فرهنگی

بحران کرونا نفس سینماها را به شماره انداخته است

خطر بیکاری ۶۲۰۰ شاغل در سالن‌های سینما اکران فیلم‌های پرفروش تنها راه نجات سینماها از ورشکستگی……

تیرماه امسال که سالن‌های سینمایی پس از چهار ماه تعطیلی به دلیل شیوع ویروس کرونا بازگشایی شدند، شور و انگیزه بیشتری برای فعالیت وجود داشت، ولی روز گذشته (سه‌شنبه ۲۰ آبان ماه) که پس از حدود یک ماه سینماها مجاز به شروع کار شدند، فقط در چند سینما سانس‌هایی برای اکران همان فیلم‌های چند وقت قبل باز شد. این در حالی است که خیلی از سینمادارها تأکید دارند که وقتی در شرایط عادی رونق سینماها از ساعت ۱۸ به بعد بوده، چطور باید در این شرایط سینمای خود را دایر کنند؟ دراین‌ارتباط سخنگو و دبیر انجمن سینماداران کشور روز گذشته با اشاره به تعطیلی سینماها از ساعت ۱۸، این تصمیم را ناشی از عدم شناخت نسبت به حرفه سینماداری دانست و نسبت به ورشکستگی سالن‌های سینما و بیکاری ۶۲۰۰ نیروی انسانی آن هشدار داد.

محمدرضا صابری سخنگو و دبیر انجمن سینماداران کشور با اشاره به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر تعطیلی واحدهای صنفی از ساعت ۱۸ گفت: متأسفانه الان فیلم مناسبی برای اکران وجود ندارد؛ یعنی ما به‌عنوان سینماداران فیلم خوبی نداریم که بخواهیم به بهانه آن چراغ سینماها را روشن کنیم. بارها خدمت دوستان در سازمان سینمایی پیشنهاد کردیم که شرایطی را برای روشن ماندن چراغ سینما با فیلم‌های خوب و پرفروش فراهم کنید. اگر سازمان سینمایی شرایطی را فراهم کند که صاحبان آثار پرفروش و پرمخاطب فیلم‌هایشان را اکران کنند، سینماداران هم از این وضعیت نفع می‌برند. پرسش این است که وقتی فیلم خوبی وجود ندارد چرا باید سینماها فعالیت کنند؟ کدام مخاطب به تماشای این فیلم‌ها می‌نشیند؟ این فیلم‌ها در شرایط عادی هم نمی‌توانستند جذب مخاطب کنند. پس در مرحله اول باید مشکل بی‌فیلمی را حل کنیم. شرایطی باید به وجود بیاید تا تهیه‌کنندگان برای نمایش فیلم‌هایشان ترغیب شوند. این مهم هم توسط سازمان سینمایی و دولت قابل‌اجرا است. متأسفانه هزینه‌های نگهداری سالن‌های سینما سرسام‌آور است که با اکران فیلم‌های بی‌کیفیت و بدون مخاطب هیچ سینماداری حاضر به بازگشایی سینما نیست.
وی با اشاره به تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تعطیلی اصناف و مشاغل در ساعت ۱۸ گفت: کسانی که این تصمیم را گرفتند، شناختی نسبت به سینما نداشتند، چراکه مخاطب سینماها از ساعت ۶ بعدازظهر به بعد به سینما می‌آید. مثل این است که به کارمند بانک بگویید از ساعت ۶ بعدازظهر سر کار برود.
صابری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تجربه اکران فیلم‌های موفقی همچون «شنای پروانه»، «خوب، بد، جلف ۲» و «زن‌ها فرشته‌اند ۲» گفت: متأسفانه در آن زمان حمایت‌ها در حوزه اکران از این فیلم‌ها آن‌طور که باید صورت نگرفت و امروز باید شرایط طوری فراهم شود که تجربه اکران فیلم‌هایی مانند «شنای پروانه» برای صاحبان آثار تکرار نشود. از طرف دیگر به دلیل بی‌توجهی صداوسیما به سینما بسیاری از مردم نمی‌دانند که سینماها باز هستند. تلویزیون در حق سینما بی‌مهری کرد و باوجود دستور صریح مبنی بر پخش ۵۰۰ تیزر برای برخی از فیلم‌ها دریغ از حتی یک‌بار پخش تیزر فیلم‌ها از تلویزیون.
حدود ۶۲۰۰ نیروی انسانی به‌صورت مستقیم در سینماها مشغول به کار هستند. سینماداران هم تا یک جایی می‌توانند نیروی انسانی را بدون درآمد حفظ کنند و اگر اتفاق خوبی در این حوزه نیفتد در آینده شاهد تعدیل نیروهای بیشتری در این حوزه خواهیم بود.

ستاره صبح

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

Print Friendly, PDF & Email
نمایش بیشتر
دکمه بازگشت به بالا