها هجوم بیاورند و از وسایل حملونقل عمومی استفاده کنند، بدون تردید این عامل در «ناچاری» آنها خلاصه میشود.
چنددرصد مردم توان استفاده از وسیله شخصی برای سرکار رفتن را دارند یا میتوانند چند روز در خانه بمانند؟ چه کسی میداند با یکمیلیون تومان وام معیشتی دولت چه کرده است؟ کسبه، کارگران، کارمندان و… که ناچار هستند هر روز در محل کارشان حضور پیدا کنند تا شکم خانوادهشان را سیر نمایند، درصورت کوچکترین سهل انگاری به ویروس مبتلا خواهند شد. آنها یا ناقل بدون علامت میشوند یا برای بستری به بیمارستانها خواهند رفت. از سوی دیگر طبق اعلام مسئولان اگر استانهای خوزستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و… به پیک کرونا رسیدهاند بهدلیل حضور مردم در مراسمات عروسیها و مراسمات ترحیم بوده است، اما چرا دولت دستور داده تالارهای عروسی بازگشایی شوند؟!
کدام شهر ما وضعیت سفید دارد و توانسته کرونا را کاملا مهار نماید. ما در آستانه ماههای محرم و صفر قرار داریم و مردم مراسمات عروسیشان را قبل از این ماهها برگزار میکنند و برکسی پوشیده نیست که در مراسمات عروسی و شادی، رفت و آمد مهمانان و نزدیک شدن آنها به یکدیگر قابل کنترل نیست. متاسفانه دولت وضعیت فعلی سلامت کشور را جدی نگرفته است و وقتی به صراحت اعلام میکند جان مردم مهم است اما نان آنها مهمتر، بسیاری از مردم نیز دیگر شیوع کرونا را جدی نمیگیرند و در بین بسیاری مردم خبر ندارند که ناقل بدون علامت هستند روزانه بین چهار تا پنج نفر را آلوده میکنند.
از موارد دیگر که برای همه ما جای سوال دارد که چرا قیمت ماسک همچنان در حال افزایش است و آن کارگر روزمزد و دستفروش چطور میتواند روزانه چندتا ماسک بخرد. به اعتقاد کارشناسان کاربرد هر ماسک نهایتا برای چند ساعت است و باید عوض شود و با این تورم و مشکلات اقتصادی یک فرد کارگر چطور میتواند ماهانه بیش از ۱۰۰هزار تومان در ماه فقط بابت ماسک هزینه نماید. اخبار بهطور دایم اعلام میکند که فقط در یک مرکز و طول هفت روز چندمیلیون ماسک تولید میشود، چرا این ماسکها را با قیمت نازل در اختیار مردم قرار نمیدهند؟ همه این عوامل نشان میدهد که ما در طول این مدت سیاست و عملکرد موفقی در رابطه با مقابله با کرونا نداشتهایم.
چرا ما از تجارب و تدابیر کشورهایی که در موضوع شیوع کرونا موفق عمل کردهاند، استفاده نمیکنیم. در این شرایط وزارت بهداشت داعم هشدار میدهد و دولت سیاستهای اقتصادی خود را دنبال میکند و در این فضا مردم موضوع سلامت جامعه و فاصلهگذاری اجتماعی را جدی نگیرند و ثمره آن شیوع بیشتر و افزایش تعداد روزانه مبتلایان به کرونا خواهد شد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn