تلاش پوتین برای ماندن در قدرت تا سال ۲۰۳۶
اشاره: رأیگیری یکهفتهای درباره تغییرات قانون اساسی روسیه از روز پنجشنبه آغازشده است. در صورت تأیید این تغییرات از سوی مردم، ولادیمیر پوتین این امکان را خواهد داشت که تا سال ۲۰۳۶ رئیسجمهور روسیه بماند.
پوتین که بیستمین سال حضورش در رأس قدرت روسیه را پشت سر میگذارد، دوره کنونی ریاست جمهوریاش در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد و مطابق قانون اساسی کنونی اجازه نامزدی مجدد را ندارد. البته برگزاری این همهپرسی با مخالفتهایی مواجه شده و منتقدان پوتین او را به «کودتا» علیه قانون اساسی متهم کردهاند. بیشتر صاحبنظران پیشبینی میکنند که به دلیل حذف رقبای بالقوه و بالفعل در طول دو دهه گذشته، مردم به ماندن پوتین افسر سابق کا.گ.ب رای مثبت دهند.
مراکز اخذ رأی در روسیه از روز پنجشنبه برای یک هفته رأیگیری درباره تغییرات قانون اساسی باز شدند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این رأیگیری با موضوع اصلاحات قانون اساسی، ماه ژانویه از سوی ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه پیشنهاد داده شد و در ابتدا قرار بود ۲۲ آوریل برگزار شد اما بابت پاندمی ویروس کرونا به تعویق افتاد. شعبههای اخذ رأی از یک هفته قبل بازشدهاند و برای هفت روز به کارشان ادامه میدهند تا از ازدحام جمعیت در روز رأیگیری جلوگیری شود.
اصلاحات پیشنهادی شامل یک تغییر در قانون اساسی میشود که اجازه میدهد پوتین ۶۷ ساله که دو دهه بر روسیه حکمرانی کرده است، دو دوره ششساله دیگر بعد از انقضای ریاست جمهوری کنونیاش در ۲۰۲۴ در قدرت بماند. اصلاحات دیگر درباره ارتقای مزایای اجتماعی، تبیین ازدواج و توزیع دوباره قدرتهای اجرایی درون دولت و تقویت ریاست جمهوری میشود. در همهپرسی کنونی چندین اصلاحیه قانون اساسی به رأی گذاشتهشده است اما رأیدهندگان فقط اجازه دارند به همه آنها یکجا رأی آری یا نه بدهند. این تغییرات از سوی دو مجلس پارلمان و دیوان قانون اساسی این کشور به تأیید رسیده و با امضای پوتین به قانون تبدیلشده است. او تأکید داشت، این موارد به رأی گذاشته شود، باوجوداینکه به لحاظ قانونی الزامی وجود نداشت. بسیاری معتقدند این اقدام، دادن وجهه دموکراسی به این تغییرات جنجالی است. برگزاری این رأیگیری در بحبوحه پاندمی کرونا نگرانیهایی را ایجاد کرده است زیرا روسیه با ۶۰۶ هزار مبتلای به کرونا جایگاه سوم جهان را در میزان ابتلا دارد
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn