اخبار

اصلاح‌طلبان برای ۱۴۰۰ نه کاندیدا دارند نه حرفی برای گفتن!

در هفت سال گذشته شیوهٔ تفکر بخشی از “اصلاح‌طلبان”، حساب‌شده و بی‌پرده پوشی، کوشیده است “اعتمادسازی با حاکمیت” را- یعنی مدارا و مماشات با “دیکتاتوری ولایی”- به سیاستی رسمی در درون نیروهای اصلاح‌طلب تبدیل کند. روشن است که دست یافتن به “رانت”‌های اقتصادی و سیاسی و ضرورت حفظ آن‌ها نیز یکی از دلیل‌های عمدهٔ ایدهٔ “سیاست ورزی”- یا مماشات و راه آمدنِ- “اصلاح‌طلبان” با دیکتاتوری بوده است…

مدت‌ها است که ایدهٔ “اصلاح‌طلبی”، به‌ مفهوم مبارزهٔ سیاسی و تلاش اجتماعی مؤثر با هدف به وجود آوردن تغییرهایی ترقی‌خواهانه، در کشور ما از معنا تهی شده و روندِ آن سیر قهقرایی می‌پیماید. یکی از دلایل اصلی تخریب این روند، اصرار بخش‌هایی چشمگیر از “اصلاح‌طلبان” به پناه بردن به خیمه و خرگاه “اعتدال گرایان” است و رواج این باور است که “اصلاح‌طلبان” باید به هر قیمتی و به هر شکلی در درون ساختار قدرت “نظام” حضور داشته باشند.تجربه نشان داده است که هرگاه شیرازهٔ ارزش‌ها و روابط اجتماعی این چنین گسسته می‌شوند و از هر سو به مردم وعده‌هایی بی‌پایه داده می‌شود و نخبگان با چرب‌زبانی وعدهٔ سر خرمن به زحمت کشان می‌دهند و توده‌ها را به مرز استیصال می‌کشانند و انسجام اجتماعی از بین می‌رود و تفرقه و ناامیدی مستولی می‌گردد، شرایطی در نبودِ “آلترناتیو”ی مترقی و قوی به‌وجود می‌آید که عرصه را برای جریان‌ها و نیروهایی خطرناک با گرایش‌هایی فاشیستی آماده می‌سازد.
جامعهٔ ما به شدت نیازمند بسیج نیروها، کنش گران سیاسی و اجتماعی در چارچوب جنبشی مردمی است، جنبشی که مهم‌ترین هدف مشترک آحادش، جلوگیری از روند متلاشی شدن حداقل ارزش‌ها و عرف‌هایی باشد که جامعهٔ انسانی بر اساس آن‌ها بنا شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: مجید متقی فر می‌گوید: اصلاحات حقیقتا خطاهای استراتژیک بسیاری داشته که مردم را همواره از آرمان‌های خود مایوس کرده و حرف‌هایی را که گفته‌اند هیچ کدامشان اجرایی نشده

مجید متقی فر سخنگوی جبهه پایداری، درباره برنامه انتخاباتی احزاب برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: اصلاح طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ قدرت تصمیم‌گیری و یا معرفی کاندیدا را ندارند و یا دست کم این‌گونه به نظر می‌رسد.

دبیرکل حزب مجمع ایثارگران با بیان اینکه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بعد از انتخابات مجلس یازدهم جلسه‌ای نداشته و درباره هیچ نامزدی صحبتی نکرده است، گفت: جریان اصلاحات این بار ترجیح می دهد که نامزد جریان خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ داشته باشد.

جواد امام با بیان اینکه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان بعد از انتخابات مجلس یازدهم هیچ‌گونه جلسه‌ای نداشته و درباره هیچ نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ صحبتی نداشته است، اظهار کرد: اسامی که به عنوان نامزدهای اصلاح‌طلبان مطرح شده است، گمانه‌زنی بوده و بیشتر از سوی رقبا با هدف تخریب اصلاح‌طلبان مطرح می شود، زیرا افراد یا باید خودشان برای داوطلبی اعلام آمادگی کنند یا اینکه شورای عالی سیاستگذاری یا احزاب اصلاح‌طلب افرادی را معرفی کنند، ولی تاکنون هیچ حزب اصلاح‌طلبی فردی را برای انتخابات معرفی نکرده است.

وی ادامه داد: جریان اصلاحات منتظر است تا ببیند آیا فضا برای انتخابات و حضور حداکثری مردم فراهم می شود یا خیر، زیرا هنوز فضا مانند انتخابات مجلس بوده و زمینه‌ای برای مشارکت حداکثری احساس نمی‌شود. با این حال اصلاحات برای انتخابات پیش‌رو نامزد خود را خواهد داشت و به نامزد جریان رقیب متوسل نخواهد شد.این فعال سیاسی در پایان تصریح کرد: اصلاحات باید پاسخگوی انتخاب‌هایش باشد. در سال ۹۲ و ۹۶ جریان اصلاحات برای تحقق منافع ملی و عبور از بحران هایی که احمدی نژاد درست کرده بود، به روحانی رای داد. البته ما از انتخاب خود در سال ۹۲ و ۹۶ پشیمان نیستیم، ولی این بار ترجیح می دهیم که نامزد جریان خود را داشته باشیم و هزینه آن را هم می‌پردازیم.

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotn

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا