۳۰۰ هزار کودک افغانستانی در معرض سرمازدگی
صندوق نجات کودکان در گزارشی اعلام کرد در زمستان، بدون لباس مناسب و امکانات گرمایشی کافی جان ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی جنگزده به ویژه در مناطق شمالی افغانستان در خطر است…..
سالها جنگ در افغانستان خانههای بسیاری را ویران و عده زیادی را آواره و جنگزده کرده است. جنگزدگان در اردوگاههای آوارگان نه تنها در خطر ابتلا به کووید-۱۹ و در معرض گرسنگی قرار دارند، بلکه در فصل سرما با خطر سرمازدگی هم مواجهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس کریس نیامندی، مدیر صندوق نجات کودکان در افغانستان صبح پنجشنبه ۳۱ دسامبر / ۱۱ دی با انتشار بیانیهای اعلام کرد:
«بیشتر، کودکانی در خطر سرمازدگی قرار دارند که به مدرسه نمیروند. خانوادههای آنان پول کافی برای تهیه لباس زمستانی برای کودکانشان ندارند و کودکان ناگزیرند در منزل بمانند و به هم تکیه دهند با این امید که زمستان را به سلامت از سر بگذرانند.»
در مناطقی از افغانستان که هوا در فصل زمستان به منهای ۲۷ درجه میرسد مدارس تا فروردین تعطیلاند. صندوق نجات کودکان در ۳۴ ولایت افغانستان بستههای حمایتی شامل پتو و لباس زمستانی در اختیار ۱۰۰ هزار خانواده قرار داده است. نیامدنی در ادامه بیانیه خود یادآوری کرد:
«برای کودکانی که در اردوگاههای ولایت بلخ زندگی میکنند وضع بسیار نگرانکننده است.»
با وجود مذاکرات صلح در دوحه قطر، خشونتها در افغانستان افزایش یافته است. در اردوگاهی در حوالی کابل ۷۰۰ خانوار جنگزده زندگی میکنند. آنها با سوزاندن زباله سعی میکنند خود را گرم نگه دارند.
آسوشیتدپرس از یک خانواده هفت نفره در این اردوگاه گزارش داده که برای گرم کردن خود از هیچ وسیله گرمایشی برخوردار نیست و ناگزیر است که از اطراف پلاستیک و انواع زبالهها جمع کند و آتش بزند اما کافی نیست. نه از هیزم و چوب خبری است و نه از زغال.
بانک جهانی تابستان سال جاری اعلام کرده بود حدود ۳,۷ میلیون کودک افغان که در سن رفتن به مدرسه هستند هنوز در مدارس ثبتنام نکردهاند. بر اساس گزارش وزارت معارف، بیش از ۴۵۰ مدرسه در دو سال گذشته تعطیل یا آسیب دیدهاند و در نتیجه ۳۰۰ هزار دانشآموز از تحصیل محروم شدهاند. یونیسف هم اعلام کرده که افغانستان همچنان خطرناکترین کشور برای کودکان است.
***
یونیسف: افغانستان همچنان خطرناکترین کشور برای کودکان است
یونیسف در گزارش تازهای افغانستان را همچنان خطرناکترین کشور جهان برای کودکان دانسته و گفته است روزانه بهطور میانگین ۹ کودک در افغانستان کشته و یا معلول میشوند.
به گزارش زمانه، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) گزارش تازهای از وضعیت کودکان در افغانستان ارائه داد. بر اساس این گزارش، سال ۲۰۱۹ میلادی مرگبارترین سال برای کودکان افغان بوده و میزان تلفات کودکان در جنگ افغانستان در مقایسه با سال گذشته ۱۱ درصد افزایش یافته است.
یونیسف با بیان اینکه روزانه بهطور میانگین ۹ کودک در ناامنترین بخشهای افغانستان کشته و یا معلول میشوند، افزوده است در سال جاری میلادی ۶۳۱ کودک در افغانستان کشته و یک هزار و ۷۳۰ کودک دیگر زخمی شدهاند.
براساس این گزارش، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میلادی شش هزار و ۵۰۰ کودک در افغانستان کشته و ۱۵ هزار کودک زخمی شدهاند.
ابوبکر کامپو، نماینده یوینسف در افغانستان از تمامی طرفهای جنگ خواست که «وارد گفتوگوهای صلح شوند و صلح را ممکن سازند». او گفت: «وضعیت کودکان افغانستان در پنج سال آینده در صورتی بهتر خواهد شد که گفتوگوهای صلح نتیجهبخش باشد.»
نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت کشور افغانستان در واکنش به گزارش یونیسف گفته است که عامل ۹۷ درصد تلفات غیرنظامیان بهویژه کودکان، گروه طالبان است. رحیمی در یک پیام ویدیویی گفت انفجار بمبهای کنار جادهای و حملات انتحاری از سوی افراد وابسته به طالبان همواره از غیرنظامیان و کودکان قربانی گرفته است.
یونیسف در گزارش خود همچنین آورده است که ۳,۷ میلیون کودک واجد شرایط در افغانستان به مدرسه نمیروند و ۶۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در افغانستان به سوء تغذیه شدید مبتلا هستند.
در بخشی دیگری از گزارش آمده است که در سراسر افغانستان دستکم یک دختر از سه دختر در سن ۱۸ سالگی ازدواج کرده است. براساس این گزارش، کودکان پسر نیز از سوءاستفاده جنسی در امان نیستند و گروههای مسلح پسران جوان را بهعنوان رقاصه یا انجام فعالیتهای جنسی به کار میگمارند. ۳۰ درصد کودکان افغانستان نیز «کار کودکان» محسوب میشوند.
ابوبکر کامپو از پارلمان افغانستان خواست تا قانون حمایت از کودکان را تصویب کند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید