
در نشست سباستین کو و رئیس فدراسیون دوومیدانی ایران چه گذشت؟
جلسه مجازی رئیس فدراسیون دوومیدانی ایران و ریاست فدراسیون جهانی دوومیدانی در حالی برگزار شد که رشته دوومیدانی در کشور ما با معضل های متعدی مانند سطح بسیار پایین مزد و درآمد ورزشکاران ، تبعیض جنسیتی و کمبود بودجه دست به گریبان است.
آیا فدراسیون جهانی دوومیدانی از ایران حمایت مالی خواهد کرد؟
به گزارش ایسنا، هاشم صیامی، رئیس فدراسیون دوومیدانی ایران و سباستین کو، رئیس فدراسیون جهانی دوومیدانی به صورت مجازی گفتوگو کردند و پیرامون مسائل مختلف در این رشته به بحث و تبادل نظر پرداختند.سباستین کو با بیان اینکه تنها جنبه مثبتی شیوع ویروس کرونا برگزاری جلسات آنلاین و نزدیکتر شدن افراد و جوامع به یکدیگر است، با تمام افردای که به خاطر کرونا در ایران دچار ضرر و زیان جانی و مالی شدند، همدردی کرد و گفت: میدانم که متاسفانه ایران از جمله کشورهایی است که روزهای سختی را در مقابله با این ویروس پشت سر گذاشته و ماههای پیش رو نیز برای همه ما بسیار چالش برانگیز خواهد بود.
رییس فدراسیون جهانی ضمن استقبال از طرح استعدایابی ایران افزود: تربیت نسل جدیدی که بتوانند در دوومیدانی بدرخشند از اولویت های ماست و برنامه استراتژیک ما نیز به همین منظور طراحی شد…سباستین کو در مورد حمایت مالی در راستای پروژه استعدایابی نیز گفت: تمام تلاش خود را میکنیم تا با وجود محدودیت ها و تعداد زیاد کشورهایی که واقعا با مشکلات مالی روبرو هستند، شما را نیز حمایت کنیم.او در مورد تحریمهای که علیه ایران اعمال شده، بیان کرد: نسب به شرایط فعلی ایران آگاه هستم. ما نیز تمام تلاش خود را به کارخواهیم گرفت تا بتوانیم در تامین تجهیزات با وجود مشکلات ناشی از تحریم به شما کمک کنیم.
رئیس فدراسیون جهانی دوومیدانی در مورد برابری جنسیتی و فراهم کردن بستر مناسب برای زنان و همچنین ارتقای دانش مربیان اظهار داشت: باید مراتب خرسندی خود را ابراز کنم و بسیار خوشحال هستم که شما به پیشرفت و ترقی دو ومیدانی زنان توجه میکنید و ما نیز حتما کمکهای بسیاری در این زمینه به شما خواهیم کرد.
هاشم صیامی در این جلسه با بیان اینکه ایران با توجه به شرایط جغرافیایی و آبوهوایی خود در شمال، مرکز و جنوب و در مادههای پرتابی، استقامتی و سرعتی استعدادهای نهفته ای دارد، به طرح استعدادیابی اشاره کرد و گفت: در ابن راستا طرح استعدادیابی و پشتوانه سازی جزو اولین برنامه های فدراسیون دوومیدانی ایران است. تاکنون ۱۰۰۰ ورزشکار و ۲۰۰ مربی شناسایی شدهاند و برای ادامه مسیر در طرح کشف و پرورش استعدادها با هدف بسترسازی تیم ملی، احتیاج به حمایت فدراسیون جهانی خواهیم داشت…او با اشاره به گسترش دو و میدانی ایران در تمام زمینهها اظهار کرد: از دیگر مسائلی که ما در فدراسیون فعلی به آن توجه داریم، گسترش دوومیدانی در بخش زنان و به روز کردن علم مربیان است. با توجه به برابر بودن سهمیه های زنان و مردان در المپیکهای آینده، علاقهمندیم تا بتوانیم با حمایت فدراسیون جهانی دانش مربیان خود را مخصوصا در بخش زنان افزایش دهیم.
او در مورد گسترش رشته پایه و پر مدال دوومیدانی توضیح داد: با توجه به یکی از مهمترین برنامههای فدراسیون جهانی تحت عنوان «برنامه استراتژیک» که هدف اصلی آن جذب ورزشکاران و مردم به سمت ورزش دوومیدانی است، در نظر داریم بستری را فراهم کنیم که بتوانیم همچون رشتههای فوتبال، کشتی و والیبال افراد بیشتری را به سمت دوومیدانی جذب و این ورزش را گسترش دهیم.در پایان این جلسه مجازی هاشم صیامی از سباستین کو به صورت رسمی دعوت کرد تا در اولین فرصت به ایران سفر کرده تا ضمن بازدید از جاذبههای ایران با ظرفیت های دوومیدانی کشور نیز آشنا شود.
رئیس فدراسیون دوومیدانی: بودجه ما کم است!
هاشم صیامی میگوید نمیتوان با افراد و اعتبارات محدود، سهمی در سبد مدالی دوومیدانی در بازیهای المپیک و آسیایی داشت.به گزارش ایسنا، نزدیک به دو ماه از انتخاب هاشم صیامی به عنوان رئیس فدراسیون دوومیدانی میگذرد و در این مدت تمرکز فدراسیون بر برگزاری جلسات و دیدارهای رئیس فدراسیون و برگزاری جلسات کمیتههای فنی بوده است اما سوال اینجاست که نتیجه آشکار و اجرایی این دو ماه فعالیت چه بوده است؟
از طرفی تشکیل شورای راهبردی فدراسیون با حضور روسای هیاتهای استانی در حالی که کمیتههای تخصصی فعال هستند این شائبه را ایجاد کرده که صیامی اینگونه، به دنبال جبران رای روسای هیاتها به خودش است. او در مورد تعداد کمیتهها گفت: در دوومیدانی ۲۴ ماده و تعداد زیادی ورزشکار داریم، با اینکه برای خیلی از آنها برنامهریزی کردهایم اما هنوز عدهای ماندهاند. ضمن اینکه در رشته ما ۱۴۷ مدال توزیع میشود و مثل رشتههای فوتبال، والیبال و بسکتبال نیست که برای تیم ملی یک مربی و بدنساز انتخاب کنیم بلکه هر کدام از مادههای تخصصی جداگانه هستند و نمیتوانیم با ۳-۴ نفر تعداد زیاد ماده و ورزشکار را ساماندهی کنیم…
صیامی خواستار توجه بیشتر مسئولان ورزش کشور به دوومیدانی و افزایش بودجه این رشته شد و گفت: دوومیدانی ۱۴۷ مدال دارد، هر ورزشکاری امکان شرکت در سه ماده را دارد و هر کشوری میتواند در هر ماده دو ورزشکار داشته باشد که این موضوع شمار مدالهای یک کشور را افزایش میدهد. رشته ما به تنهایی میتواند جایگاه یک کشور در المپیک یا بازیهای اسیایی را از بیستم به اول یا دوم برساند اما با اعتبارات فعلی کاری از پیش نمی توان برد. اگر دنبال پیشرفت هستیم دولت، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید دوومیدانی را ویژه ببینند و از نظر مالی، سختافزاری، امکانات و پشتیبانی به ما کمک کنند.
قهرمان پرتاب دیسک زنان: ۱۰ سال تبعیض دیدهام؛ هنوز درگیر هزینه کفش و مکمل هستم!
ژاله کاردان خواستار حمایت مسئولان فدراسیون دوومیدانی شد و گفت: امیدوارم بعد از ۱۰ سال ثابت کردن خودم، تبعیض و کملطفیها از بین برود.کاردان در گفتوگو با ایسنا با تشریح شرایط تمرینی خود، خواستار توجه بیشتر مسئولان دوومیدانی پس از کسب بهترین جایگاه بین زنان ایران شد و بیان کرد: سالها بدون مربی، امکانات و در شرایطی وحشتناک تمرین کردهام و فقط وعده شنیدهام. اکنون هم در سرمای اردبیل امکان تمرین ندارم و ۱۴ روز است که پرتاب انجام ندادهام. هر روز فرصت از دست میرود و هیچ ارگانی حرکتی انجام نمیدهد اما انتظار دارم حمایت شوم و تبعیضهایی که در حقم انجام شده از بین بروند… رکورددار پرتاب دیسک زنان در مورد بیتوجهی مسئولان گفت: کم کاری هیات استانم زیاد بوده و در این سالها برنامه ریزی منسجم و درستی نداشتهاست. با اینکه خیلیها میگویند فیزیک و استایلم توانایی پرتابهای بالای ۶۰ متر را دارد و میتوانم در آسیا مدال بگیرم اما ۱۰ سال است که حمایت نمیشوم.
با وجود کملطفیها خوب عمل کردهام. خیلی از دوستان حمایتهای مختلفی از سمت اسپانسرها و کمیته ملی المپیک دارند اما برای من اینگونه نیست. ورزشکار حاشیهای و مجازی نیستم و کار خودم را انجام میدهم. تاکنون هم بد نبودهام اما هنوز درگیر هزینههای تهیه کفش و مکمل ورزشی هستم.کاردان در مورد میزان کم قراردادهای باشگاهی گفت: متاسفانه قراردادهایمان اصلا خوب نیست، به گونهای که من برای پرتابها و رکوردشکنیهایم ۱۷ میلیون تومان میگیریم… با گذشت دو ماه از قهرمانی باشگاهها گفته شده که ۵۰ درصد قراردادها را پرداخت میکنند و مدتی بعد ۵۰ درصد دیگر را میدهند…امیدوارم بعد از ۱۰ سال درجا زدن و ثابت کردن خودم، تبعیضها از بین برود و اسپانسرهای مطمئن حمایتم کنند. اکنون هم انتظار دارم حمایتم کنند و یک فصل کامل زیر نظر مربی تخصصی خوب باشم…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید