عضو کمیته کشوری کرونا: ۱۸ میلیون ایرانی تاکنون کرونا گرفتهاند
آزمایشهای انجام شده نشان میدهد که ۱۸ میلیون ایرانی تا کنون کرونا گرفته اند؛ یک عضو کمیته کشوری کرونا همزمان با اعلام این خبر تاکید کرد که رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگذاریها از جمله راهکارها برای «قطع زنجیره انتقال کرونا» هستند. در همین راستا رئیسجمهوری ایران در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که از یکشنبه ۱۵ تیر ماسک در همه مکانهای سرپوشیده اجباری است….
تعداد مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا پس از یک دوره کاهش بار دیگر افزایش یافت و مدتی است که سه رقمی شده. استانهای خوزستان، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز قرار دارند. در تهران شیوع بیماری کووید ۱۹ به آن اندازه است که همه تختهای بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی پر شده و وزارت بهداشت عملهای جراحی زیبایی را مجدداً تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرده است.
با توجه به شدت یافتن شیوع ویروس کرونا مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا پیشنهاد داد که تعطیلی برخی مشاغل و ادارات بار دیگر در دستور کار قرار بگیرد. او همچنین بازگشایی تالارها و برگزاری مراسم با ماهیت تجمعی را عامل مهمی در قدرت گرفتن زنجیره انتقال کرونا دانست و گفت تجمع در مراسم چهرههای سرشناس خود یکی از عوامل انتقال بیماری است.
روز گذشته رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در استودیوی پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما از ستاد ملی مبارزه با کرونا خواسته بود که در درجه اول برگزاری هر گونه مجالس عزا و عروسی را لغو کند. این پیشنهاد اما همچنان در دستور کار ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار ندارد و در حد یک پیشنهاد به عموم مردم باقی مانده است.
مسعود مردانی بر انجام آزمایشهای تشخیصی و رعایتهای فردی به عنوان راهکاری برای قطع زنجیره انتقال کرونا تاکید کرد و گفت که همه افراد دارای علائم بیماری، پرسنل پزشکی در معرض بیماران کووید ۱۹ و کسانی که با بیماران تماس داشتهاند باید تستهای تشخیصی کرونا را انجام دهند.
بر اساس گفتههای عضو کمیته کشوری کرونا این تستها عبارتند از آزمایش مولکولی که معمولا از مخاط حلق و بینی گرفته میشود و بسته به اینکه از کجا گرفته شود درصد صحت آن میتواند از ۳۰ تا ۶۴ درصد تغییر کند. روش تشخیصی برونکوسکوپی به گفته مردانی صحت بیشتری داشته و قطعیت آن بین ۸۰ تا ۹۰ درصد است.
عضو کمیته کشوری کرونا همچنین با بیان اینکه از تست سرولوژی که در واقع تست تشخیص وجود آنتی بادی است برای آگاهی از درصد ابتلای افراد یک منطقه به کرونا استفاده میشود، تصریح کرد: «در همین راستا در ایران نیز این تست به صورت رندوم انجام شده و متوجه شدیم که تا الان ۱۸ میلیون ایرانی یعنی حدود ۲۰ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران شنبه ۱۴ تیر در جلسه ستاد ملی کرونا دستور اجباری شدن ماسک در مکانهای سرپوشیده را صادر کرد. این دستور از فردا یکشنبه ۱۵ تیر الزامی است و شامل همه ادارات به خصوص ادارات دولتی نیز میشود. رئیس جمهوری ایران از کمیته امنیتی و اجتماعی و کمیته بهداشتی خواست که دستور رعایت پروتکلهای بهداشتی را به همه ادارات دولتی و شبه دولتی ابلاغ کند.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت که جمعه ۱۳ تیر اعلام شد مجموع مبتلایان به کرونا در ایران به ۲۳۵ هزار و ۴۲۹ نفر رسیده است. همچنین تا روز گذشته ۱۱ هزار و ۲۶۰ تن بر اثر بیماری کرونا جان باختهاند.
آمار مبتلایان و جانباختگان تنها بخشی از تصویر واقعی شیوع بیماری کرونا را نشان میدهد زیرا درصد بالایی از افراد مبتلا علائم خاصی ندارند و یا علائم خفیفی بروز میدهند و در نتیجه متوجه بیماری خود نمیشوند. برخی بیماران نیز موفق به انجام تست کرونا نشده و بنابراین در آمار رسمی لحاظ نمیشوند.
بحران کرونا؛ درآمد هر آلمانی ۱۳۲۵ یورو کم میشود
بر اساس تخمینهای یک موسسه تحقیقاتی در آلمان، شهروندان این کشور صدها میلیارد دلار از درآمدشان را در نتیجه بحران کرونا از دست خواهند داد. تولید ناخالص داخلی در آلمان نیز بیش از ۶ درصد کاهش خواهد داشت.
انستیتو تحقیقات اقتصادی IFW پیشبینی کرده که آلمانیها در اثر بحران کرونا صدها میلیارد یورو درآمدشان را از دست میدهند. بر اساس پیشبینی پژوهشگران این موسسه تولید ناخالص داخلی در سال جاری میلادی ۶.۸ درصد کاهش مییابد.
تولید ناخالص داخلی در آلمان از سال ۱۹۹۱ تا پایان ۲۰۱۹ همواره روندی صعودی داشته و از حدود ۱۵۰۰ میلیارد یورو در سال ۹۱ به نزدیک به ۳۵۰۰ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۹ رسیده است. تنها در سال ۲۰۰۹ و بحران اقتصادی جهان در آن سال این رقم نسبت به سال قبل اندکی کاهش داشته است.
بنابراین اگر پیشبینی این موسسه درست از آب درآید و تولید ناخالص داخلی حدود هفت درصد کاهش یابد، سال ۲۰۲۰ اولین سالی است که تولید ناخالص داخلی آلمان تا این حد کاهش داشته است.
اگر نتایج این نظرسنجی را بر اساس معیار سن طبقهبندی کنیم میبینیم که افراد بین ۳۰ تا ۴۰ سال از همه بیشتر این حس را دارند که از نظر مالی ضربه خوردهاند. خانوادههایی که بچههای کوچک دارند و در دوران دوماهه محدودیت رفت و آمد برایشان بسیار سخت بوده که شغلشان را با شرایط خانوادگی تطبیق دهند نیز همین حس و دریافت را دارند.
سایت زمانه و دویچه وله
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet