هر ۱۳ دقیقه یک مرگ
طی روزهای گذشته کرونا سرِ آرامی ندارد و همچنان قربانی میگیرد. افزایش موارد مبتلا و مرگ ناشی از کرونا در ایران به دنبال رعایت نکردن توصیههای بهداشتی در عبور و مرور مراکز عمومی، تولیدی و کسبوکارها حالا یک متهم جدید دیگر هم پیدا کرده است، برگزاری مراسم عروسی و عزا تبدیل به پاشنه آشیل شده، طوری که بعد از هر مراسم تعداد زیادی از افراد به کرونا مبتلا میشوند. روز گذشته معاون وزیر بهداشت در یک ویدئو کنفرانس(دورسختی!) اعلام کرد هر ۱۳دقیقه یک نفر بر اثر کرونا در کشور فوت میکند و هر ۳۳ثانیه یک نفر در ایران به بیماری کووید۱۹ مبتلا میشود….
همدلی: در حالی که انتظار میرفت شیوع ویروس کرونا در کشور شرایط بهتری پیدا کند، اما آمارهای هفته گذشته و هفته جاری تا به دیروز، همه گمانهزنیها را کنار زد و حالا شاهد آن هستیم که شیوع کرونا به شکل افسارگسیخته در کنار قیمت خانه و مرغ و ماهی روز به روز افزایش پیدا میکند. شروع کسبوکار و افزایش ترددها در مراکز عمومی همواره یکی از متهمهای اصلی این افزایش آمارهای مبتلا بوده است، اما حریرچی معاون وزیر بهداشت معتقد است که «اکنون در اکثر کشورهای دنیا برای تامین معیشت مردم و دلایل اقتصادی، بازگشاییها انجام شده است. در شرایط فعلی فعالیت اقتصادی و اجتماعی، مهمترین مواردی که باعث کاهش شیوع کرونا میشوند، رعایت فاصله یک متری با دیگران و استفاده از پوشش محافظ چشمی و استفاده از ماسک است.»
او معتقد است «رعایت فاصله فیزیکی یک متری ۸۲درصد، استفاده از ماسک ۸۵درصد و استفاده از پوشش محافظ چشمی ۷۸درصد انتقال ویروس را کاهش میدهد.» از همینرو معاون وزیر بهداشت با معرفی پویش جدیدی با هشتک «من-ماسک-میزنم» تلاش کرد اهمیت دستورالعملهای بهداشتی را یادآور شود. در این بین حریرچی با بیان اینکه رعایت نکردن فاصله بهداشتی توسط افراد مبتلا به کرونا میتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم حدود ۴۰۶نفر را به کووید۱۹مبتلا کند؛ به نقش متهم جدید افزایش آمارها در این روزها اشاره کرد. شرکت در مراسمهای عزا و عروسی بدون رعایت دستورالعملهای بهداشتی تبدیل به نگرانی تازهای شده است. طوری حریرچی معتقد است مراسم عروس و عزا چالش جدی وزارت بهداشت در مقابله با کروناست، پیش از او هم علی ربیعی سخنگوی دولت اعلام کرده بود که «بیشترین میزان ابتلا و مرگ ومیر شهروندان در مراکز تولیدی و اقتصادی رخ نداده است، بلکه در محلهای تجمع عروسی و عزا که سنتهای ارتباطات جمعی رایج بوده، اتفاق افتاده است.» با این ترتیب بعضی از شهرها با وضعیتهای قرمز در تلاش هستند به شکل جدی با این مسئله مقابله کنند. همانطور که پیش از این گفته شده بود از روز شنبه گذشته تصمیمگیری در برخی اختیارات حوزههای فرهنگی، آموزشی، اداری، مذهبی و صنفی به استانها واگذار شده تا نسبت به مدیریت روند صعودی بیماری در این شهرها اقدام کنند. حالا در یک نمونه به گزارش ایسنا رضا عسگری فرماندار زنجان اعلام کرده برای برگزارکنندگان مراسم ترحیم، عروسی، تولد و هرگونه مراسمی که منجر به تجمع شود، اعلام جرم خواهد شد و این افراد باید پاسخگوی قانون باشند. در پی اعلام شدن استان آذربایجان غربی به عنوان یک منطقه خطرناک در شیوع کرونا برخی از محدودیتها به این شهر برخواهد گشت. ایلنا از قول جواد آقازاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی آذربایجان غربی نوشته که «برگزاری هر نوع مراسم در تالارهای استان ممنوع است» همچنین ستاد مبارزه با کرونا در آذربایجان غربی ورود به تمام پارکها و بوستانهای شهر ارومیه را ممنوع کرده است، آنها گفتهاند «در صورت مشاهده پارک خودروها کنار پارکها و بوستانها، جریمه ۵۰۰هزار تومانی برای صاحبان خودرو اعمال خواهد شد.» همچنین حریرچی معاون وزیر بهداشت در ادامه کنفرانس مطبوعاتی خود در روز گذشته یادآور شد که «ایران از نظر تعداد خالص مبتلا و تعداد خالص ناشی از مرگ ناشی از کووید-۱۹ به ترتیب رتبه ۱۰ و ۹ جهانی را دارد و معمولا این قسمت مورد توجه قرار میگیرد، اما از نظر تعداد موارد ابتلا و تعداد خالص مرگ به ازای یک میلیون نفر جمعیت به ترتیب رتبه ۴۷ و سیام دنیا را با ۲۵۶۱ مورد ابتلا به ازای یک میلیون نفر جمعیت و ۱۲۱ مرگ در یک میلیون جمعیت را دارد.»
این در حالی است که سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته با اعلام آخرین آمار ابتلا و مرگومیر ناشی از کووید۱۹ بر روی نگرانیهای اخیر صحه گذاشت، سیما سادات لاری حدود ساعت چهارده روز گذشته اعلام کرد که «بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۴۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۳۹ مورد بستری شدند، بنابراین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۲۰ هزار و ۱۸۰ نفر رسید.»
لاری ادامه داد که «متاسفانه ۱۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰هزار و ۳۶۴ نفر رسیده است.» او گفت: «خوشبختانه تاکنون ۱۸۰ هزار و ۶۶۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. اما متاسفانه ۲۹۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون یک میلیون و ۵۸۳ هزار و ۵۴۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.»
وی همچنین با تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و اجتماعی، فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک بهویژه در تجمعات، گفت: «استانهای خوزستان، کرمانشاه، کردستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی بیشترین موارد ابتلا و بستری به کووید۱۹ را داشته و در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استانهای آذربایجان شرقی، سیستان و بلوچستان، بوشهر، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار هستند
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn