هنوز آمار فوتیهای کرونا بسیار بالاست؛ ۴۸۳ فوت ظرف ۲۴ ساعت
نهاد سازمان ملل متحد برای نابرابری بیمارستانهای دولتی تخت خالی برای بستری کروناییهای جدید ندارند. در صورت تداوم خطر بیماری، محدودیتها در کل کشور تمدید میشود.
اعتماد: با گذشت ۵ روز از اجرای محدودیتهای سراسری در ۴۴۰ شهر قرمز و نارنجی و زرد کشور (۱۶۰ شهر قرمز، ۲۰۸ شهر نارنجی و ۸۰ شهر زرد) و تشدید ممنوعیتها برای تردد اجتماعی و فعالیت اصناف غیرضروری، آمار روزانه قربانیان کووید ۱۹ در کشور همچنان بالای ۴۵۰ نفر است و دیروز، سخنگوی وزارت بهداشت در گزارش جدید خود اعلام کرد که در شبانهروز ۴ تا ۵ آذر ماه، ۴۸۳ نفر از مبتلایلان کووید ۱۹ فوت کرده و در همین مدت، ۱۳ هزار و ۷۲۱ مبتلای جدید در کشور شناسایی شد و حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۸۰ هزار و ۵۴۲ نفر و مجموع فوتیهای این بیماری به ۴۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسیده است.
چند روز قبل هم این هشدار توسط فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران مطرح شد و علیرضا زالی این خطاب را به همه افراد خوشبین که فکر میکنند با دو هفته محدودیت نسبی، همه اعداد نگرانکننده از ابتلا و فوت کووید ۱۹ به صفر میرسد، گفت که حداقل ۳ هفته الی ۴۰ روز طول میکشد تا نتایج این محدودیتهای دو هفتهای خود را نشان دهد و این محدودیتها هم به هیچوجه معادل تعطیلی یا حتی قرنطینه نیست، بلکه صرفا محدودیتهای نسبی است چون همچنان مترو و اتوبوس درونشهری فعالند و بسیار اصناف هم مجاز به فعالیت هستند. روسای بیمارستانهای جنرال هم همچنان از تکمیل شدن ظرفیت تختهای بستری ابراز نگرانی میکنند و دیروز هم رییس بیمارستان شهدای تجریش به ایلنا خبر داد که حدود ۳۰ نفر از مبتلایان کووید ۱۹ در لیست انتظار هستند تا به محض خالی شدن تخت، به بخشهای داخلی و مراقبت ویژه بیمارستان منتقل شوند.
اما دیروز و در چهارمین روز از اجرای محدودیتهای فعالیت اصناف و ادارات و ممنوعیت تردد شبانه در تهران، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران از کاهش ۴۰ درصدی تعداد مسافران اتوبوس خبر داد و یادآوری کرد که غیر از ساعات صبح و عصر که به دلیل تردد کارمندان، بار جابهجایی اتوبوسهای شهری همچنان قابل توجه است، در باقی ساعات روز اتوبوسها خالی تردد میکنند. کاهش مسافران متروی تهران هم البته در این چند روز و به خصوص در آخرین ساعات نزدیک به تعطیلی مترو – ساعت ۱۰ شب – بسیار محسوس بوده چنانکه ظرف ۴ روز گذشته و حدود ساعت ۲۱ که هنوز یک ساعت تا پایان ساعت فعالیت مترو باقی مانده، در برخی خطوط منتهی به مناطق شمالی شهر، بسیاری واگنهای یک رام قطار هم خالی است و در برخی واگنها حداکثر یک یا دو مسافر نشسته است. با وجود کاهش ترددهای غیرضروری در سطح تهران ظرف ۴ روز گذشته که البته صرفا از ترس جریمههای ۲۰۰ هزار تومانی بوده، دیروز ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت از احتمال تمدید محدودیتهای کرونایی خبر داد و به خبرگزاری ایلنا گفت: «هدف از اعمال محدودیتها کاهش ۵۰ درصدی بیماران بستری و ۴۰ درصدی مرگ و میرهای کرونایی است و بعد از دو هفته این مساله ارزیابی میشود و اگر نیاز باشد این محدودیتها تمدید خواهد شد. ایجاد محدودیتها در ساعات آخر شب دلایل مختلف داشت که یکی از اهداف آن، ایجاد محدودیت برای اکثر دورهمیها و محافل خانوادگی و دوستانه بود، تا در شبهای پاییز و زمستان منقطع شوند. امیدواریم با اعمال محدودیتها با کاهش محافل خصوصی روبهرو شویم و همچنین این پیام به مردم برسد که وقتی به اجبار چنین منع رفتاری را اعمال میکنیم، به این معنی است که در ساعات قبل از شروع محدودیت هم از رفتن به محافل و دورهمیها خودداری کنند.»
در حالی که مشاهدات «اعتماد» حکایت از آن دارد که ظرف شبهای گذشته، حتی اصناف مجاز همچون سوپرمارکتها هم از سوی پلیس تذکر و اخطار گرفتهاند که باید تا قبل از ساعت ۲۱ و آغاز محدودیت تردد شبانه، مغازه خود را تعطیل کنند وگرنه پلمب خواهند شد، دیروز هم مدیرکل تعزیرات حکومتی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره نظارت بر تعطیلی اصناف در تعطیلات دو هفتهای پایتخت تاکید کرد: «براساس ماده ۱۷ قانون نظام صنفی اگر مقرراتی وضع شود و صنوف آن را رعایت نکنند از ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند. بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تمام صنوف در گروههای دو، سه و چهار باید به مدت دو هفته تعطیل باشند و چنانچه این مشاغل تخلف کنند، حداقل به مدت دو هفته پلمب خواهند شد. همچنین اصناف متخلف علاوه بر پلمب جریمه هم خواهند شد و هر دو طرح برای اصناف متخلف اجرایی خواهد شد.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet