سلامت ۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ایرانی در معرض خطر
قدرت و سرعت ویروس کرونا روند صعودی در کشور پیداکرده است ابتلا ۸۰۱۱ نفر و ۳۶۵ فوتی در ۲۴ ساعت ستاد فرماندهی کرونای تهران و شورای شهر: دو هفته پایتخت را تعطیل کنید…
روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا بر اساس تشخیص قطعی وزارت بهداشت به ۸۰۱۱ نفر در ۲۴ ساعت رسید. شواهد و قرائن نشان میدهد که در هفتههای اخیر روند ابتلا به کرونا و همچنین فوتیها در کشور سیر صعودی پیداکرده که از استاندارد جهانی بیشتر شده است. دراینارتباط دکتر «مسعود یونسیان» عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: رتبه کشور در تعداد آزمایش کرونا نسبت به جمعیت ۱۱۳ در جهان است. به این معنا که ما در این شاخص از متوسط جهانی خیلی پایینتر هستیم. همچنین دکتر مسعود مردانی عضو ستاد مقابله با کرونا معتقد است که برای مهار کرونا باید تعداد تستهای کرونا را افزایش داد و وضعیت قرنطینه مبتلایان را پیگیری کرد. در همین حال بنا بر تحقیقات انجامشده توسط دکتر ملکزاده معاون وزیر بهداشت تاکنون ۳۰ میلیون ایرانی به کرونا مبتلا شدهاند و ۵۰ میلیون ایرانی مستعد ابتلا به کرونا هستند. آماری که برای سلامت ایرانیها خطرآفرین است. وی تأکید کرد که در حال حاضر که دارو و واکسن کرونا تولید نشده بهترین واکسن کرونا زدن ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری فیزیکی است. البته موج دوم کرونا در دنیا همچنان میتازد بهگونهای که فرانسه و آلمان را مجبور به اعمال قرنطینه کرده و زنگ خطر کرونا در ایران نیز به صدا درآمده است. گزارش پیشرو به این موضوع میپردازد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت که جمعیتی نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در کشور با ویروس کرونا تماسی نداشتهاند و مستعد ابتلا به این عفونت هستند.
به گزارش ایرنا، دکتر «رضا ملکزاده» در یک برنامه تلویزیونی افزود: در فصل زمستان اگر نتوانیم اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنیم، این افراد میتوانند مبتلابه بیماری شوند که در این صورت حجم عظیمی از آنان به بیمارستانها مراجعه میکنند. ملکزاده تأکید کرد: تخمین ما این است مبتلایان به بیماری که قبلاً بین ۱۷ تا ۱۸ درصد بود ۲ برابر شده است.ماسک بهترین واکسن است
معاون وزیر بهداشت، ماسک را در زمان حاضر بهترین واکسن در مقابله با این ویروس اعلام کرد و گفت: میزان پیشگیری از بیماری کرونا از طریق ماسک شاید بیشتر از واکسن باشد. در صورت تولید واکسن احتمالاً حدود ۵۰ درصد ایمنی ایجاد میشود اما ماسک میتواند بیشتر از این مقدار ایمنی ایجاد کند. از مردم تقاضا میکنیم که استفاده از ماسک را جدی بگیرند تا ما بتوانیم به داروی مؤثری دستیابی پیدا کنیم.
مواجه با کرونا تا یک سال آینده
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا یک سال آینده با بیماری کرونا بهطورجدی مواجهیم، گفت: مردم باید پروتکلهای بهداشتی را بهطور دقیق رعایت کنند. وی در پاسخ به این سؤال که داروی خاص کرونا چه زمانی تولید و در دسترس مردم قرار میگیرد، گفت: داروی بیماری جدید حداقل ۲ تا ۳ سال طول میکشد تا برای مقابله با این بیماری تهیه شود. وی ادامه داد: داروی رمدسیویر در مطالعه ای با هزار نفر مؤثر بود اما این دارو در ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بررسی شد، نتایج آن نشان داد که آنقدری که تصور میشد مؤثر نیست.
تعداد کم آزمایش کرونا در کشور
دکتر «مسعود یونسیان» عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این برنامه اظهار کرد: رتبه ما در تعداد آزمایش کرونا نسبت به جمعیت ۱۱۳ است به این معنا که ما در این شاخص از متوسط جهانی خیلی پایینتر است. ایران در تعداد موارد ابتلا رتبه سیزدهم و در تعداد آزمایشهای کرونا رتبه هیجدهم را به خود اختصاص داده است. عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تعداد فوتشدگان براثر بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: ۱۲ درصد کل مرگهای ما براثر کرونا در ۲ هفته اخیر رخداده؛ درحالیکه این آمار در دنیا حدود ۶.۵ درصد بوده است، این تعداد تقریباً نصف آمار ایران است. این موضوع نشان میدهد که ما در مرگ از نسبت دنیا بالاتر هستیم. یونسیان ادامه داد: از مجموع تعداد بیماران کرونایی شناختهشده در کشور ما که حدود ۵۶۰ هزار نفر است، حدود ۱۰ درصد را ۲ هفته گذشته داشتیم. این نسبت در دنیا حدود ۱۲.۵ درصد است.
کرونا جان ۳۶۵ نفر دیگر را گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۳۶۵ بیمار دیگر مبتلابه کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۳۴ هزار و ۴۷۸ نفر رسید و ۳۱ استان همچنان در وضعیت قرمز، هشدار یا زرد کرونا هستند. سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از این ویروس افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر روز نهم آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت هزار و ۱۱ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و دو هزار و ۷۵۴ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۶۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۴۷۷ هزار و سه نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۱۲۸ نفر از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون چهار میلیون و ۸۹۲ هزار و ۷۰۴ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجامشده است.
هجوم کرونا به همه استانها
لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تنها راه کنترل این چالش جهانی رعایت اصول بهداشتی و پایبندی به پروتکلهای بهداشتی است. با توجه به خطر جدی بیماری کووید ۱۹ به جد از مردم میخواهیم از برگزاری مراسم عروسی در این ایام خودداری کنند. از مردم میخواهیم در رعایت اصول پروتکلهای بهداشتی در این ایام جدی باشند و از انجام رفتارهای پرخطر که به انتقال و گسترش بیماری کووید ۱۹ دامن میزند، بپرهیزند.
لزوم افزایش تستها و پیگیری
موارد مثبت کرونا
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا، بابیان اینکه نتیجه اعمال محدودیتها در کنترل موارد کرونا تا دو هفته دیگر مشخص خواهد شد، درعینحال درباره تصمیمات اتخاذشده مبنی برافزایش تستهای تشخیص این بیماری، گفت: افزایش تستها همانطور که میتواند به بیماریابی بیشتر کمک کند، میتواند به کنترل بیماری هم کمک کند منوط بر آنکه پیگیری موارد مثبت با اصول خود دنبال شود.
دکتر مسعود مردانی در گفتوگو با ایسنا، درباره تأثیر افزایش ظرفیت تستهای کرونا در بیماریابی، گفت: افزایش ظرفیت تستها در بسیاری از کشورها مانند کره جنوبی و سنگاپور مؤثر بوده است؛ زیرا هرچه زودتر موارد مشکوک و مبتلا را شناسایی کنیم، میتوانیم اقدام به جداسازی آنها کنیم و با پیگیری آنها سعی کنیم جلوی انتقال بیماری از موارد مثبت به سایرین را بگیریم. به همین دلیل افزایش ظرفیت تستها باید همزمان با افزایش پیگیریها باشد. وی افزود: در تمام دنیا زمانی که تست فردی مثبت میشود، یا در خانه قرنطینه میشود و یا به هتلهایی فرستاده میشود تا پس از بهبودی وارد جامعه شوند. افزایش تستها همانطور که میتواند به بیماریابی بیشتر کمک کند، میتواند به کنترل بیماری هم کمک کند منوط بر آنکه پیگیری موارد مثبت با اصول خود دنبال شود.
ایمنی گلهای، سیاستی غیرکارا
این متخصص بیماریهای عفونی، در پاسخ به این سؤال که آیا کشور در حال حرکت به سمت ایمنی جمعی یا گلهای است یا خیر؟، اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعات منتشرشده از سوی وزارت بهداشت که در مصاحبهای از دکتر رضا ملکزاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خواندم دریافتیم تاکنون حدود ۳۰ میلیون در کشور به کرونا مبتلا شدند که حدوداً ۳۰ درصد جمعیت است؛ درحالیکه برای تحقق ایمنی گلهای باید ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه به بیماری مبتلا شوند و تا آن زمان فاصله زیاد است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ممکن است میزان ابتلا در کشورها تا جایی افزایش یابد که سیستم بهداشتی- درمانی نتواند پاسخگو باشد. برای همین استراتژی ایمنی گلهای و عدم استفاده از سایر روشها برای مهار بیماری بهتنهایی کارا نخواهد بود. توصیه میشود همه کوششهای جمعی اینچنینی با افزایش ظرفیت تستهای آزمایشگاهی، جداسازی موارد مثبت از سایرین و… باشد. این مهم است اگر جواب تست کارگری مثبت میشود و ۱۴ روزبه قرنطینه میرود، از او حمایت کافی شود.
تعطیلی دوهفتهای پایتخت
رئیس کمیته سلامت مجمع نمایندگان استان تهران گفت: تمامی اعضا بر اتخاذ تصمیمات فوری مانند تعطیلی دوهفتهای استان تهران با در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تأکید کردند.سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا در پایتخت گفت: پیشنهاد قطعی ما به ستاد ملی کرونا، همچنان تعطیلی دو هفتهای تهران است.«علی اعطا» روز جمعه با انتشار رشته توئیتی در صفحه توییتر خود، با اشاره به شیوع کرونا در تهران نوشت: در شهرداری و شورا، محدودیتهایی برای حضور اعمال کردهایم و پیشنهاد قطعی ما به ستاد ملی، تعطیلی دو هفتهای تهران است.
ستاره صبح
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet