واکنش آذربایجان به حکم دادگاه حقوق بشر اروپا: ارمنستان باید پاسخگو باشد
ناگورنو قره باغ در زمان شوروی سابق جزو خاک جمهوری آذربایجان بود ولی این منطقه نیز مانند شانزده مناطق دیگر اتحاد جماهیر شوروی سابق بعد ازفروپاشی آن کشور که زمانی جزیره ثبات جهان بود با دخالت کشور های سرمایه دارای از جمله آمریکا و اروپا و تجریکات سودجویان در منطقه به آشوب کشیده شد . چندی است که خشونتها میان آذربایجان و ارمنستان بر سر نا گورنو قرهباغ افزایش یافته است.جمهوری آذربایجان سالها است که به افزایش قدرت نظامی خود پرداخته و اعلام کرده این منطقه را اگر لازم شود با قدرت نظامی از دست جمهوری ارمنستان خارج خواهد کرد….
به گزارش یورو نیوز، وزارت خارجه آذربایجان با صدور بیانیهای نسبت به حکم روز سهشنبه دادگاه حقوق بشر اروپا که در پی تظلمخواهی ارمنستان صادر شده، واکنش نشان داد و این حکم را اعترافی حقوقی بر ادامه اشغال سرزمینهای آذربایجان توسط ارمنستان ارزیابی کرد.
دادگاه حقوق بشر اروپا در پاسخ به درخواست دولت ارمنستان روز سهشنبه و مطابق ماده ۳۹ آیین نامه این دادگاه، با صدور حکمی از طرفهای درگیر در مناقشه قره باغ-ناگورنو خواست تا از هرگونه اقدامی که منجر به نقض حقوق مردم غیرنظامی میشود، خودداری کنند و بر کنوانسیون ممنوعیت شکنجه و رفتار غیرانسانی یا تحقیرآمیز پایبند باشند.
وزارت خارجه آذربایجان در واکنش به این حکم، روز چهارشنبه با صدور بیانیهای تلاش ارمنستان برای تظلمخواهی از دادگاه حقوق بشر اروپا را به استفاده سیاسی از ابزاری حقوقی تعبیر کرد و تاکید کرد که این حکم بار دیگر بر رای سال ۲۰۱۵ این دادگاه علیه ارمنستان صحه گذاشت و تأیید کرد که ارمنستان مسئول اشغال سرزمینهای آذربایجان و نقض حقوق بشر در این سرزمینهاست.
دادگاه حقوق بشر اروپا در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۵، با صدور حکمی، نقض حقوق پناهجویان آذربایجانی را در مناطق تحت کنترل ارمنستان تایید و نسبت به ممانعت ارمنستان از بازگشت آنها به املاک خود اعتراض کرد.
مناقشه قرهباغ – ناگورنو میان آذربایجان و ارمنستان؛ دعوا بر سر چیست و حق با کیست؟
وزارت خارجه آذربایجان در پایان این بیانیه، تصمیم دادگاه حقوق بشر اروپا را به منزله درخواست از ارمنستان برای پایان دادن به اقدامات خشونتآمیز علیه حقوق بشر و نقض قوانین بینالمللی در سرزمین آذربایجان تفسیر کرد و تصریح کرد که دولت این کشور مطابق رای دادگاه، اطلاعات مربوط به اقدامات انجام شده برای رعایت تعهدات بینالمللی خود را به دادگاه حقوق بشر اروپا ارائه خواهد کرد.
دو طرف درگیر در مناقشه قره باغ-ناگورنو همچنان یکدیگر را مسئول نقض حقوق غیر نظامیان معرفی میکنند. موج جدید جنگ بر سر قرهباغ به تاسیسات و زیر ساختهای شهری و مسکونی خسارت وارد کرده و جان شماری از نظامیان و امیرانتظامیان را گرفته است.
درگیری ناگورنو قرهباغ و فروپاشی شوروی
مناقشه بر سر قرهباغ بین دو کشور ارمنستان و آذربایجان در سال ۱۹۸۸وقتی که گور باچف در قدرت بود آغاز شد. در این سال نیروهای ارمنی جنگی را برای تصرف این منطقه آغاز کردند. جنگ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، تشدید شد. درگیری نظامی میان آذربایجان و ارمنستان بر سر ناگورنو قرهباغ تا کنون دهها هزار قربانی بر جای نهاده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet