
کارگران هپکو را فراموش نکنیم ؛ مبارزه کارگران هپکو اراک ادامه دارد!
سال ۸۶ برای اولین بار شرکت هپکو به بخش خصوصی واگذار شد ، اما این شرکت در دوران مدیریت بخش خصوصی، دچار رکود شدید گردید و تاکنون از زیر بار رکود رها نشده است. کارگران این واحد همچنان به مبارزه خود علیه خصوصی سازی ادامه می دهند.
دور نوین اعتراض کارگران هپکو
کارگران هپکو به تاخیر در روند تهاتر بدهیهای این مجتمع اعتراض کردند.
جمعی از کارگران هپکو اراک در تماس با خبرنگار ایلنا، از اعتراض صنفی آرام خود خبر دادند. این کارگران… مطالبات خود را تسریع در روند تهاتر بدهیهای هپکو، راه افتادن چرخهای تولید و همچنین منع واردات ماشینآلاتی که در هپکو توان ساخت آنها وجود دارد، بیان کردند. کارگران هپکو میگویند: رونق تولید از همه چیز مهمتر است و اگر تولید راه نیفتد و روی غلتک نباشد، کارگران نیز چار مشکلات و بحران خواهند شد. کارگران هپکو بعد از تمام شدن شیفت کاریشان، با نصب یک بنر در محوطه مجتمع، مطالبات خود را بیان کردند و خواستار پاسخگویی مسئولین شدند.
یکی از این کارگران میگوید: باید هرچه زودتر مساله تهاتر بدهیها به سرانجام برسد و قفلهای مجموعه باز شود؛ ما توان ساخت بسیاری از ماشینآلات صنعتی و معدنی را داریم و درست نیست که این ماشینآلات را از خارج وارد کنند. یکی دیگر از کارگران میگوید: کارگران هپکو به دنبال حاشیه نیستند؛ فقط به دنیال رونق تولید و حل مشکلات مجتمع هستند؛ حیف است که این مجتمع عظیم، دچار مشکلات باشد و نتواند با تمام ظرفیت، تولید کند؛ حالا که بیشتر سهام این مجتمع را به تامین اجتماعی واگذار کردهاند، لااقل راهکارهایی بیندیشند که زودتر هپکو به ظرفیت کامل برسد.
همچنین به گزارش خبرنگار ایلنا،مشکل کاهش نرخ تولید و اخلال در روند آن، برای شرکتِ «هپکو اراک» تازه نیست؛ این مشکل از سال ۸۶ که مجتمع به بخش خصوصی واگذار شده، همیشه وجود داشته و هیچزمان تولید در هپکو به میزان سالهای قبل از واگذاری نرسیده است…چند ماهیست که دستمزد کارگران هپکو هرچند با تاخیرهای چند روزه پرداخت میشود.
واگذاری سهام هپکو به سازمان تامین اجتماعی که مجبور به استقراض از نظام بانکی کشور برای تامین اعتبار تعهدات جاری و ماهانه خود است، کار درستی نبوده است؛ تامین اجتماعی برای سر پا ماندن، نیاز به پول نقد دارد و این نیاز امروز به دلیل بالا رفتن هزینههای قطعی ماهانه، بیشتر از قبل احساس میشود…کارگران خواستار این هستند که تامین اجتماعی حداقل تا زمان رسیدن هپکو به تولید کامل و برای یک بازه زمانی حداقل ۵ ساله، سهام هپکو را در اختیار خود نگه دارد و آن را به بخش خصوصی واگذار نکند؛ این کارگران مخالف هر نوع واگذاری مجدد چه از طریق عرضه سهام در بورس و چه از طریق مزایده هستند.
امروز کارگران هپکو که تحت مدیریت مدیرعامل منتخب سازمان تامین اجتماعی مشغول به کار هستند؛ چند مشکل عمده دارند؛ یکی بدهی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی هپکو به نظام بانکی کشور که موجب بسته شدن حسابهای بانکی و اختلال در کارت بازرگانی این مجتمع شده است و دیگری واردات بیرویه ماشینآلاتی که علیالقاعده میتواند در هپکو تولید شود اما به دلیل استیلای تفکرات رانتی و جولان دادن دستهای پشت پرده، از خارج از کشور وارد میشود؛ این واردات بیمنطق، تولید ملی و ساخت ماشین آلات وطنی را به مخاطره انداخته و آینده را پیش چشم کارگران، تیره و تار کرده است؛ کارگران هپکو یکصدا و همدل میگویند: مشکل بدهیها را حل کنید؛ واردات را متوقف کنید و راه را باز بگذارید تا هپکو تولید کند!
ادامه برنامه خصوصی سازی؛ رویارویی مجلس مسلوب الاختیار با کارگران
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ مجلس گفت: کلیه دستگاههای دولتی مکلف شدند تا دستگاههای زیرمجموعه قابل واگذاری خود را برای اجرای خصوصیسازی در سال آینده مشخص و به سازمان برنامه و بودجه معرفی کنند.به گزارش ایلنا، رحیم زارع با تشریح مصوبات نشست امروز عصر کمیسیون تلفیق، گفت: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه با تمدید حکم دیگری در بودجه موافقت کردند که براساس آن، کلیه دستگاههای دولتی موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه مکلف شدند، دستگاههای زیرمجموعه قابل واگذاری خود را برای اجرای خصوصیسازی در سال آینده مشخص و به سازمان برنامه و بودجه معرفی کنند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید