
بستر سازی برای باز گشت ؛ یا دوری جستن از هدف….
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی از آغاز فرایند تزریق گاز در فردو خبر داد که طی آن تا ساعاتی دیگر اولین محصول غنی شده UF6 به دست خواهد آمد…..
به گفته سخنگوی دولت، جمهوری اسلامی روند غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد در تاسیسات هسته ای در فردو آغاز شده است.
علی ربیعی گفت: رئیس جمهوری دستور اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را صادر کرده و از ساعاتی پیش فرآیند تزریق گاز شروع شد و تا ساعاتی دیگر اولین محصول اورانیوم غنی شده UF6 به دست خواهد آمد.
او با تاکید بر اینکه «مواضع دولت در خصوص این قانون به صراحت اعلام شده است» گفت: با این حال دولت خود را ملزم به اجرای قانون میداند.
گام آخر جمهوری اسلامی برای بازگشت به غنی سازی بیست درصدی اورانیوم و اطلاع این موضوع به آژانس بین المللی انرژی اتمی، موج تازه ای از نگرانی ها در غرب به وجود آورده است.
این در حالی است که یک کارشناس مسائل هستهای در تهران در پاسخ به این سئوال که آیا آغاز غنیسازی ۲۰ درصدی در ایران به معنای خروج از برجام است؟ به خبرآنلاین گفت غنی سازی بیست درصدی جزو بندهایی بود که قرار شد در توافق هسته ای در ازای لغو تحریم ها متوقف شود.
طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» روز ۱۲ آذرماه در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده است. هر چند دولت در ابتدا با این طرح مخالفت کرد، اما اکنون اعلام کرده خود را ملزم به اجرای آن می داند.
بر اساس این طرح دولت ایران موظف به ذخیره کردن سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد شده است.
به گزارش ایرنا ، نصب و راهاندازی ۱۰۰۰ سانتریفوژ آیآر۶ در طول یکسال آینده، تولید ماهیانه ۵۰۰ کیلو اورانیوم غنیشده، و راهاندازی کارخانه تولید اورانیوم فلزی اصفهان تا اردبیهشت سال آینده از دیگر مصوبات مجلس است.
مجلس ایران همچنین دولت را موظف کرده است که در تاریخ ۱۲ بهمن، در صورت عدم لغو تحریمها توسط کشورهای طرف برجام، «اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند».
بر اساس برجام، ایران مجاز است تا سقف ۲۰۲ کیلوگرم اورانیوم با غلظت ۳.۷ درصد در اختیار داشته باشد. اما گزارشهای اخیر آژانس نیز نشان میدهد ایران سطح غنیسازی را به ۴.۵ درصد رسانده و حجم اورانیوم غنیسازی شده ایران هم به ۱۰ برابر حد مجاز رسیده است.
طرفهای اروپایی توافق هستهای با ایران در ماههای گذشته بارها اعلام کردهاند که از افزایش سطح غنیسازی اورانیوم توسط ایران «عمیقا نگران هستند».
فرانسه، بریتانیا و آلمان که اعضای اروپایی برجام هستند، روز ۲۹ آبان، در بیانیهای مشترک ضمن ابراز نگرانی «عمیق» نسبت به اقدامهای اخیر ایران در زمینه فعالیتهای هستهایش، خواستار بازگشت تهران به تعهداتش شده بودند.
کشورهای اروپایی همچنین هشدار دادهاند که اقدامات تازه ایران، تلاش آنها برای «مصالحه بر سر فرصت مهم پیش آمده در زمینه بازگشت دیپلماسی، با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، به خطر میاندازد».
تسلیم شگرد خطرناک رژیم ایران برای کاهش فشارها نشوید
با این وجود، ریچارد میلز، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل پیش تر در نشست دوره ای شورای امنیت این سازمان برای بررسی قطعنامه ۲۲۳۱ از دیگر اعضای این نهاد خواست تا در برابر شگرد خطرناک رژیم ایران به کاهش فشارهای اقتصادی علیه تهران تن ندهند و افزود که اگر تهران به دنبال رهایی از تحریم ها است، باید جدیت خود در تغییر اساسی رفتارش را نشان دهد.
در همین حال الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل گفته است که اعضای دولت ترامپ در تماس با تیم انتقالی رئیس جمهور منتخب تلاش دارند آنها را متقاعد کنند که دیگر سال ۲۰۱۵ نیست و بسیاری از شرایط تغییر کرده است.
به گفته این مقام آمریکایی، فرمولهایی که در مذاکرات سال ۲۰۱۵ با رژیم ایران مناسب به نظر میرسید، امروز دیگر کارایی ندارند، چرا که شرایطی که به توافق برجام منجر شد، فرق کرده است.
ایرنا
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet