
۱۵ اکتبر روز جهانی زنان روستایی
سازمان ملل متحد از سال ۲۰۰۸ روز پانزدهم اکتبر را روز جهانی زنان روستایی نامگذاری کرده است تا یادآور نقش بنیادین زنان و دختران روستایی در پایداری، توسعه، و سلامت زندگی روستایی باشد. میهن ما زیر سیطره حکومت ظلم و جور رژیم ولایی دچار چنان آسیبهایی شده است، که آنها را فقط با ویرانیهایی که حملهٔ ددمنشانهٔ قوم مغول بهبار آورد میتوان همسان و همطراز دانست. این خرابیها حدومرز مشخصی ندارند و در تمامی حوزهها و عرصههای جامعهٔ در آستانهٔ فروپاشی کشورمان قابلمشاهده است. در این میان صحنهٔ روستاهای کشور بالأخص و وضعیت زنان روستانشین بسی وخیم و غمانگیز است.…
« در ابعاد جهانی، یکی از سه زن شاغل در حوزه کشاورزی و دامپروری مشغول به کار است. زنان در این حوزه به درو و برداشت محصولات حیاتی، تولید مواد غذایی، آبکشی و سایر کارهای مهم و سخت به کار گرفته میشوند. هشتاد درصد خانوارهای جهانی فاقد آب لولهکشی در جهان متکی به کار زنان و دختران در جمعآوری آب هستند. زنان روستایی در صف مقدم مبارزه بر علیه خطراتی هستند که منابع کشاورزی و دامپروری را تهدید میکنند. برای مثال، یکچهارم کل اثرات تخریبی بحرانهای آبوهوایی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ متوجه بخش کشاورزی و دامپروری در کشورهای درحالتوسعه بوده و بیشترین تاثیر را بر تامین غذا و پتانسیلهای تولیدی زنان و دختران روستایی داشته است…»
(منبع: وبسایت سازمان ملل)
زنان روستایی ایران و نقش آنان در اقتصاد خانواده
به طور کلی زنان روستایی نقش مهمی در اقتصاد خانواده دارند. فارغ از فعالیت در حوزه صنایع دستی، براساس شواهد و آمارهای موجود بیش از ٧٠ درصد فعالیتهای مربوط به امور دام و طیور، حدود ۴٠ درصد امور مربوط به زراعت و باغبانی و ٨٠ درصد فراوری محصولات کشاورزی به روش سنتی را زنان روستایی و عشایری انجام میدهند، اما در بسیاری از موارد نامی از آنان برده نمیشود و کار آنها به حساب نمیآید یا به خاطر این که مختلط با مردان است، به حساب مردان نوشته میشود.
زنان و دختران ساکن در روستاهای کشور، خواهان آنند که از چنبره سنن، عادات، خرافات، رسوم و قوانین ذلتبار و تبعیضگرا رهایی یابند و بازآفرینی معیارهای انسانی و ارزشهای واقعی در جامعه و حذف همهٔ امتیازات جنسی و طبقاتی را شاهد باشند؛ آری زنان روستانشین میهن ما بخشی از محرومترین محروماناند. تلاش و مساعی این زحمتکشان بیرون کشاندن خویش از اعماق این مجموعه بیعدالتیها، تبعیضها و تحقیرهاست تا بتوانند در جایگاه و منزلت انسانی شایستهٔ خود قرار گرفته و از حقوق شهروندی برخوردار شوند. بررسی وضعیت زنان روستایی جهان و مبارزهٔ آنان در رفع مانعها و محدودیتهایشان، تأثیر نقش آنان در توسعهٔ کشاورزی و چگونگی آن، سالهاست که در مرکز توجه پژوهشگران قرار گرفته است، چراکه زنان روستایی نقشی انکارناپذیر در فعالیتهای مختلف جامعههای روستایی دارند. در اکثر روستاها در ایران و جهان، زنان نیروی عمدهٔ کار کشاورزی را تشکیل میدهند. شواهد حاکی از آناند که در آفریقا حدود ۷۵ در صد از نیروی کار کشاورزی را زنان تشکیل میدهند. در آمریکای لاتین و خاورمیانه، زنان در مقام عضو خانواده، یا در مواقع مهاجرتهای برونمرزی مردان، بهمیزان چشمگیری در کارهای کشاورزی بهویژه در فعالیتهای پرزحمت مرتبط با کاشت، داشت و برداشت محصول درگیر هستند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet