آیا ترامپ از کرونا جان سالم به در خواهد برد؟
جو بایدن و باراک اوباما برای ترامپ آرزوی سلامتی کردند سیانان: وضعیت جسمانی ترامپ نگرانکننده و خطرناک است مایکل مور: ترامپ درباره ابتلایش به کرونا دروغ میگوید!
ستاره صبح، اشاره: رئیسجمهوری آمریکا که به کرونا مبتلا شده، برای درمان راهی یک مرکز بیمارستانی شد؛ اقدامی که به گفته مقامات کاخ سفید «از روی احتیاط» انجامشده است. وی با استفاده از بالگرد ریاست جمهوری به این مرکز درمانی که در ۹ مایلی کاخ سفید قرار داشت، منتقل شد و بر اساس اعلام مقامات کاخ سفید ازآنجا به کار خود ادامه خواهد داد. جو بایدن، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و باراک اوباما برای ترامپ آرزوی سلامت کرد. رئیس جمهور و وزیر امور خارجه چین برای رئیسجمهور و بانوی اول آمریکا که به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، آرزوی سلامتی و بهبودی هرچه سریعتر کردند. اما شبکه خبری سیانان آمریکا به نقل از مشاور دونالد ترامپ ادعا کرد، ترامپ در اثر ابتلا به کووید- ۱۹ از مشکلات تنفسی رنج میبرد. این شبکه اضافه کرد، این علائم درخصوص وضعیت جسمانی او نگرانکننده هستند و وضعیت او خطرناک است. بااینوجود ترامپ تاکنون اختیاراتش را به مایک پنس، معاونش واگذار نکرده است. بر اساس قانون اساسی آمریکا چنانچه وضعیت سلامت و حیات رئیسجمهور دچار مشکل شود، قدرت به معاون او منتقل میشود. البته کرونای ترامپ سایه سنگینی هم بر انتخابات خواهد گذاشت؛ ترامپ که تاکنون در پیکارهای انتخاباتی فعال بوده، اینک ناگزیر است دستکم دو هفته در قرنطینه بماند. پسازآن هم معلوم نیست مثل گذشته در پیکار انتخاباتی چست و چالاک باشد. هرچند مایکل مور، مستندساز مشهور آمریکایی در پستی در فیسبوک در واکنش به این خبر ادعا کرد که ترامپ در مورد ابتلایش به کروناویروس جدید دروغ گفته تا محبوبیت رو به تنزلش تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری را تقویت کند.
دونالد ترامپ، که صبح روز جمعه اعلام شده به ویروس کرونا مبتلا شده به بیمارستان نظامی در بتزدا، در شمال واشنگتن منتقل شد. ستاد انتخاباتی آقای ترامپ که کاخ سفید خبر ابتلای او و همسرش، ملانیا، را صبح روز جمعه، دوم اکتبر، رسما اعلام کرده بود تمام برنامههای انتخاباتی خود را لغو کرده است. دونالد ترامپ در حالی به کرونا مبتلا شده که تنها یک ماه به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا باقیمانده است. او در حالی عصر جمعه به بیمارستان نظامی والتر رید در حومه پایتخت منتقل شد که کاخ سفید حالش را خوب اعلام کرده و مایک مدو، رئیس دفتر ریاست جمهوری تصریح کرده که آقای ترامپ و همسرش علایم خفیفی از کرونا بروز دادهاند و انتقال به بیمارستان یک اقدام احتیاطی است. حساب توییتری آقای ترامپ عصر جمعه ویدیویی کوتاه از آقای ترامپ را منتشر کرد که به نظر میرسد دقایقی پیش از سوار شدن او به هلیکوپتر برای انتقال به بیمارستان ضبط شده است. در این ویدئو، رئیسجمهوری آمریکا از حمایتها و پیامها محبتآمیزی که در ساعات گذشته برایش ارسالشده تشکر میکند و میگوید حالش خوب است اما برای اطمینان به بیمارستان میرود و اینکه حال ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا، “بسیار خوب است”.
احتیاط بیشتر
نگرانی درباره سلامت آقای ترامپ و ابتلای او به کرونا از زمانی آغاز شد که روز چهارشنبه تست کرونا هوپ هیکس، مشاور ارشد ارتباطات آقای ترامپ مثبت شد. خانم هیکس که در سه روز گذشته همراه آقای ترامپ به سفرهای مختلف انتخاباتی رفته بود ساعتهای زیادی را در کنار رئیسجمهوری و ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا گذرانده بود. دفتر ریاست جمهوری آمریکا در بیانیهای ضمن تأکید دوباره بر خوب بودن وضعیت عمومی آقای ترامپ اعلام کرده “برای احتیاط بیشتر، رئیسجمهوری در چند روز آینده از دفتری که در بیمارستان والتر رید” در نظر گرفتهشده به امور کشور رسیدگی خواهد کرد. بیمارستان نظامی والتر رید که در شهر بتزدا ایالت مریلند و تنها در چند کیلومتری کاخسفید واقع شده یکی از مدرنترین بیمارستانها نظامی آمریکاست و روسای جمهوری این کشور معمولا برای درمان و بررسی سلامتی خود به آنجا مراجعه میکنند. پزشک مخصوص رئیسجمهوری آمریکا، دکتر شان کانلی، در بیانیهای که ظهر جمعه، دوم اکتبر، منتشر کرد نوشت: “به آقای ترامپ برای احتیاط یک دوز ۸ گرمی حاوی مخلوطی از پادتن ریجنرون پولیکلونال تجویز شده است که به کاهش سطح ویروس و تسریع روند بهبودی کمک میکند.” دکتر کانلی همچنین گفته برای رئیسجمهور آمریکا ویتامین دی، زینک، فاموتیدین، آسپرین و ملوتونین تجویز کرده است. «او امروز عصر روحیه و حال خوبی داشت هرچند کمی احساس خستگی و کوفتگی دارد». پزشک رئیسجمهوری آمریکا همچنین درباره وضعیت ملانیا ترامپ، همسر رئیسجمهوری هم گفته “او کمی سرفه و سردرد دارد اما حال عمومیاش خوب است”. دونالد ترامپ ۷۴ سال دارد و همچنین به علت اضافهوزن در گروه افراد پرخطر در معرض بیماری کرونا قرار میگیرد.
برنامههای انتخابات
رقیب انتخاباتی او، جو بایدن، هم ۷۷ سال سن دارد. هر چند ستاد انتخاباتی آقای بایدن ظهر جمعه اعلام کرد که تست کرونا جو بایدن و همسرش هر دو منفی بوده است. آقای بایدن که همین سهشنبه گذشته به مدت ۹۰ دقیقه با دونالد ترامپ روی صحنه به مناظره پرداخت، در بیانیهای برای رئیسجمهوری آمریکا آرزوی بهبودی کرده و گفته برای سلامتی او دعا میکند. آقای بایدن همچنین گفته: “امیدوارم این واقعه (ابتلای آقای ترامپ به کرونا) یک گوشزد جدی برای همگان باشد که هم ماسک بزنند و هم فاصله فیزیکی را رعایت و دستهایشان را مرتب بشورند.” درحالیکه برنامههای انتخاباتی آقای ترامپ همگی لغو شده است، ستاد انتخاباتی جو بایدن اعلام کرده او مطابق برنامه به ایالت میشیگان خواهد رفت تا در چند میتینگ انتخاباتی ظاهر شود. بااینحال، رسانههای آمریکایی میگویند ستاد انتخاباتی جو بایدن دستور داده پخش آگهیهای انتقادی از آقای ترامپ فعلا متوقف شود. پخش آگهیهای منفی که معمولا در یک ماه پایانی کارزارهای انتخاباتی اوج میگیرد یکی از مهمترین ابزارهای تخریبی نامزدها علیه یکدیگر است. در همین حال شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرده حساب کاربرانی که بدتر شدن حال آقای ترامپ و مرگ رئیسجمهوری آمریکا را آرزو کنند مسدود خواهد کرد.
انتقال قدرت؟
از بامداد جمعه که خبر مثبت بودن تست کرونا رئیسجمهوری آمریکا منتشر شده بسیاری از مردم این کشور شروع به جستجوی متمم ۲۵ قانون اساسی در گوگل کردهاند. متممی که به سلسلهمراتب انتقال قدرت در وضعیتی که رئیسجمهوری به علت ناخوشی شدید قادر به هدایت امور نباشد، پرداخته است. بنابر ماده سه و چهار این متمم، معاون رئیسجمهوری نخستین کسی است که ریاست دولت را به دست خواهد گرفت. به این ترتیب، چنانچه برای مثال آقای ترامپ در چند روز آینده به علت پایین آمدن اکسیژن خون و یا مشکلات تنفسی به آیسییو منتقل شود و یا پزشکان تصمیم بگیرند که او را به دستگاه کمک تنفسی وصل کنند، کاخسفید با اعلام رسمی وضعیت به کنگره، از به دست گرفتن امور توسط مایک پنس خبر خواهد داد. اما چنانچه مایک پنس هم به علت بیماری شدید نتواند ریاست دولت را ادامه دهد، رئیس مجلس نمایندگان کنگره، نفر سوم در سلسلهمراتب قدرت است. این یعنی نانسی پلوسی، قدرتمندترین دموکرات فعلی در بدنه حکومت. البته برخی از کارشناسان قانون اساسی میگویند در این که خانم پلوسی اکنون وجاهت قانونی برای در دست گرفتن امور را دارد یا نه اختلاف نظر وجود دارد و ممکن است اگر چنین وضعیتی پیش بیاید اختلاف میان حزب حاکم و دموکراتها به دیوان عالی و دادگاه بکشد. اما چنانچه نانسی پلوسی هم نتواند ریاست دولت را به طور موقت در دست بگیرد، نفر چهارم، رئیس موقت سنای کنگره خواهد بود؛ یعنی چاک گرسلی که ۸۷ سال دارد. هر چند این بار دموکراتها بر سر وجاهت قانونی او برای به دست گرفتن چنین مسئولیتی شبهه دارند و ممکن است در صورت وقوع چنین وضعیتی این بار آنها کار را به دادگاه قانون اساسی و دیوان عالی بکشند. البته تا غروب جمعه نتایج تست کرونا مایک پنس و نانسی پلوسی منفی گزارش شده است و با ملاحظاتی که از امروز برای حفظ سلامت آنها تشدید خواهد شد، انتظار نمیرود که هیچ کدام از این سناریوها به واقعیت نزدیک شود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet