ارزهایی که رفت و برنگشت!
۲۵۰ پرونــده ارزی روی میز دادگاه بازگشت یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو با پیگیریهای قضائی به خزانه…..
به گزارش ستاره صبح، معاون اول حسن روحانی، در فروردین سال ۹۷ اعلام کرد که افراد حقیقی یا حقوقی که میخواهند کالاهای اساسی و موردنیاز وارد کشور کنند میتوانند از ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده کنند. اما عده زیادی از این فرصت استفاده کردند و ارز دولتی گرفتند و نهتنها کالا وارد نکردند، بلکه اصل ارز دریافتی را نیز به خزانه برنگرداند. گفتهشده که در سال ۹۷، ۱۸ میلیارد دلار ارز دولتی به افراد حقیقی و حقوقی دادهشده که بابت آن کالایی به کشور وارد نشده و بعضاً کالاهای غیرضروری واردشده و واردکنندگان هم کالاهای خود را به قیمت ارز آزاد به بازار ارائه کردهاند. آخرین اخبار حاکی از آن است که ۲۵ میلیارد یورو از ارزهای صادراتی تاکنون به کشور بازنگشته است. در ماههای اخیر که قیمت ارز و سکه دچار نوسان شد دولت و دستگاه قضائی عزمشان را جزم کردهاند که ارزهای بربادرفته را به خزانه برگردانند. گفتنی است که سهلانگاری و عوامل دیگر باعث شده تا نظارت و کنترل بر ارزهای دادهشده صورت نگیرد. حال زمان آن رسیده که قلع قمع کسانی که ارز دولتی گرفته و پس ندادهاند آغاز شود. روز گذشته سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری اعلام کرد که پرونده ۲۵۰ صادرکننده کالا که ارز حاصل از کالا را به کشور بازنگرداندهاند به دادسرا ارجاع شده است. جزئیات بیشتر دراینباره را در ادامه میخوانید.
سال گذشته ۱۱۶۹ فقره پرونده در مورد تخلفات ارزی فقط در تهران تشکیل شد برای ۹۷۵ نفر از متهمان قرار تأمین صادرشده است ۴۴۵ نفر بازداشت شدند و تاکنون پرونده ۲۲۳ نفر به دادگاه ارسال و رسیدگی شده است ۲۷ هکتار از اراضی تپه سرخه به لحاظ اشتباهات و سوءاستفادهها واگذارشده بود که بارأی دیوان عالی این مجموعه به بیتالمال برگشت بر اساس اعلام بانک مرکزی ۲۵ میلیارد یورو از ارزهای صادراتی بازنگشته و بانک مرکزی ۲۵ درصد از این مبلغ را به قوه قضاییه اعلام کرده و ۷۵ درصد باقیمانده را هنوز اعلام نکرده است
بازگشت ارزهای صادراتی
سخنگوی قوه قضاییه گفت: یک لیست ۱۵۰ نفرِ و یک لیست ۱۰۰ نفرِ از کسانی که نسبت به بازگشت ارز ناشی از صادرات اقدام نکردند به دادسرای تهران از سوی بانک مرکزی دادهشده است. رقمی که بانک مرکزی اعلام کرد ۶.۸ میلیارد یورو بود که ۱.۲ میلیارد یورو با پیگیریهای دادسرای تهران بازگشت دادهشده و در جهت بازگشت باقیمانده ارزها کمیته تشکیلشده است. بر اساس اعلام بانک مرکزی ۲۵ میلیارد یورو از ارزهای صادراتی بازنگشته و بانک مرکزی ۲۵ درصد از این مبلغ را به ما اعلام کرده است و ۷۵ درصد باقیمانده را هنوز اعلام نکرده است.
۱۱۶۹ پرونده تخلفات ارزی در تهران
اسماعیلی گفت: در سال گذشته ۱۱۶۹ فقره پرونده در مورد تخلفات ارزی فقط در تهران تشکیل شد که برای ۹۷۵ نفر از متهمان قرار تأمین صادرشده است. ۴۴۵ نفر بازداشت شدند و تاکنون پرونده ۲۲۳ نفر به دادگاه ارسال و رسیدگی شده است.
بازگشت اراضی بارأی دیوان عالی کشور به بیتالمال
سخنگوی قوه قضاییه گفت: ۲۷ هکتار از اراضی تپه سرخه به لحاظ اشتباهات و سوءاستفادهها واگذارشده بود که بارأی دیوان عالی مجموعه به بیتالمال برگشت. در البرز، چهارباغ و برخی مناطق دیگر گزارشهایی به رئیس قوه از برخی افراد ذینفوذ دادند. دادگستری استان البرز پیگیر احیای حقوق بیتالمال است، برای هفتسنگان قاضی ویژه ابلاغ گرفت و رسیدگی عمیق و دقیقی انجام داده است. تحقیقات تکمیل و در آینده رأی صادر خواهد کرد.
انحلال ساینا شیمی و پرند شیمی
اسماعیلی بیان کرد: پروندهای در استان قم داریم که دو شرکت به نامهای «ساینا شیمی» و «پرند شیمی» در هیئتمدیره اخلال در حاملهای انرژی و فروش غیرمجاز اولیه داشتند. شرکت ساینا شیمی حبس۲۰ ساله و پرند شیمی ۱۰ سال حبس و جریمه و ۴۰ ضربه شلاق داشت. ساینا شیمی و پرند شیمی منحل و اموال آنها به نفع دولت مصادره شد.
برخورد با متخلفین ارز
سخنگوی قوه قضاییه گفت: با وضعیت نرخ ارز در ماههای اخیر برخورد با متخلفین حوزه ارز را بهصورت جدی در دستور کار قرار دادهایم. هفته گذشته ۱۱ اخلالگر نظام ارزی و کسانی که با قاچاق عمده ارز و طلا مرتکب اعمال مجرمانه شده بودند در شعبه سوم ویژه محکومیت قطعی پیدا کردند. حکم رسول آشناور شامل ۱۲ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی و باقی متهمان این پرونده در گروههای متفاوت به ترتیب به ۱۲، ۱۰ و ۶ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات؛ ۱۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شدند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید