
فاجعه واکسن؛ روحانی در همدستی با خامنه ای
روحانی امروز در جلسه ستاد حکومتی کرونا یک روز پس از اینکه خامنهای گفت «خرید واکسن از شرکتهای انگلیسی و آمریکایی ممنوع است» در همدستی با ولی فقیه گفت: «شرکتهای خارجی میخواستند واکسنهایی را به ما بدهند که روی مردم ایران آزمایش شود، وزارت بهداشت مانع شد. مردم ما وسیلهٔ آزمایش برای شرکتهای سازندهٔ واکسن قرار نخواهند گرفت. حتی اگر واکسن هم باشد و واکسیناسیون شروع شود، هیچکس نمیتواند تضمین دهد که تاثیر آن صددرصد باشد»…..
روحانی در ادامه گفت: «تهیهٔ واکسن زمانبر است. البته واکسنهایی در اختیار ما بود که زودتر وارد کشور کنیم. شرکتهایی بودند که به ما پیشنهاد دادند و یکسری کشورها هم قبول کردند، اما این واکسن را میخواستند روی مردم ما آزمایش کنند که ما نپذیرفتیم. البته شایعاتی هست که دربارهٔ واکسن ایجاد میشود که صدا و سیما و رسانههای ما همه باید تلاش کنند با این شایعات مقابله کنند. اینکه فلان (کشور) واکسن دارند، فلان جا وارد کردند، فلان جا قیمتش اینقدر است؛ مردم واقعاً گوش بدهند به وزارت بهداشت ما و گول افرادی را نخورند که در این شرایط میخواهند سوءاستفاده کنند».
همزمان علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی با نگرانی گفته است: «دوقطبیسازی میان واکسن وارداتی و واکسن داخلی و اشاعهٔ بیاعتمادی به واکسن داخلی، هدفش پراکندن بذر ابهام میان مردم است».
پیشتر رئیس کل بانک مرکزی ایران از واریز پیشپرداخت مربوط به خرید ۱۶,۸ میلیون دوز واکسن کرونا از طریق سازوکار کوواکس با همکاری دو بانک ایرانی و سه بانک اروپایی خبر داده بود.
عبدالناصر همتی ۶ دی گفته بود که ایران در حال یافتن راه بانکی مناسب برای فرستادن ۲۰۰ میلیون یورو معادل ۲۴۴ میلیون دلار برای خریداری ۱۶,۸ میلیون دوز واکسن به حساب کارگزار سازمان جهانی بهداشت است. دولت روحانی اعلام کرده بود که قصد دارد بخشی از بدهی عراق به ایران و بخشی از منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی را به خرید واکسن اختصاص دهد. قرار بود کانال مالی سوئیس زیر نظر وزارت خزانهداری آمریکا این تراکنشهای مالی را انجام دهد.
روحانی در صحبتهای امروز خود در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته دولتش برای خرید واکسن بیش از ۴۰ روز گرفتار نقل و انتقال پول بوده. او بار دیگر آمریکا را متهم کرد که در مسیر تهیه واکسن برای ایران اختلال ایجاد کرده است.
روحانی گفته: «آمریکاییها برای جابهجایی پول به حساب شرکتی جهت اینکه زمان نوبتمان، واکسن کواکس را خریداری و وارد کشور کنیم مشکلات زیادی ایجاد کردند اما دولت با همه این مشکلات اقدامات لازم را انجام داد. یعنی چه آنجایی که واکسن مشترک میخواهیم بسازیم چه واکسن بخواهیم بخریم و چه در داخل تولید کنیم، هر جا ارز و ریال نیاز بوده دولت بدون هیچ مضایقهای علیرغم همه سختیها در این زمینه با دست باز وارد شده است.»
محمدحسن قوسیانمقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر عم امروز درباره آخرین وضعیت واردات واکسن کرونا توسط هلال احمر گفت که کماکان برای خرید از کشورهای شرقی کارهایی انجام میشود و ایران امیدوار است هرچه زودتر نیز واکسن تولید داخل نیز عملیاتی شود.
به گفته او سه کشور هند، چین و روسیه در شرق واکسنهایی در دست تهیه دارند اما احتمال خرید ایران از چین بیشتر است.
پیشبینی چهار فاز برای تزریق واکسن به ایرانیان
روحانی در صحبتهای امروز خود به چگونگی روند واکسیناسیون و اولویتهای مشخصشده در این زمینه هم پرداخت و گفت واکسن کرونا در چهار فاز تزریق خواهد شد. در فاز اول، اجرای این واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خواهد بود که متشکل از کادر درمان و افرادپرخطر در سرای سالمندان یا معلولین و جانبازان و افراد پرریسک است.
او گفته در فاز دوم حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت که سن آنها بالاست یا بیماری زمینهای دارند و یا هر دو در اولویت خواهند بود. در فاز سوم و چهارم هم حدود ۱۹ میلیون نفر را در بر میگیر.
روحانی ابراز امیدواری کرده که این فازها کوتاه و امسال و سال آینده انجام شود.
به گفته رییس جمهوری ایران، واکسن زدن به به ۶۰ میلیون نفر در دو نوبت، به معنای ۱۲۰ میلیون بار تزریق است.
روحانی گفته اگر در روز به ۵۰۰ هزار نفر واکسن تزریق و این عدد ضرب در ۶۰ میلیون شود، تزریق واکسن سه ماه زمان میبرد و اگر بخواهد دو برابر شود، زمان انجام آن هم دو برابر خواهد شد.
او با اشاره به شایعات مطرح شده در در زمینه واکسن گفته: «شایعه میکنند فلانجا واکسن دارند، فلانجا واکسن عرضه شده است و مردم را با این شایعات درگیر میکنند. مردم به متخصصان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قرارگاه عملیاتی و ستاد گوش بدهند و فریب افراد سوءاستفاده گر در این شرایط را نخورند.»
روحانی همچنین اعلام کرده که محدودیتهای اجرا شده در آزدماه باعث شده ۸۰ درصد بستریها و ۷۰ درصد فوتیها کاهش یابد.
او در صحبتهای خود از ایجاد یک وضعیت جدید با عنوان وضعیت «شهرهای آبی» برای مناطق زردی که تعداد کرونای مثبت آن، ۲ در ۱۰۰ هزار است و شرایط نزولی دارند خبر داده است. به گفته روحانی در این مناطق آبی تقریبا همه کسب و کارها فعالیت میکنند و در مناطق زرد هم با مراعات پروتکلهای شدید، کسب و کارها فعالیت خود را ادامه خواهند داد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت ایران طی شبانه روز گذشته ۸۲ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در ایران جان خود را از ددست دادند.
عبدی: هم چوب را خواهیم خورد و هم پیاز را!
عباس عبدی روز یکشنبه ۷دی در یادداشتی در خبرنیوز نوشت: متأسفانه در ماجرای واکسن کرونا و دیگر مطالب مربوط به این ویروس شاهد نوعی به هم ریختگی ارتباطی در اظهارات رسمی هستیم. نه تنها چندین نفر اظهارنظر میکنند، بلکه بعضاً اظهارات متناقض نیز میشنویم. هنگامی که یک نفر میگوید ویروس کرونای انگلیسی به داخل ایران نیامده، و دیگری خلاف آن را میگوید. این موجب بیاعتباری اظهارات رسمی میشود. درباره خرید واکسن و واکسن داخلی نیز تا چند روز پیش هیچ خط مشی ثابت و روشنی بیان نشده بود. هر کس گمان میکند که نظر او تنها نظر رسمی است، در حالی که مردم نظرات گوناگون میشنوند. مردم نمیدانند که بالاخره، عدم عضویت در fatf مانع خرید است یا وجود تحریم یا نداشتن پول یا هر چیز دیگر. اینکه اولویت ما خرید واکسن از خارج است یا تولید داخل؟ اینکه تولید واکسن ایرانی کی به نتیجه میرسد؟ از زمانبندی ابتدای بهار گفته شده است تا اواسط تابستان، آن هم با اما و اگر.
او افزود: در چنین شرایطی مردم بدترین بخشهای خبر را میپذیرند. اول از همه گمان میکنند که ارادهای برای خرید نیست، دوم اینکه واکسن ایرانی خیلی دیر به نتیجه خواهد رسید، اگر اصولاً به نتیجه برسد. میپذیرند که ویروس انگلیسی هم وارد کشور شده است و همه اینها ناشی از فقدان سیاست رسانهای و اطلاعرسانی کارآمد است. نهایت اینکه با چنین سیاست ارتباطی هم چوب را خواهیم خورد و هم پیاز را و در پایان هم پول را خواهیم پرداخت.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet