جلال ملکشاه شاعر مطرح کُرد چشم از جهان فرو بست
“جلال ملکشاه”، شاعر و مترجم مطرح کُرد شامگاه شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۹، در سن ۶٩ سالگی و بدلیل سکته قلبی در شهرستان سنندج درگذشت و برای همیشه مشتاقان شعر کردی را ترک کرد…..
این شاعر نامی کردستان در سال ١٣٣٠ شمسی در روستای ملکشاه از توابع شهرستان سنندج در استان کردستان ایران، دیده به جهان گشود. او از نوجوانی و جوانی به شعر و شاعری روی آورده و با بزرگانی ادبی کشور که اکثرا از اعضای حزب توده ایران و یا پیرامون آن حزب بودند رفت و آمد داشت.
جلال ملکشاه، سرودن شعر را با زبان فارسی آغاز کرده و بدلیل تبحر در سرسرایی به عضویت کانون نویسندگان ایران درآمد. او تحت تاثیر سیاست های احزاب سیاسی قرار گرفته و نفوذ معنوی و شکوفایی فرهنگی آنان را در جامعه لمس می کرد.
در دهه چهل هجری بدلیل فعالیت سیاسی علیه رژیم پهلوی که عمدتا سیاست های حزب توده ایران در کشور مطرح می کردید. به مدت ١۶ سال از عمر خود را در سیاه چالههای این رژیم سپری کرد.
از سال ۱۳۵۷ و پس از انقلاب پرشکوه بهمن ماه ۱۳۵۷، سرودن شعر به زبان کُردی را آغاز کرده و سپس به دعوت “ماموستا هێمن موکریانی” در “انتشارات صلاحالدین” و “نشریه شروه” به فعالیت پرداخت و قریب به ۱۴ سال مسئول بخش ادبی شروه را برعهده داشت.
اشعار ملکشاه به زبانهای کردی و فارسی منتشر شدهاند و از معروفترین شعرهایش حکایت عقاب و کلاغ و درخت پیر است که به بیش از ۱۰ زبان زنده دنیا ترجمه شدهاند.
اشعار ملکشاه، ساده، بیتکلف و سرشار از معنیاند و از نقاط قوت شعر و ادبیات کردی محسوب میشوند. زندگی سخت و پر مخاطره اش تاثیر عمیقی بر اشعارش گذاشتهاند و این درد و رنج را میتوان به وضوح در اشعار ملکشاه مشاهده کرد.

مطلب رسیده
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet