
افزایش فقر و شکاف طبقاتی ؛ چه کسانی ناامنی ایجاد می کنند؟
درحالیکه آخرین گزارش مرکز آمار حاکی از افزایش تورم نقطه به نقطه و وخیم تر شدن وضعیت معیشتی مردم است٬ سران نظام ناتوان از حل بحران از مقابله با “اغتشاش و ناامنی” سخن می گویند.علت این هراس و نگرانی نظام حاکم را در کجا باید جستجو کرد؟
حرکت رو به جلوی تورم نقطه به نقطه
روزنامه جهان صنعت در گزارش خود پیرامون رشد تورم ماهانه در تیرماه امسال نوشت :” مرکز آمار گزارش شاخص بهای مصرفکننده مربوط به اولین ماه تابستان را منتشر کرد. این آمار حرکت رو به جلوی تورم نقطه به نقطه که از ابتدای سال آغاز شده را تایید میکند و نشان میدهد که شاخص مصرفکننده در تیرماه ۹۹ نسبت به ماه مشابه سال قبل به سطح ۲۶,۴ درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با خردادماه، افزایش ۴,۴ درصدی داشته است. نرخ تورم ماهانه هم با ۴,۴ درصد رشد نسبت به ماه قبل، توانست چند گام جلو بیفتد و بالاترین نرخ تورم ماهانه را از مهر ماه سال ۹۷ به ثبت برساند. جزئیات تورمی تیرماه حاکی از آن است که تورم نقطهای خوراکیها در تیر ماه به ۲۰,۹۹ درصد رسیده که شش درصد بیشتر از خرداد است. هرچند رییس دولت میگوید نباید بگذاریم مردم در شرایط حساس کنونی تحت فشار قرار گیرند اما با توجه به بیثباتی حاکم بر فضای اقتصادی انتظار بازگشت به ریل کاهش قیمت بعید به نظر میرسد”…
“براساس آمارها، بالاترین تورم ماهانه ثبتشده در دو سال گذشته، با ۷,۱ درصد متعلق به مهر ماه ۹۷ بوده است. به این ترتیب تورم ماهانه از دامنه نوسان دو درصدی سه ماه نخست سال خارج شده و خود را به قله تورم ماهانه در سال ۹۷ رسانده است. اگرچه هر دو تورم ماهانه و نقطهای در تیر روند رو به رشدی داشتهاند … با توجه به اینکه انعکاس تغییرات قیمتی در تورم سالانه با تاخیر همراه است، پیشبینی میشود که در ماههای پیشرو با افزایش آن به تبعیت از فضای بیثبات اقتصادی مواجه شویم”…
“آنطور که در گزارش مرکز آمار نیز مشخص است، نرخ تورم گروه کالاهای مصرفی با افزایش همراه شده است. در گروه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات بیشترین افزایش قیمت نسبت به خرداد مربوط به گروه گوشت قرمز و مرغ، گروه شیر، پنیر و تخممرغ و گروه نان و غلات ماکارونی و انواع برنج خارجی بوده است. در گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات، گروه حملونقل، گروه تفریح و فرهنگ و گروه مسکن و آب، برق و گاز بیشترین افزایش قیمت را داشتهاند. گزارشها نیز حاکی از افزایش سرسامآور قیمت مسکن و اجارهبها در این ماه است که موجب افزایش حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ شده است”.
ابراهیم رییسی: خط قرمز ما اغتشاش و به هم ریختن کشور است!
ابراهیم رئیسی جلاد فاجه ملی کشتار دستجمعی زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ چند روز پیش در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به شرایط کشور به تهدید مردم پرداخت. به گزارش روزنامه آرمان ملی. وی از جمله گفت:” بنای دستگاه قضایی بر صدور رای بر مبنای شرع و قانون است… خط قرمز ما اغتشاش و ناامنی و به هم ریختن کشور است.رییس قوه قضاییه افزود: همکاران قضایی در سراسرکشور نسبت به جرایم خشن حساس باشند و با برخورد قاطع نگذارند افراد شرور و متجاسر به قانون، میدان پیدا کنند”.
چه کسانی کشور را به هم ریخته اند؟
روزنامه ستاره صبح به نقل از حسین راغفر درخصوص وضعیت نابسامان کشور نوشت :”تزریق ارز راهحل مناسبی برای کنترل بازار نبوده و نیست نتیجه تزریق ارز به بازار، پرکردن جیب دلالان، واسطهگران و سودجویان است… پیامدهای آن برای جامعه دردناک خواهد بود و تولید اولین قربانی این وضعیت خواهد بود؛ و نابرابریها به شکل بیسابقهای افزایش پیدا میکند و رفاه مردم بخصوص طبقات متوسط و پایین بهشدت سقوط خواهد کرد. یکی از دلایل افزایش قیمت ارز تأمین کسری بودجه دولت است که دلیل مهمی است البته عوامل متعدد دیگری ازجمله وضعیت بانکها در این شرایط مطرح است. چون بسیاری از بانکها ورشکسته هستند و برای تأمین درآمد آنها منابعی جمع میشود”…
” راغفر در پاسخ به این سوال خبرنگار ستاره صبح که «آیا دولت حاضر است برای جبران کسری بودجه هزینه افزایش تورم را به جان بخرد؟» میگوید: مسئله دولت نیست؛ بلکه این تصمیم فرا دولتی است. ولی اشکال این تصمیم این است که هزینهها بر گرده مردم قرار میگیرد…مادامیکه این سیاستهای مخرب توسط دولتها و حکمرانی اقتصادی کشور اعمال میشود باید منتظر هزینهها بود. متأسفانه این مجموعه حاضر نیست پیامدهای تلخ سیاستهایی را که اتخاذ میکند بپذیرد به همین دلیل درودیوار را متهم میکنند ولی ریشه اصلی در سیاستهای داخلی است. در چهار ماه گذشته بالغبر ۸۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد در بازار سهام ایجادشده است و این درآمد صوری بدون ایجاد کار و بدون مبنای تولیدی آفریدهشده است”.
“عملاً در اقتصاد کشور مافیای متعددی شکلگرفته است و در چنین شرایطی است که باید گفت در سایر کشورهای جنگزده منطقه سیستمی وجود ندارد که بخواهد هزینههای خود را از جیب عموم مردم تأمین کند. سیاستهای بخش عمومی تنها در کشور ما سادهترین راه را دست کردن در جیب مردم میداند ولی اشکالی پیش میآید و این هزینهها به یک نسبت از جیب همه خارج نمیشود و هزینه اصلی بر گرده طبقات متوسط و بهویژه طبقات پایین جامعه است؛ و به شکل افزایش هزینههای زندگی به مردم تحمیل میشود. این مسئله به سیاستهای داخلی کشورها برمیگردد و حکمرانی اقتصادی چنین حکم میکند”.
شش دهک جامعه زیر خط فقر
به گزارش همشهری آنلاین؛” مسعود خوانساری با بیان اینکه صادرات نفت، گاز و میعانات در سال ۹۸، ۳۲ میلیارد دلار نسبت به سال قبل کاهش داشته است، اظهار کرد: حجم تجارت خارجی در سه ماهه اول سال جاری بر اساس آمار گمرک ۱۳.۹۸ میلیارد دلار بود که ۶.۴ میلیارد دلار صادرات و ۷.۶ میلیارد دلار واردات بود که با ۴۴ درصد کاهش در حجم تجارت خارجی روبرو بودهایم اما در مقابل نقدینگی افزایش یافته و در پایان سال ۹۸ حجم نقدینگی ۲ هزار و ۴۷۰ هزار میلیارد تومان بوده که ۳۱ درصد رشد را در سال ۹۸ داشته و در سال ۹۹ سه ماهه نشان میدهد که اگر به همین روند ادامه یابد رشد ۳۲ درصدی را خواهیم داشت و در پایان سال ۹۹ به رقم ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار نقدینگی خواهیم رسید و بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش نقدینگی را خواهیم داشت… اکنون شاخص بورس ۳۶۹، سکه ۷ برابر، دلار ۵.۲ برابر، مسکن ۳.۳ برابر افزایش قیمت داشتهاند .. با فقری که هر روز بیشتر میشود و اکنون ۶ دهک جامعه زیر خط فقر قرار گرفته اند”…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet