
واریز ۲۳۱ میلیون تومان بهحساب نمایندگان!
در حکومت قرونوسطایی رژیم ولایی، مجلس شورای اسلامی کارکردی مؤثر در جایگاه قوه مقننهٔ کشور ندارد. اکثر نمایندگان در مجلس شورای اسلامی دلالانیاند که با استفاده از موقعیت ویژهٔ نمایندگی مجلس مشغول واسطهگری و خدمترسانی برای شبکههای مافیایی ثروت و قدرت هستند. آنان صرفاً عروسکهای خیمهشببازی ”نظام“اند که برای اجرای نمای مسخرهٔ دموکراسی اسلامی به روی صحنه آمدهاند. در این ارتباط روزنامه صبح، ۱۸ تیرماه ۱۳۹۹، چنین می نویسد: حق مسکن کارگران ۳۰۰ هزار تومان؛ حق مسکن نماینده مجلس شورای اسلامی، ۲۰۰میلیون تومان هزینه ایاب و ذهاب، مسکن، موبایل، مشاور و دفتر . نمایندگان از جیب ملت پرداخت میشود حقوق نجومی نمایندگان بررسی شود…
نمایندگان مجلس باید از جنس مردم باشند و فاصله زندگی شان با مردم عادی زیاد نباشد. در سالهای گذشته موضوع مهم شفافیت و دریافتی نمایندگان، وزرا، روسای قوا همواره مطرح بوده، اما دریافتیها بهصورت شفاف تاکنون مطرح نشده است. میزان دریافتی نمایندگان از مجلس اول تا ششم پایین بوده مثلاً در مجلس سوم حقوق نمایندگان هشت هزار و پانصد تومان بود و این مبلغ تا مجلس ششم افزایش کمی داشته است. در مجلس هفتم خبری در روزنامههای آن زمان منتشر شد که پرداخت به نمایندگان بهصورت زیرمیزی صورت میگرفت. در مجلس دهم هم مناقشه بر سر دریافتی نمایندگان وجود داشت که ره بهجایی نبرد. انتظار از هیئترئیسه مجلس یازدهم این است که میزان دریافتی و حقوق و مزایای نمایندگان از مجلس اول تا دهم را منتشر کند تا مردم در جریان دریافتی منتخبان خود قرار گیرند. آنچه در روزهای گذشته خبرساز شد واریز ۲۳۱ میلیون تومان بهحساب نمایندگان مجلس بوده که ۲۰۰ میلیون تومان آن برای حق مسکن به نمایندگان دادهشده است. پرسش این است که ۳۰ نماینده تهران که در تهران زندگی میکنند این مبلغ را دریافت کردهاند یا خیر؟ همچنین ۵۶ نماینده دوره قبل که اکنون در مجلس یازدهم حضور دارند یا خانه داشتهاند و یا قبلا به آنها پول داده شده است ۲۰۰ میلیون تومان را دریافت کردهاند یا خیر؟ پرسش دیگر این است که این ۲۰۰ میلیون تومان که بابت مسکن به نمایندگان داده شده بلاعوض است یا اینکه در طول دوره نمایندگی باید این مبلغ را به مجلس پس بدهند؟
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق، حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار در مجلس از واریزشده اولین حقوق نمایندگان خبر داده است. خبرگزاری ایرنا در توییتر خود از قول حسین جلالی، نماینده رفسنجان و انار نوشت: «اولین حقوق نمایندگی ۱۱ میلیون تومان واریزشده بهعلاوه ۲۰۰ میلیون تومان بابت مسکن و ۲۰ میلیون تومان هم برای سایر هزینهها بهحساب ما واریز شد.» مجلسی که خود را انقلابیترین مجلس میداند در اولین واریز حقوق مشخص شد که برای هر نماینده ۲۳۱ میلیون تومان واریز شد. نکته مهم بعدی این است که ۲۰ میلیون هزینه اضافی بر حقوق ۱۱میلیونی پرداختشده است، برای تأمین هزینه تهیه مسکن و ایاب و ذهاب و… است. در گزارشی که چندی پیش در «شرق» منتشر شد، مشخص شد که نمایندگان مجلس برای اقامت در تهران، اجاره ماهانه پنج میلیون تومانی دریافت میکنند. این مبلغ بهحساب تمامی نمایندگان واریز میشود و افرادی هم که ساکن تهران هستند، از مزایای تأمین هزینه اجاره منزل بهرهمند هستند. همچنین هر نماینده ماهانه مبلغ دومیلیونو ۲۰۰ تومان برای هزینههای ایابوذهاب خود دریافت میکند و هزینه مشاوران نماینده نیز از بیتالمال پرداخت میشود. این بهجز یک دستگاه خودروی پژو پارس و سهمیه بنزینی است که در اختیار تمامی نمایندگان مجلس برای رفتوآمد قرار دادهشده است. علاوه بر این جالب است بدانیم که پرداخت حقوق ماهانه راننده خودرو نمایندگان، از طریق امور مالی مجلس بهطور جداگانه مانند سایر کارکنان مجلس انجام میشود و در سبد هزینهای نمایندگان مجلس جا داده نمیشود. بهجز این موارد هزینه پرداخت قبض موبایل هم بهحساب هرکدام از نمایندگان مجلس واریز میشود. اگر قرار به رسیدگی مجدد به حقوق نجومی است، نمایندگان نباید از این قاعده مستثنا شوند و چرا نمایندگان مجلس که فقط به شوق خدمت آمدهاند، با حقوق دریافتی خود هزینههایشان را پرداخت نمیکنند؟
سرمایه یا حقوق
اگر در نظر بگیریم که یک نماینده مجلس در طی ۴ سال هیچ خرج دیگری نداشته باشد و کل حقوقش را پسانداز کند، پس از دوران نمایندگی خود سرمایه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومانی دارد.
درواقع هر نماینده مجلس یک حقوق ثابت با عنوان حقوق نمایندگی دارد که سالبهسال با افزایش حقوق کارمندان، حقوق آنها هم افزایش میبارد. در کنار این حقوق ثابت یک سری دریافتیهای مشخص دارند که البته با توجه به گستردگی حوزههای انتخابیه آنها، بین نمایندگان مقداری متفاوت است. هزینه دفتر نمایندگی در تهران، هزینه خودرو، هزینه اجاره مسکن، هزینه تأمین خودرو در حوزه انتخابیه، هزینه دفتر نمایندگی در حوزه انتخابیه، هزینه پروازهای داخلی یا خارجی انجام مأموریت، هزینه یک محافظ یا مسئول دفتر، هزینه راننده و پاداش نمایندگی که سهماهه پرداخت میشود، جزو دریافتی نمایندگان مجلس است.
بهعنوانمثال حسن لطفی نماینده رزن در مجلس شورای اسلامی در آذرماه ۹۶ در گفتوگو با یکی از سرانههای رسمی کشور گفته بود که در سال۹۶ حقوق نمایندگان به ۷ میلیون تومان رسیده است، البته بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری باید حقوق نمایندگان همتراز با وزرا باشد که بیش از ۱۰ میلیون تومان دریافتی ماهانهشان است.
وی همچنین گفته بود: حقوق نمایندگان در سال ۹۵، چهار میلیون و ۴۸۰ هزار تومان بود که برای تأمین هزینههای دفاتر نمایندگان پنج میلیون تومان مازاد واریز میشد. بعد از اعتراض نمایندگان به این میزان حقوق دریافتی، ۴۶ درصد دریافتیها افزایش پیدا کرد.
محمود صادقی نماینده تهران دراینباره میگوید: «کل دریافتی نمایندگان حدود ۱۷ تا نهایت ۲۱ میلیون است. این را هم در نظر بگیرید که این رقم از هزینه دفتر نمایندگی تا عبور و مرور و مسکن و سفرها و هزینههای مختلفی است که نمایندگان هرماه میپردازند و گاهی اینطور مطرح میشود که یک نماینده ۲۱ میلیون تومان حقوق میگیرد و میگذارد در جیبش که اینطور نیست. اصلاً در مقایسه با مسئولان دولتی که خودرو و راننده و خیلی امکانات دیگر در اختیاردارند، شاید این رقم آنچنان بالا نباشد؛ یعنی حتی نماینده اگر بخواهد وظیفه نمایندگیاش را بهدرستی انجام دهد، به رقمی بالاتر از اینها نیاز دارد».اما جدیدترین اطلاعی که از مبلغ دریافتی نمایندگان در دست است، مربوط به سخنان محمد دهقان عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس است که مهرماه سال ۹۷ در برنامه پایش مطرح کرد:”میزان حقوقی که نمایندگان دریافت میکنند باهم تفاوت دارد، بهطور مثال من که چهار دوره نماینده مجلس هستم، ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق میگیرم. نمایندگان فیش حقوقی دیگری هم دارند که هزینه نمایندگی است و مربوط به امور دفاتر در شهرستانها میشود که آن فیش از ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان بهطور ماهانه متغیر است. یعنی بهطور متوسط هر نماینده ماهی ۲۰ تا ۲۵ میلیون برای خود و هزینه دفاتر دریافتی دارد”.
وام ۱۵۰ میلیونی نمایندگان
وی گفته بود: هر نماینده در هر دوره که وارد مجلس شود اگر تقاضای وام ضروری یا مسکن کند مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان وام بدون سود به وی تعلق میگیرد. در صورت تقاضا و موافقت رئیس مجلس به این وام از ۳۰ تا ۵۰ میلیون اضافه میشود. برای خودرو هم در هر دوره وام ۵۰ میلیون بدون سود به هر نماینده تعلق میگیرد.اگر بخواهیم تنها حقوق نمایندگی را در سه سال دوره گذشته مجلس دهم در نظر بگیریم، این ارقام می رسیم: اگر متوسط این ارقام را در نظر بگیریم به عدد حدود ۳۰ میلیون تومان مارسیم که متوسط در این ۴ سال ماهی ۷ میلیون و پانصد هزار تومان میشود. اگر این رقم را در ۴۸ ماه دوران نمایندگی ضرب کنیم، متوجه میشویم که تنها حقوق نمایندگی یک نماینده مجلس طی چهارسال حدود ۳۶۰ میلیون تومان میشود. البته این بجز دریافتیهای دیگر وکلای ملت است که به اذعان خودشان صرف امور نمایندگی میشود.اگر در نظر بگیریم که یک نماینده مجلس در طی این ۴ سال هیچ خرج دیگری نداشته باشد و کل این پول را پسانداز کند، پس از دوران نمایندگی خود سرمایه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومانی دارد که این رقم در مقایسه با هزینهکردهای بالای نیم میلیارد برای ورود به خانه ملت و قرار گرفتن در جایگاه نمایندگی هیچ توجیه منطقی ندارد.درواقع توجیهپذیر نیست که یک کاندیدا برای ورود به مجلس از ۳۰۰ میلیون تا چند میلیارد تومان هزینه کند، در حالیکه حقوق وی در این ۴ سال ۳۶۰ میلیون تومان میشود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn