
ظریف در مجلس: سیاست خارجی در اختیار رهبری است
نخستین حضور وزیر خارجه دولت روحانی در مجلس یازدهم به تشنج کشید و شماری از نمایندگان او را به دروغگویی و ضعف در مقابل غرب متهم کردند. ظریف در واکنش به این نمایندگان گفت اگر دروغی گفته خامنهای شنیده و او را صادق خوانده است…..
محمد جواد ظریف در جلسه علنی امروز یکشنبه ۱۵ تیرماه ۱۳۹۹، مجلس شورای اسلامی حضور یافت تا گزارشی از تحولات بینالمللی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی به نمایندگان ارائه کند.
اکثریت کرسیهای این دوره مجلس در اختیار طیفهای مختلف جناح موسوم به اصولگرایان قرار دارد که اغلب از منتقدان سرسخت توافق هستهای و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و مخالفان دولت حسن روحانی و ظریف به عنوان رئیس هیئت مذاکرهکنندگان ایرانی با نمایندگان شش قدرت جهانی به شمار میروند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا: وزیر خارجه دولت دوازدهم شرایط امروز جهان را در حال گذار خواند و گفت یکی از مشخصههای این دوران عبور جهان غربمحور به سمت دوره پساغربی است.
ظریف مدعی شد که نخستین رهبر جمهوری اسلامی، روحالله خمینی “اولین فردی” بود که این تحول را تشخیص داد و جانشین او علی خامنهای نیز مسیر او را ادامه داده است.
شرایطی که به کشور ما تحمیل شده است مقصر اصلیآن خمینی و خامنه ای است! مردم میهن ما زندگیای خالی از امکانات لازم برای زیستی سالم و درخور شأن و منزلت انسانی را سپری میکنند.
سقوط ارزش واحد پول ملی، رشد نجومی قیمت کالاهای موردنیاز روزمره و خدمات ضروری مردم سبب گردیده است که تأمین هزینهٔ زندگی روز بهروز دشوارتر شود. دلار به آستانه ۲۲ هزار تومان رسیده، اجارهبها سر به فلک کشیده، طلا و سکه با وجود نبود تقاضا دو هزار درصد در یک دهه گذشته افزایش داشته است. سیر شتابناک افزایش قیمتها و نامتعادل بودن سطح دستمزد و حقوق دریافتی با آن، تهیه ضروریترین مواد لازم برای معیشت و گذران زندگیای ساده و بخورنمیر را نیز بسیار دشوارتر از پیش کرده است و اکنون به آرزوی اکثر خانوادهها در کشور ما بدل شده است. کشوری مثل کشور ما، با داشتن منابع غنی طبیعی و نیروهایی جوان و مستعد کار و تلاش، بهدلیل سیاستهای ضد مردمی رژیم ولایت فقیه در ادارهٔ امور، ساکنانش از تأمین یک زندگی حداقل برای خود نیز محروم مانده اند.
خامنهای، تعیینکننده سیاست خارجی
او با اشاره به اختلافهای داخلی درباره مسائلی مانند مذاکرات هستهای تاکید کرد “سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست” و افزود: «به همین دلیل است که سیاست خارجی در چهارچوب اهداف کلی نظام در [حوزه] اختیارات رهبری قرار دارد تا از دوگانهسازی و دعوای جناحی اجتناب شود.»
ظریف و دیگر مسئولان ارشد دولت پیش از این نیز، و به خصوص هر زمان که فشار منتقدان سیاست خارجی افزایش یافته بر نقش محوری خامنهای در تصمیمگیریهای کلان این حوزه تاکید کردهاند. پایگاه اطلاعرسانی دولت در یک پیام توئیتری این بخش از اظهارات وزیر خارجه در مجلس را برجسته کرده است.
ظاهرا با توجه به نقش خامنهای در تصمیمگیریهای کلان، محمد موسوی خوئینیها، از شاخصترین چهرههای جناح موسوم به اصلاحطلب حکومت، هفتم تیر در نامهای خطاب به او با اشاره به وضعیت بحرانی ایران و افزایش بیاعتمادی عمومی به “نظام” خواستار تغییر رویکرد مسئولان شد.
این نامه با واکنشهای انتقادی شدیدی از سوی رسانهها و شخصیتهای هر دو جناح روبرو شد. عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی روز جمعه در گفتوگو با سایت جماران منتقدان خوئینیها را ریاکارانی خواند که به گفته او نقد را به منجلاب کشیدهاند.
دبیرکل مجمع روحانیون مبارز در نامه سرگشاده خود اوضاع کنونی ایران را “غیرقابل دوام” خوانده و به طور تلویحی خامنهای را مسئول تعیین سیاستهای کلان دانسته و تاکید میکند که وضعیت کنونی حاصل تصمیمگیریهای مدیرانی که “میآیند و میروند نیست”.
عبدی با بیان این که یک پیام خوئینیها در این نامه اشاره به “وضع موجود ما از حیث سیاست خارجی” است به سایت جماران گفت: «سیاست خارجی هم روشن است که کجا تعیین میشود.»
«اگر دروغ گفتم رهبری گفت صادقم»
در جریان سخنرانی ظریف در مجلس جواد کریمی قدوسی، از نمایندگان افراطی اصولگرا و چند نماینده دیگر علیه وزیر خارجه شعار “مرگ بر دروغگو” سر دادند و مانع ادامه سخنانش شدند.
ظریف در پاسخ به این نمایندگان گفت: «هرچه من گفتم، رهبر انقلاب شنیدند، اگر دروغ گفتم ایشان شنیدند، گفتند ظریف صادق است، اگر راست گفتم ایشان شنیدند و گفتند شجاع است. شما من را ذلیل دروغگو خطاب کردید در صورتی که مقام رهبری به من صفت شجاع و صادق دادند.»
خبرگزاری فارس در صفحه توئیتری خود فیلم این بخش از سخنان محمد جواد ظریف را منتشر کرده است.
وزیر خارجه دولت دوازدهم در بخش پایانی سخنانش که بارها با فریاد مخالفان قطع شد، گفت: «نمایندگان محترم بدانید برای آمریکا اصلاحطلب، اصولگرا، انقلابی و غیرانقلابی تفاوتی ندارد، ما همه در یک کشتی هستیم، بدانید که اگر اتفاقی بیفتد همه در این کشتی حضور داریم.»
او پس از وقفهای که به دلیل اعتراضها در ادامه سخنرانیاش افتاد و با دخالت رئیس مجلس، محمد باقر قالیباف تا حدی کاهش یافت به کنایه از “مهماننوازی” نمایندگان تشکر کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn