گرانی سرسام آور گوشت و صادرات میلیونی گوسفند به خارج
در شرایطی که گرانی قیمت گوشت این ماده حیاتی را از سفره بسیاری از مردم ایران حذف کرده است صادرات میلیونی گوسفند زنده به خارج از مرزهای ایران توسط مافیای وابسته به قرارگاه خاتم همچنان ادامه دارد…..
روز چهارشنبه سوم دیماه ۹۹، ماکنعلی رئیس سازمان دامپزشکی به صادرات گسترده دام زنده به کشورهای خلیج فارس اشاره کرد و ادعا کرد که صادرات میلیونی گوسفند تاثیری بر قیمت گوشت در بازار داخلی ندارد.
اما ماکنعلی نگفت که چرا به رغم ادعای افزایش تعداد دام در داخل، گوشت در بازار، ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار در هر کیلو به فروش میرسد.
او بدون نام بردن از قاچاقچیان اصلی یا همان مافیای حکومتی که برای کسب سود کلان، اقدام به صادرات دام، از طریق اسکلههای خصوصی و دولتی به کشورهای خلیج فارس میکنند، تقصیر را به گردن قاچاقچیان موهوم انداخت.
رئیس سازمان دامپزشکی سپس برای توجیه و قانونی جلوه داده صادرات گوشت، به مبادله قانون صادرات سازمانیافته دام با کشورهای جنوب خلیج فارس دست آویخت و گفت که صادرات باید انجام شود و یک ضرورت برای کشور است.
در دی ۹۷، وزیر جهاد کشاورزی علت افزایش قیمت گوشت را در آن زمان، افزایش نرخ ارز و به دنبال آن قاچاق دام عنوان کرد و در اوج گرانی و کمیابی گوشت در داخل، افزایش واردات را راهی برای حل مشکلات دانست.
در پی اظهارات وی و به گفته یکی از مقامهای دولتی، قاچاق دام به کشورهای همسایه ۴.۵ برابر افزایش یافت.
افزایش قیمت گوشت یکی از مهمترین پیامدهایی است که قاچاق دام با خود به دنبال دارد. قیمت گوشت در آبان ماه افزایش داشت. رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان علت افزایش قیمت گوشت را قاچاق دام زنده دانست.
گفتنی است؛ تولیدکنندگان داخلی که به سبب افزایش قیمت نهادههای دامی، واکسن، مکملهای دام و… از پس هزینههای تولید بر نمیآیند، دام خود را به ناچار، به قاچاقچیان که همان مافیای دولتی قاچاق دام هستند با قیمت نازل میفروشند.
لازم به توضیح است که صادرات سازمانیافته دام مشکلات زیادی چون کمبود عرضه، افزایش شدید قیمت گوشت، خروج دام با کیفیت از کشور و ورود دام بیکیفیت به جای آن، به خطر افتادن تولید داخلی و… را به همراه داشته است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet