
کرونا پولدارها را پولدارتر کرد
صندوق بینالمللی پول در آخرین روزهای سال ۲۰۲۰ میلادی، ۱۰ نمودار مهم و پر بازدید خود در این سال را جمعآوری و درآن نتیجه گرفته است که با وجود افزایش بیکاری و افت گردشگری در دنیا به دلیل کرونا، اما این ویروس پولداران را پولدارتر کرده است.
به گزارش اقتصادآنلاین، پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا اعلام کرد؛ موسسه عالی مدیریت و برنامهریزی در گزارش هفتگی خود با انتشار بخشهایی از گزارش اخیر صندوق بین المللی پول، ۱۰ نمودار مورد توجه این صندوق را که در سال گذشته میلادی تحت تاثیر شیوع بیماری کرونا بیشترین تغییرات را نشان داده و توجه بیشتری را از سوی اقتصاددانان جلب کردهاند، تحلیل و بررسی کرده است. در ادامه این نمودارها را مرور خواهیم کرد.
نمودار اول: افزایش شدید نااطمینانی
شاخص میزان نااطمینانی در دوران شیوع ویروس کرونا، بیشترین مقدار خود را از آغاز قرن بیست و یکم داشته است. از نظر تجربه تاریخی، افزایش نااطمینانی همواره با دورههای رشد اقتصادی کمتر و شرایط مالی بغرنجتر همراه بوده است. هم اکنون نیز، تأثیرات اقتصادی در کشورهایی که بیشتر از سایرین تحت تأثیر شیوع این ویروس قرار گرفتهاند قابل مشاهده است. با افزایش اقدامات هماهنگشده میتوان بار دیگر شرایط اطمینان و ایجاد ثبات در اقتصاد جهانی را به دست آورد.
شکل ۱- افزایش شدید شاخص نااطمینانی بر اثر شیوع ویروس کرونا، صندوق بینالمللی پول
نمودار دوم: افزایش میزان بیکاری در مشاغل مختلف
در ماههای اخیر، بحثهای زیادی در مورد چگونگی تأثیر قرنطینههای عمومی بر روی افزایش نرخ بیکاری و چگونگی تاثیر پذیرفتن مشاغل مختلف از این قرنطینهها، صورت گرفته است. نمودار دوم افزایش نرخ بیکاری در ایام شیوع کووید ۱۹ و بحران مالی سال ۲۰۰۸ را نشان میدهد؛ به طور متوسط، افزایش نرخ بیکاری در بحران اخیر، بیش از دو برابر بحران مالی سال ۲۰۰۸ بوده است. همچنین نرخ بیکاری در مشاغلی که قابلیت دورکاری دارند در هر دو برهه بحرانی، کمتر افزایش یافته است. این مسئله نشان میدهد افرادی که در مشاغلی با قابلیتِ دورکاری فعالیت دارند، نه تنها به دلیل اینکه ماهیت شغلشان به شکلی است که فاصله اجتماعی و سایر ملزومات همهگیری کنونی را رعایت میکنند، بلکه از آنجایی که چنین افرادی، عموما مهارت و تحصیلات بالاتری دارند، کمتر از سایرین از بحرانهای اقتصادی آسیب میبینند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet