
دانشجویان دکتری کوی دانشگاه تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند
جمعی از دانشجویان دکتری ساکن خوابگاههای متأهلی دانشگاه تهران با حضور در ساختمان ۱۶ آذر این دانشگاه به تصمیم دانشگاه مبنی بر تخلیه خوابگاهها برای دانشجویانی که بیش از سالهای مجاز در این خوابگاهها ماندهاند، تجمع کردند. مشکل کمبود خوابگاههای متأهلی و نبود بودجه برای رفع این کمبود است……
به گزارش سایت زمانه، در تجمع دانشجویان که عصر شنبه ۱۶ آذر، همزمان با روز دانشجو برگزار شد، حدود ۵۰ نفر از دانشجویان دکتری ساکن خوابگاههای متأهلی دانشگاه تهران شرکت داشتند و خواستار تجدید نظر دانشگاه در اسکان این دانشجویان در خوابگاههای متأهلی شدند.
این دانشجویان سالهای مجازشان از یک ماه تا یک و حتی سه سال تمام شده است. اعتراض آنها این است که دوره کرونا را جزو سالهای مجاز حساب نکنند و دانشگاه با دانشجویان همیاری کند. آنها میگویند اگر دانشجویی بر اساس مشکلاتی نتوانست خوابگاه را تخلیه کند جریمههای او را صندوق رفاه تقبل میکند بنابراین دلیلی برای اعمال فشار به دانشجو نیست.
در شراطی که مسکن در ایران بهطور کلی در بحران است و روزبهروز گرانتر میشود این دانشجویان نمیتوانند با اجارههای سرسامآور خانه اجاره کنند.
براساس سالهای مجاز دانشجو میتواند سه سال در خوابگاه سکونت داشته باشند. صندوق رفاه دانشجویان نیز اگر سالهای مجاز دانشجویان دکتری از سه سال بیشتر شد باید چند برابر جریمه پرداخت کند. این خوابگاهها آپارتمانهای ۶۰ و یا برخی نیز در متراژ پایین هستند.
مشکل دانشگاه هم این است که شمار خوابگاهها کافی نیست. سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران میگوید این دانشجویان باید خوابگاهها را تخلیه کنند تا سایر دانشجویان بتوانند از آنها استفاده کنند:«در حال حاضر دانشگاه تهران فقط ۴۰۰ ظرفیت خوابگاهی برای دانشجویان متأهل در اختیار دارد یعنی ۴۰۰ نفر از دانشجویان متأهل میتوانند از خوابگاههای متأهلی استفاده کنند. در حالی که ما ۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه تهران داریم که اگر فقط ۱۰ درصد این دانشجویان متأهل و غیربومی باشند یعنی ما ۵۰۰۰ دانشجوی متقاضی خوابگاه متأهلی داریم.»
بهگفته سعید حبیبا حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاههای متأهلی کسانی هستند که سالهای مجاز سکونت آنها پایان یافته و برخی از این افراد حتی دو تا شش سال و برخی نیز یک یا چند ترم بیشتر از سالهای مجازشان در خوابگاهها اقامت داشتهاند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران تأکید کرد که شمار زیادی از دانشجویان متأهل متقاضی خوابگاه متأهلی بوده و به شدت نیازمند اسکان در این خوابگاهها هستند بنابراین باید با خروج دانشجویانی که سالهای سکونت آنها به پایان رسیده، امکان اسکان سایر افراد متقاضی واجد شرایط فراهم شود.
قرار است از اول مرداد سال ۹۸ دانشجویانی که سالهای سکونت آنها در خوابگاهها پایان یافته هزینه خوابگاه را به نرخ روز، یعنی مبلغ سه میلیون ۸۰۰ هزار تومان پرداخت کنند. همچنین دانشجویانی که تا اول دیماه خوابگاه را تخلیه کنند جرایم و هزینههایی که قرار بود به نرخ روز بپردازند بخشیده میشود و هزینهای پرداخت نمیکنند.
کمبود خوابگاههای متأهلی در دانشگاههای ایران یکی از مشکلاتی است که در چند سال اخیر نمود بیشتری پیدا کرده و دانشجویان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
در پنج سال گذشته، ساخت خوابگاههای متأهلی از سوی دولت و در لایحه بودجه تأمین اعتبار نمیشد و شمار این خوابگاهها که قبلاً در دست ساخت بود، کاهش پیدا کرد، با توجه به این شرایط و نبود امکانات و فضای فیزیکی، امکان ساخت خوابگاههای متأهلی در تمام دانشگاهها وجود ندارد، این خوابگاهها فعلاً در دانشگاههایی احداث میشود که پروژههایی در دست اجرا دارند. ساخت یک خوابگاه متأهلی بهطور میانگین بین پنج تا ۶ سال بهطول میانجامد.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران پیش از این مشکل اصلی در ساخت خوابگاهها را نبود بودجه دانسته بود.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet