شهادت ۳۰ پرستار مبتلا به کرونا در آبانماه
بعد از گذشت یک هفته که آمار مرگ و میر روزانه کرونا، عددی بیش از ۴۰۰ نفر بود، برای سومین روز پیدرپی تعداد فوتیهای روزانه کرونا در ایران کاهش یافت و بار دیگر به پایینتر از ۴۰۰ نفر رسید.
آرمان ملی- منیره چگینی: روز گذشته وزارت بهداشت اعلام کرد از جمعه (۷ آذر) تا شنبه (۸ آذر) ۳۹۱ بیمار جانشان را از دست دادند. همچنین در این مدت ۱۳هزار و ۴۰۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند. همچنین ۵۸۶۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. طبق اعلام سخنگوی این وزارتخانه، استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. این استانها در شرایطی وضعیت قرمز و فوق قرمز را سپری میکنند که با گذشت بیش یک هفته از اعمال محدودیتهای سختگیرانه، مسئولان وزارت بهداشت و درمان بر این باورند که دادههای سیستم مقابله با کرونا کاهش خوبی را نشان میدهند. این موضوع را ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت و درمان با ذکر مثال بیشتر توضیح داده است، او گفته «کاهش قابل توجه رفتوآمدها چه در سطح درونشهری، چه در سطح برونشهری و چه در ساعات مختلف شبانهروز را شاهد هستیم. همچنین حضور و تماس اجتماعی مردم که منجر به نقض فاصلهگذاری اجتماعی میشود نیز به میزان قابل توجه و چشمگیری کاهش یافته است و رعایت پروتکلها و دستورالعملهای بهداشتی، به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. در ۴۳ و ۴۶ شهرستان که تعطیل بودند، شدت کمتر از نظر شیوع و مبتلایان در مقایسه با اوایل و اواسط آبان تجربه کردند، خوشبختانه اکثر این شهرها از وضعیت قرمز بیرون رفته و به وضعیت نارنجی و زرد بدل شدند.»
۸۷ شهر نارنجی شدهاند
همزمان علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا با اعلام اینکه از ۱۶۰ شهر و شهرستان قرمز وضعیت ۱۴۵ شهر رو به کاهش است، گفت: در خصوص ۸۹ شهر قبلی، بهجز دو شهر همه از حالت قرمز خارج شده و نارنجی یا زرد شدهاند. وضعیت آمار فوتیها دو تا سه هفته دیگر نمایان خواهد شد. با توجه به اینکه ورودی به بیمارستانها کم شده است، انتظار میرود آمار فوتیها نیز کم شود.
نامه پرغصه پرستاران به روحانی
اما یکی از خبرهای بد روز گذشته درباره شیوع کرونا، شهادت ۳۰ پرستار کشور در آبانماه بود. در این بین اعضای شورایعالی و روسای هیاتمدیرههای نظام پرستاری سراسر کشور طی نامهای به رئیسجمهوری، برخی نارضایتیهای مدافعین سلامت در ایام کرونا از جمله خستگی، فرسودگی و سختی کار، کمبود نیرو، کاهش در پرداختها، عدم تحقق کامل فوقالعاده ویژه، ابتلای بالای آنان به بیماری و اجرا نشدن مصوبات ستاد ملی کرونا را مطرح کردند. در متن نامه این پرستاران آمده است: حتما مستحضر هستید که فقط در همین آبانماه، تعداد ۳۰ شهید پرستار و مجموعا تا امروز تعداد شهدای پرستار به ۸۴ نفر رسید و تعداد مبتلایان پرستار؛ ۵۰هزار نفر و تعداد پرستاران قرنطینه؛ بستری یا… که از خدمت منفک شدهاند از مرز هشتهزار نفر گذشته است. این آمار جدای از ابتلا و… خانوادههای این عزیزان است اما متاسفانه در بیمارستانهای درگیر کرونا باوجود نیاز و کمبود شدید پرستار نه هنوز نیروی پرستار کافی و متناسب جذب و بهکارگیری شده، نه توسط مدیران و مسئولان عملیاتی در دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها به انگیزه مدافعان سلامت توجه کافی میشود. نه حقوق و دستمزد آنها متناسب این روزهای سخت و پرخطر پرداخت میشود و نه علت این همه ابتلا شهید و انفکاک نیروی متخصص از خدمت بررسی و رسیدگی میشود. این در حالی است که همگان شاهدند پرستاران و سایرمدافعان سلامت در این روز و شبها با بیسابقهترین درصد اشغال تختها؛ پرکارترین و پرریسکترین بیماران، خطرناکترین بیماری، پرفرسایشترین اوقات و شیفتهای خدمتی را در بیمارستانها سپری میکنند. در این شرایط به علت عدم افزایش نیرو و شرایط خاص بیماری و بیماران کرونایی؛ فشار کاری و روحی- روانی زیادی به کادر درمان و پرستاران وارد شده بهگونهای که در برخی از بیمارستانها و بخشهای کرونا هر ۱۰ بیمار و بلکه بیشتر به یک پرستار سپرده میشود. آن هم پرستارانی که ۱۰ ماه مداوم بر اثر مراقبت بیوقفه و طولانی از بیماران کرونایی هم فرسودگی روحی- روانی و انگیزشی و هم فرسودگی شدید جسمی پیدا کردهاند و تعداد زیادی از این فرشتگان رحمت حتی مدتها از فرصت دیدار اعضای درجه یک خانواده خود، برخوردار نمیشوند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet