سرنوشت نامعلوم شاهد شکنجه نوید افکاری
بهدنبال اجرای حکم اعدام نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی، منابع حقوق بشری از ادامه برخوردهای امنیتی برای ممانعت از برگزاری مراسم یادبود این شهروند و فشارهای تازه بر اطرافیان او خبر میدهند. …
همزمان با تدابیر شدید امنیتی در مراسم هفتم نوید افکاری، از وضعیت و محل نگهداری شاهد شکنجه او خبری نیست. در این فاصله اسناد جدیدی منتشر شده که فاش میکنند در محاکمه و اعدام ورزشکار معترض شیرازی هیچ اصلی رعایت نشده است.
در تازهترین گزارشها، شاهین ناصری، زندانی که پیشتر بهطور رسمی درباره «شکنجه نوید افکاری» شهادت داده بود از زندان به مکانی نامعلوم منتقل شده است.
برخی از منابع از احتمال انتقال او به اداره آگاهی شیراز خبر دادهاند.
شاهین ناصری از هم بندیهای نوید افکاری در زندان عادل آباد شیراز بود که در روز ۱۰ شهریورماه با انتشار یک فایل صوتی از درون زندان اعلام کرد که در اداره آگاهی شیراز شاهد کتک خوردن نوید افکاری و آسیبدیدگی جدی دست او بوده است.
او در این فایل صوتی تأکید کرده بود که علیرغم تهدید مأموران امنیتی، در سه دادسرا شهادت داده که نوید افکاری تحت شکنجه بوده است.
ناصری همچنین پیش تر و در ۹ آبان ۱۳۹۸ با انتشار نامهای بر تحت شکنجه قرار گرفتن نوید افکاری توسط مأموران اداره آگاهی شیراز شهادت داده بود.
مهدی محمودیان، فعال حقوق بشر و عضو انجمن دفاع از حقوق زندانیان، روز شنبه ۲۹ شهریورماه با انتشار تصویر دو برگ از شهادتنامه شاهین ناصری در دادگاه، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته این زندانی در محضر دادگاه به شکنجه شدن نوید افکاری در حین بازجویی شهادت داده و شفاها نیز اظهارات خود را تائید کرده است.
محمودیان در توئیتر خود درباره انتقال ناصری از زندان به مکانی نامعلوم نوشته: «حدود ۱۰ روز است که خانوادهاش از او خبری ندارد. گویا او را تحویل همان نهادی دادهاند که او علیه ماموران آن شهادت داده است.»
از سوی دیگر و بهدنبال برگزاری مراسم عزاداری برای نوید افکاری در عصر روز پنجشنبه ۲۷ مردادماه در روستای سنگر از توابع بخش همایجان در شهرستان سپیدان در استان فارس، ماموران امنیتی راههای منتهی به این روستا و قبرستان محل دفن نوید افکاری را بستهاند.
امیر ابتهاج، روزنامهنگار و فعال مدنی که خود هم در مراسم عزاداری روز پنجشنبه در روستای سنگر حضور داشته، از حضور پرشمار مأموران در این روستا و مسدود شدن جاده منتهی به مزار نوید افکاری خبر داده است.
او درباره وضعیت امنیتی حاکم بر روستای سنگر در توئیتر خود نوشته:
«عصر امروز، نیروهای امنیتی که حضور پرشماری هم داشتند، جاده روستای سنگر به سمت مزار نوید افکاری را بستند. گفته میشه این مأمورین فعلا در روستا مستقر شدند برای پیشگیری از حوادث احتمالی بعدی! جو روستا هماکنون به شدت امنیتی است.»
در تصاویر و فیلمهایی که از برگزاری مراسم هفتم نوید افکاری در شبکههای اجتماعی منتشر شده، خانواده این زندانی سیاسی در کنار شمار دیگری از شهروندان در حال سر دادن شعار «نوید قهرمان» نشان داده میشوند.
نوید افکاری سنگری که به همراه دو برادر دیگرش در زندان بود، شنبه ۲۲ شهریور به طور ناگهانی اعدام شد. در روزهای گذشته بسیاری از مدافعان حقوق بشر، ورزشکاران، فعالان مدنی و وکیلان دادگستری ضمن محکوم کردن این اقدام قوه قضاییه، اعدام این زندانی سیاسی را خلاف اصول دادرسی عادلانه و موازین قانونی توصیف کردهاند.
از سوی دیگر، اعدام نوید افکاری، واکنشهای زیادی نیز از سوی نهادهای رسمی دولتی در سطح بینالمللی را در پی داشته است.
***
نیروهای امنیتی راههای منتهی به روستای محل دفن نوید افکاری را مسدود کردند
فشارها بر خانواده نوید افکاری، همچنان ادامه دارد و دهها نیروی امنیتی لباس شخصی روز جمعه راههای منتهی به روستای سنگر در استان فارس، روستای محل دفن او را مسدود کردند و مانع ورود افراد غیربومی به روستا شدند.همزمان با این محدودیتها، نیروهای امنیتی شاهین ناصری، یک زندانی را که به شکنجه شدن نوید افکاری در حین بازجویی شهادت داده، از چند روز قبل به آگاهی شیراز منتقل کردهاند و خانواده او درباره سرنوشت این زندانی ابراز بیاطلاعی کردهاند…./..
بنا به گزارش رادیو فرانسه ، گزارشهای مختلف حاکی از جو امنیتی در روستای سنگر بوده است. امیر ابتهاج، یک خبرنگار، روز جمعه در این زمینه در توئیتر نوشت: «عصر امروز، نیروهای امنیتی که حضور پرشماری هم داشتند، جاده روستای سنگر به سمت مزار نوید افکاری رو بستند. گفته میشه این مأمورین فعلا در روستا مستقر شدند برای پیشگیری از حوادث احتمالی بعدی! جو روستا هماکنون به شدت امنیتیه.»
این در حالی است که تصاویری از مراسم هفتم نوید افکاری در روز پنجشنبه در این روستا منتشر شده بود. بر اساس ویدئوهایی که از این مراسم در شبکههای اجتماعی منتشر شد، دهها نفر از حاضران در مراسم شعار «نوید قهرمان» سر دادند. همچنین حاضران به گلباران کردن ماشین و مزار نوید افکاری پرداختند.
همزمان با این محدودیتها، نیروهای امنیتی شاهین ناصری، یک زندانی را که به شکنجه شدن نوید افکاری در حین بازجویی شهادت داده، از چند روز قبل به آگاهی شیراز منتقل کردهاند و خانواده او درباره سرنوشت این زندانی ابراز بیاطلاعی کردهاند.
بابک پیامنیا، وکیل دادگستری نزدیک به خانواده افکاری اعلام کرد: «در صورتی که پرونده ای برای آقای سیدشاهین ناصری در مراجع قضایی مطرح شده باشد، اینجانب اعلام آمادگی می کنم پرونده ایشان را بپذیرم؛ دوستانی که به خانواده آقای ناصری دسترسی دارند لطفاً پیام من را برسانند.»
بابک پاکنیا پیشتر به رادیو بینالمللی فرانسه درباره اطلاعیه دادگستری استان فارس گفته بود که این اطلاعیه «ایرادات فاحش» دارد و نه تنها ابهامها در زمینه این پرونده را از بین نبرده، بلکه بر نقاط تاریک آن افزوده است.
همچنین گروهی از کارشناسان ارشد حقوق بشر سازمان ملل متحد، با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن اعدام نوید افکاری، تاکید کردند: حکومت ایران از «اعدام یک ورزشکار برای ترساندن مردم» استفاده کرده است.
حکم اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ۲۷ ساله که پس از اعتراضات مرداد ۹۷ در شیراز بازداشت شده بود و به قتل یک کارمند حراست شیراز هم متهم بود، بطور ناگهانی در روز شنبه ۱۲ سپتامبر/۲۲ شهریور، به اجرا درآمد.
بر اساس گزارشها، نوید افکاری و برادرانش بارها شکنجه شده بودند و نوید افکاری حتی از اجراء قریبالوقوع حکم اعدام خود بیخبر بوده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید