تجمع کارگران شهرداری خرمشهر برای معوقات مزدی
تقریبا هفتهای نیست که خبری درباره کارگران شهرداری در یک نقطه از کشور منتشر و اعلام نشود که این افراد حقوق معوقه دارند یا در آستانه تعدیل قرار گرفتهاند. کار حتی در مواقعی به اینجا کشیده که کارگران از جمعآوری زبالهها امتناع کردهاند. در این مواقع سوالی که پیش میآید این است که آیا وضع شهرداریها اینقدر بد است که توانایی پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارند؟
برخی کارگران شهرداری خرمشهر در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: شماری از کارگران شهرداری خرمشهر و سازمانهای واسطه صبح امروز (۵ مهر ماه) در اعتراض به چهار ماه معوقات مزدی و شش ماه حق بیمه پرداخت نشده، در مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند.
این کارگران اظهار داشتند: در حال حاضر خرمشهر شهردار ندارد و از طریق سرپرستی اداره میشود. در هر دوره؛ بعد از انتخابات شورای شهر که شهردار تغییر میکند؛ وعده پرداخت مطالبات داده میشود اما بازهم ما با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد مواجهیم.
به گفته آنها؛ اگر قرار است مشکلات به همان صورت قبل استمرار داشته باشد چرا اعضای شورای شهر در هر دوره مرتبا شهردار تغییر میدهند؟
این کارگران گفتند: بیتوجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر خرمشهر به پرداخت مطالبات آنها باعث شده آنها بارها برای وصول مطالباتشان دست به اعتراض صنفی بزنند.
…
فاخر ربیعی (رئیس شورای شهر خرمشهر) با تایید اعتراض کارگران شهرداری خرمشهر گفته است: تعدادی از پرسنل آتشنشانی و فضای سبز سه ماه است که حقوق و معوقات خود را دریافت نکردهاند و شهرداری این شهرستان بنا به دلایلی نتوانسته حقوق عقب افتاده آنها را پرداخت کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، تقریبا هفتهای نیست که خبری درباره کارگران شهرداری در یک نقطه از کشور منتشر و اعلام نشود که این افراد حقوق معوقه دارند یا در آستانه تعدیل قرار گرفتهاند. کار حتی در مواقعی به اینجا کشیده که کارگران از جمعآوری زبالهها امتناع کردهاند. در این مواقع سوالی که پیش میآید این است که آیا وضع شهرداریها اینقدر بد است که توانایی پرداخت حقوق کارکنان خود را ندارند؟ بررسی موضوع نشان میدهد این اتفاق ریشه در وضعیت شهرداریها ندارد، بلکه این پیمانکاران هستند که با توجیهات مختلف از پرداخت به موقع و به اندازه حقوق خودداری میکنند.
عبدالله مختاری (فعال کارگری و کارشناس روابط کار)، شانه خالی کردن پیمانکاران اصلی از زیر بار مسئولیت را از دلایل تضییع حق کارگران پیمانکاری دانسته و گفت: در سالهای اخیر به منظور برون سپاری بسیاری از کارهایی که قبلا در اختیار دولت یا نهادهای عمومی بوده به پیمانکاران واگذار شده است…
این کارشناس روابط کار ادامه داد: بر اساس قانون واگذاری کارها به پیمانکاران از پیمانکار اصلی سلب مسئولیت نمیکند. اصلا از ضوابط واگذاری یکی این است که بر کار و رفتار پیمانکار نظارت شود و ببینند آیا حقوق نیروی انسانی رعایت میشود یا نه. این مهم مغفول مانده است و نتیجه این شده که کارگران با حقوق معوق روبهرو بوده و وقتی اعتراض میکنند پیمانکار اصلی آنها را به پیمانکار فرعی حواله میدهند و مشکل باقی میماند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید