باز هم در باره سهم ناچیز ورزش ایران از بودجه ۱۴۰۰
در حالیکه بودجه نهادها و مراکز مذهبی در سال آینده افزایش داشته؛ کاهش سهم ورزش ایران از بودجه ۱۴۰۰ مورد اعتراض ورزشکاران قرار گرفته است. فقط بودجه ورزش شهرداری تهران با کسری۲۰۰ میلیارد تومانی مواجه است.
از بوجه ورزش به جیب نهادها و مراکز مذهبی
اعتمادآنلاین؛ دولت دوازدهم، کلیات بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. بودجهای که با سقف ۲۴۳۵ هزار میلیارد تومان تقدیم مجلس شده است. در این بودجه ورزش ایران سهمی دارد که در ادامه نگاهی به آن میاندازیم. در ابتدا نگاهی میکنیم به مبلغ عوارض خروج ورزشکاران و بعد از آن هم به حق پخش تلویزیونی و سهم وزارت ورزش از آن میپردازیم…
اعمال فشار به ورزشکاران با تعیین عوارض خروج
بر اساس پیشبینیهای صورتگرفته در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، عوارض خروج برای هر ایرانی ۲۶۴ هزار تومان، و عوارض خروج زائران حج تمتع و حج عمره برابر با ۱۳۲ هزار تومان تعیین شده است.ورزشکاران هم به دلیل حضور در رقابتهای ورزشی بینالمللی مجبور به پرداخت عوارض خروج متعدد هستند. دولت در بودجه سال ۱۴۰۰ عوارض خروج ورزشکاران تیمهای ملی را که با مجوز وزارت ورزش و جوانان به مسابقات برون مرزی اعزام میشوند برای هر مرحله خروج همان نرخ ۲۶۴ هزار تومان در نظر گرفته است.
سهم ورزش از حق پخش تلویزیونی چقدر است؟
ورزش ایران هنوز با چالش حق پخش تلویزیونی روبهروست؛ چالشی که برای تمام اهالی ورزش در سراسر جهان حل شده است برای ورزش ایران هنوز یک دغدغه بزرگ است. هرچند با پیشنهادی که در سال گذشته ارائه شد تا حدودی این مشکل در حال برطرف شدن است اما تا رفع کامل آن راه درازی مانده است.به استناد بند «پ» ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ورزش و جوانان و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفاند درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را به ردیف درآمدی شماره ۱۴۰۱۸۴ نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند. وجوه واریزی از محل ردیف ۴۹- ۵۳۰۰۰۰ مندرج در جدول شماره ۹ این قانون به نسبت سی درصد (۳۰%) در اختیار وزارت ورزش و جوانان برای کمک به فدراسیونهای مربوطه و هفتاد درصد (۷۰%) در اختیار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد…وزارت ورزش و جوانان سهمی یک هزار و ۷۱۹ میلیارد و ۵۷ میلیون، تومانی از لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ دارد که در بخش جاری، یک هزار و ۱۳۴ میلیارد و ۵۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، بودجه دریافت می کند و در بخش عمرانی نیز دولت مبلغ، ۳۴۶ میلیارد و ۶۰۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، برای این وزارتخانه در نظر گرفته است.
دولت برای کمیته ملی المپیک، در سال ۱۴۰۰، در بخش هزینهای مبلغ، ۱۶۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و در بخش عمرانی هم سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، بودجه در نظر گرفته است.کمیته ملی پارالمپیک نیز در بخش هزینهای ۷۰ میلیارد تومان و در بخش عمرانی نیز یک میلیارد تومان بودجه در سال ۱۴۰۰ دریافت می کند. وزارت ورزش و جوانان بیش از ۳ میلیارد تومان، بابت توسعه ورزش همگانی و توسعه زیرساختهای ورزشی بودجه دریافت میکند. کمیته ملی المپیک هم بیش از ۱۴ میلیارد تومان و کمیته پارالمپیک هم مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون تومان، برای کمک به آمادهسازی و شرکت در مسابقات ورزشی منطقهای و جهانی بودجه دریافت میکنند. ورزش زنان هم از بودجه ۱۴۰۰، سهمی ۵۴ میلیارد تومانی دارد. سهم پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز از بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۰ مبلغ یازده میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
کسری بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی ورزش شهرداری تهران
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان ورزش شهرداری تهران، امیر محسنی مدیرعامل این سازمان با بیان اینکه شیوع کرونا و تعطیلی فعالیتهای ورزشی، اثرات منفی قابل توجهی بر درآمدهای حوزه ورزش گذاشته است، افزود: این در حالی است که همزمان با کاهش شدید درآمدها، افزایش هزینههای نگهداشت مجموعههای ورزشی را نیز در سال جاری شاهد بودهایم و این مساله مشکلات مالی سازمان را دوچندان کرده است… به گفته مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران، در سال جاری و با وجود خسارتهای کرونا به حوزه ورزش، کمکی را از سوی دولت به ورزش همگانی شاهد نبودیم و امیدواریم در ماههای پایانی سال اقدامی در این باره صورت گیرد.
مدیران فاسد حقوق بازیکنان را نمیدهند
ایران ورزشی : قبل از اینکه دربی ۹۴ برگزار شود مدیران باشگاه استقلال وعده پاداش بزرگی را به بازیکنان و اعضای کادر فنی دادند تا عملاً به همه ثابت کنند حاضرند برای این بازی خاص دستودلبازی کنند. مدیران باشگاه استقلال در شرایطی به بازیکنان و اعضای کادر فنی وعده پرداخت۹۰۰میلیون پاداش را دادند که بعد از بازی مشخص شد بسیاری از بازیکنان و حتی برخی اعضای کادر فنی مطالبات خود را از ماهها قبل دریافت نکردهاند. حتی در صحبتهایی که ارسلان مطهری انجام داد آشکار شد باشگاه استقلال همچنان دیونی از فصل قبل دارد و نتوانسته با برخی بازیکنان تسویهحساب کند…بعد از برگزاری دربی ۹۴ در باشگاه استقلال تشکیل جلسه دادند تا به مسائل یومیه این باشگاه بپردازند. آنها هرگز نگفتند چرا باشگاهی که انبوهی از بدهیها به بازیکنان و حتی اعضای کادر فنی خود دارد، اینگونه پیش از دربی وعدههای آنچنانی میدهد و حتی مدافع چنین اقدامی هم میشود؟ آیا وعده پاداش ۹۰۰میلیونی چیزی جز یک مانور تبلیغاتی بود؟ شاید مدیران باشگاه استقلال هم میدانستند این بازی پیروزی ندارد که آنگونه خبر از پرداخت پاداش هنگفت دادند تا به شکلی صدای بازیکنان خاموش شود و دیگر به مسائل مالی اعتراض نکنند غافل از اینکه اقدام صرفاً تبلیغاتی آنها سبب برافروختهتر شدن بازیکنان شد و آنها یکی بعد از دیگری علیه سیاستهای باشگاه استقلال مصاحبه کردند…
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید