اصلاح قانون انتخابات؛ آماج اصلی طرح انتخاباتی مجلس چیست؟!
در حالیکه رشد نارضایتی در جامعه سبب نگرانی مسئولان ریز و درشت نظام شده است؛ بحث در باره طرح اصلاح قانون انتخابات در واقع ناظر بر تلاش جناح های حکومتی پیرامون چگونگی ترمیم امکانات حاکمیت برای بقا و برون رفت از شرایط بحرانی است.
انتخابات فرمایشی؛ نارضایتی مردم و تلاش کانون های قدرت برای اصلاح قانون انتخابات در چارچوب راهبرد حفظ نظام
روزنامه شرق در گزارش خود درباره طرح اصلاح قانون انتخابات از جمله نوشت :”نایبرئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری در این کمیسیون خبر داده و گفته است: بازتعریف رجل سیاسی، مشروطکردن نامزدها به داشتن مدرک کارشناسی ارشد و لزوم ارائه برنامه از سوی آنان از ویژگیهای طرح جدید است.بازتعریف رجال سیاسی در حالی مطرح شده که با گذشت چهار دهه از انقلاب و تدوین قانون اساسی همچنان تعریف رجال سیاسی مبهم و چالشبرانگیز است و در موسم انتخابات ریاستجمهوری در سالهای گذشته هربار زنان بهدلیل جنسیت از نامزدی در انتخابات محروم شدهاند. البته که رجال سیاسی از ابتدا و حتی در تفاسیر بعدی از اصل ۱۱۵ قانون اساسی بر مردبودن نامزدها تأکید ندارد اما در عمل با نادیدهگرفتن حق زنان با تمسک به واژه رجال سیاسی زنان در شورای نگهبان رد صلاحیت شدهاند”…
“حال در تازهترین تلاش، امیرحسین قاضیزاده، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی، در روزهای اخیر از اصلاح قانون انتخابات ریاستجمهوری با کمک مرکز پژوهشهای شورای نگهبان خبر داد و گفت: روی این قانون یک ماه کار شده و الان بهصورت طرح در کمیسیون شوراها در حال بررسی است. به گفته نایبرئیس مجلس شورای اسلامی در این طرح برای داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری معیارهایی مانند سن، مدرک تحصیلی و سابقه مدیریتی در نظر گرفته شده است. قاضیزاده هاشمی بیان کرد: براساس این طرح، هرکسی نمیتواند در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کند و باید جزء مقامات سیاسی باشد؛ مثلا در سابقه خود استاندار باشد و بین ۴۰ تا ۷۰ سال سن داشته و ایرانیالاصل باشد. وی افزود: براساس پیشبینیهای صورتگرفته قانون جدید انتخابات ریاستجمهوری احتمالا تا آذرماه پس از رفع ایرادات احتمالی شورای نگهبان تصویب و برای اجرا به دولت ابلاغ خواهد شد. دیروز نیز محمدحسن آصفری در توضیحی مهمترین بخش این طرح را مشروطکردن نامزدهای احراز پست ریاستجمهوری به داشتن مدرک کارشناسی ارشد عنوان کرد و افزود: تاکنون برای نامزدی و شرکت در انتخابات ریاستجمهوری صرفا سواد خواندن و نوشتن کفایت میکرد. در این طرح سواد خواندن و نوشتن حذف و داشتن مدرک حداقل فوق لیسانس جزء شروط نامزدها قید شده است. نایبرئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس خاطرنشان کرد: در دورههای قبلی انتخابات، افراد برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری به مراکز ثبتنام هجوم میآورند و این موضوع هزینههای زیادی را به دستگاههای مربوطه تحمیل میکرد، ضمن اینکه این امر ظاهر و بازخورد خوبی هم در جامعه نداشت. وی با بیان اینکه در طرح انتخاباتی مجلس، رجل سیاسی با دقت بازتعریف شده است، گفت: در این طرح کسی رجل سیاسی است که از شأنیت و جایگاه اجتماعی برخوردار بوده و از مدیران ارشد لشکری، کشوری یا نمایندگان مجلس باشد. در واقع معنی رجل سیاسی در طرح جدید نسبت به قانون قبلی گستره وسیعتری دارد”…
“آصفری یادآور شد: رؤسایجمهور سابق، وزرا، معاونان آنها، شخصی که حداقل دو دوره نمایندگی مجلس را تجربه کرده باشد، فرماندهان کل سابق و کنونی نیروهای مسلح و افرادی که از طرف احزاب سیاسی معرفی شده باشند، در زمره رجال سیاسی محسوب میشوند. همچنین دبیران کل احزاب به شرطی بهعنوان رجل سیاسی شناسایی میشوند که دارای سابقه اجرائی در سطح بالا باشند. نماینده مردم اراک، شرط مدرک تحصیلی و تعریف رجل سیاسی را از نقاط قوت این طرح عنوان کرد و افزود: قانون برگزاری انتخابات همان قانون قبلی است و طرح درباره نحوه و کیفیت برگزاری انتخابات غیر از شرایط نامزدهای پست ریاستجمهوری و بازتعریف رجل سیاسی، ورود نکرده است”…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet