فشارهای برنامهریزی شدهٔ رژیم ولایت فقیه بر شهروندان بهایی
بهگزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، “روز یکشنبه، ۲آذر ماه ۹۹، منازل دهها شهروند بهایی در استانهای مختلف کشور مورد یورش و تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت.ماموران در جریان این بازرسیها شماری از وسایل شخصی این شهروندان از جمله لپتاپ، تلفن همراه، کامپیوتر شخصی و کتب مرتبط با آیین بهایی را ضبط کرده و با خود بردند….
نکته تاملبرانگیز در این میان آن است که حجم فشارها، دستگیریها و زندانی کردن این شهروندان جای هیچ شکی باقی نمیگذارد که در پس پرده این اقدامها، هدف بهایی زدایی از سوی حاکمیت نهان است. رژیم ولایت فقیه اصولاً از نظر مذهبی دشمنیای تاریخی با این آیین دارد و اقدامهای ضد انسانی نسبت به هواداران این آیین که در بدو پیدایش یکی از مترقیترین جنبشهای اجتماعی در دو قرن گذشته ایران بود، این ضدیت را دو چندان کرده است.
یورش کم سابقه ماموران امنیتی به ده ها خانواده ی بهایی
شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر می گوید: امروز به طور هماهنگ به خانههای تعدادی از بهاییان حمله کردهاند. در میانه بحران کرونا و قرنطینه تهران، هرچه پول در خانه پیدا کردهاند، بردند. راهزنان هم اینطور نمیکنند.
حمله به خانه شهروندان بهایی در ایران بارها اتفاق افتاده و مغازههای آنان به صورت هماهنگ بسته شده است. اما به گفته سخنگوی جامعه بهائیان، مدتها بود که با این تعداد و اینطور هماهنگ در شهرهای مختلف به شهروندان بهایی حمله نشده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، این یورش ها دست کم در چهار استان صورت گرفته است.
ماموران امنیتی از صبح روز یکشنبه به منازل دهها خانواده ی بهایی در استانهای تهران، البرز، اصفهان و مازندران مراجعه کرده و پس از بازرسی منازل این شهروندان اقدام به ضبط شماری از وسایل شخصی آنها کردند.
این خبرگزاری برآورد کرده است دست کم ۳۰ تا ۵۰ منزل مورد یورش قرار گرفته است.
از دلایل این اقدام ماموران تا زمان تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست. ماموران در زمان بازرسی برخی از این منازل حکم بازرسی ارائه کردهاند و منزل برخی از این شهروندان نیز بدون ارائه حکم مورد تفتیش قرار گرفته است.
این اقدام هماهنگ ماموران و تفتیش سراسری منازل باعث نگرانی خانوادههای شهروندان بهایی در سراسر کشور شده است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید