بازنشستگان تامین اجتماعی؛ خواست اجرای همسانسازی و مبارزه علیه تفرقه و تبعیض درمیان بازنشستگان
اجرای همسانسازی واقعی٬ افزایش مستمری بازنشستگان کارگری و تامین زندگی همه بازنشستگان مطابق با سبد معیشت خانوار بدون استثنا خواسته های مهم زحمتکشان بازنشسته سراسر کشوراست.
ضرورت داد خواهی و مبارزه مشترک برای تامین منافع بازنشستگان کارگری
ایلنا،اشتغال یک موضوع ملی و حیاتی است و جامعه کارگری فعال میتواند نشاندهنده بالندگی و نشاط اجتماعی کل جامعه باشد. یکی از مهمترین معضلات جامعه کارگری کشور قراردادهای موقت کار است، تشکلهای کارگری، توسعه قراردادهای موقت را عامل اصلی کاهش بهرهوری نیروی کار و افت کیفیت فراوردههای تولیدی میدانند. در واگذاری سهام شستا، کارگران و بازنشستگان هیچ گونه مداخله و مشارکتی نداشتند؛ بلکه دولت با تعجیل تمام سعی کرد اموال بینالنسلی کارگران را به باد فنا داد… به راستی این درصد، چند درصد بودجه سالیانه کشور است؟ چرا بدون نظر و رای صاحبان اصلی، آن را به غیر و به خواصی که همیشه برخودار از مواهب کشور بودهاند، واگذار میکنند؟!
در حال حاضر در دولت فعلی، افزایش روزانه تورم کمرشکن بوده و زندگی کارگران و بازنشستگان را دچار بحران اساسی کرده است. علارغم آن از سال قبل چند شوک تورمی را تجربه کردیم، از گرانی بنزین گرفته تا بالا رفتن قیمت اقلام ضرروی و مصرفی خانوار؛ بعد از آمدن کرونا بازهم قیمتها افزایش یافت، نه تنها قیمت مواد شوینده و ضدعفونیکننده، بلکه قیمت مواد خوراکی ازجمله حبوبات در برخی از اقلام بیش از پنجاه درصد گران شده است؛ چرا دولت بهجای کنترل بازار و حفظ قدرت خرید کارگران و بازنشستگان، مرتبا روی اموالی که متعلق به یک جمعیت ۴۰ تا ۵۰ میلیونی است، دست میگذارد و میخواهد آنها را رایگان در بورس واگذار کند؟…
جامعه کارگری و بازنشسته برای وصول مطالبات خود به هیچ وجه کوتاه نمیآیند و مطالبات خود را با جدیت دنبال میکنند؛ تعیین عادلانه مزد و مستمری، اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان و در نهایت، جلوگیری از واگذاری اموال کارگران در بورس، مطالباتی است که به جدیت دنبال میشود. شش ماه نخست سال جاری شاهد افزایش نرخ تورم و قیمتها بودیم و این وضعیت برای شش ماه دوم سال ادامه داربوده است… کارگر بازنشسته حداقلیبگیرِ تامین اجتماعی، در سال جاری با ۳۰ سال سابقه کار، تنها حدود ۲ میلیون و ۸۰ هزار تومان مستمری دریافت میکند که با در نظر گرفتن قیمت سبد حداقلی فروردین ماه، ۳ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان کمتر از آنچه باید باشد، را دریافت میکند.این در حالی است که ماده ۴۱ قانون کار (در مورد شاغلان) و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی (در مورد بازنشستگان) در مورد تعیین مستمری متناسب با «هزینههای زندگی» تاکید کردهاند. منظور از هزینههای زندگی، قیمت سبد معیشت است که عینا باید به کف مزد و مستمری تسری داده شوند. محاسبه حداقل مزد و مستمری خارج از این چارچوب، به ضرر گروههایی است که با درآمد ریالی خود برای خرید به بازامیروند.همین امروز هم میتوان صدای خُرد شدن استخوان قشر ضعیف و کم درآمد را شنید، تامین معیشت واقعا به مردم فشار آورده است…
همه چیز به ضرر کارگران است
به گزارش خبرنگار ایلنا، بر اساس تبصره یک ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی، کارگرانی که در مشاغل سخت و زیانآور مشغول به کار هستند، با ۲۰ سال سابقه بیمه میتوانند بازنشسته شوند. کارفرما موظف است که در هنگام بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیانآور، سهم ۴ درصدی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند اما اگر کارفرما از پرداخت سهم خود شانه خالی کند و مسئولیتش را نپذیرد، کارگر در روند بازنشستگی خود با چالشهای متعددی روبرو میشود. کارگران مشاغل سخت و زیانآور در دوران اشتغال خود شرایط سختی را تجربه میکنند و ماهیت کار آنها به معنای واقعی سخت و زیانآور است. عدم اجرای دقیق قوانین سخت و زیانآور در هنگام بازنشستگی این گروه از کارگران سبب میشود که در پایان کار نیز دوباره آسیب ببینند. یکی از این مشکلات، سهم ۴ درصدی حق بیمه است البته این مشکل از سوی سازمان تامین اجتماعی نیست و از جانب کارفرما برای کارگران ایجاد میشود…
البته که دولت و تامین اجتماعی راغب نیستند تمامی گروههای شغلی جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب شوند زیرا در این صورت؛ کارگران ۱۰ سال زودتر از موعد بازنشسته میشوند و منابع درآمدی تامین اجتماعی کاهش مییابد… سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی از مجموعههای وابسته به دولت هستند و در یک تیم قرار میگیرند. این تیم همواره در ارتباط با اجرای قوانین بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور سنگاندازی میکنند و در این میان؛ کارفرمایان هم نسبت به این موضوع که تامین اجتماعی علاقهای به بازنشستگی زودتر از موعد مشاغل سخت و زیانآور ندارد، آگاه است. آگاهی کارفرمایان باعث میشود تا آنها از شرایط موجود سوءاستفاده کنند و سهم ۴درصدی خود را به هنگام بازنشستگی کارگران پرداخت نکنند. هنگامی که کارفرما سهم خود را پرداخت نکند، طبعا سازمان تامین اجتماعی هم کارگر را بازنشسته نخواهد کرد…
باید با مبارزه حق خود را گرفت !
همچنین به گزارش ایلنا ؛تمامی بازنشستگان تامین اجتماعی خواهان اجرای متناسبسازی عادلانه مطابق با سبد معیشت خانوار برابر با حقوق حداقلبگیران و میانهبگیران بازنشستگان کشوری هستند و تبعیض در ضوابط متناسبسازی و همسانسازی در میان بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی را نمیپذیرند… دولت به صندوقهای بازنشستگی و بهویژه به صندوق سازمان تأمین اجتماعی میلیاردها تومان بدهکار است. دولت میتواند و باید بدهی خود را به صندوقهای بازنشستگی بهویژه به صندوق سازمان تأمین اجتماعی بپردازد تا منابع لازم برای تأمین هزینه بهداشت و درمان تمام بیمهشدگان و همچنین پرداخت مستمریها تأمین شود. بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی در چند سال اخیر به این نتیجه رسیدهاند که تمامی تبعیضات و مشکلات از جانب سازمان تأمین اجتماعی بر ما وارد شده، به دلیل این است که دولت مبلغ هنگفتی را که طی سنوات گذشته به صندوق تأمین اجتماعی بدهکار است، پرداخت نمیکند… دولت باید بدهی گسترده خود به سازمان تامین اجتماعی را طبق برنامه ششم توسعه پرداخت کند که متاسفانه به این تعهد خود عمل نکرده است… بیش از همه، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی از تورم افسارگسیخته و قانونشکنیها آسیب دیدهاند. در این شرایط بد اقتصادی آسیبپذیرترین قشر جامعه بازنشستگان هستند چراکه شیب افزایش قیمتها بسیار بیشتر از شیب افزایش حقوق بازنشستگان است و سفره مستمری بگیران تامین اجتماعی روز به روز کوچکتر میشود…بازنشستگان تامین اجتماعی قصد دارند در اعتراض به حقوق ناچیز و درخواست رفع تبعیضات سازمان مدیریت و برنامهریزی مقابل این اداره تجمع کنند. بازنشستگان در این تجمع اعتراضی، علاوه بر درخواست دوباره اجرای کامل متناسبسازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی با سایر صندوقهای بازنشستگی، اعتراض خود را به مسئولان وزارت رفاه و سازمان تأمین اجتماعی نسبت به شرایط معیشتی و همچنین حقوق نیز اعلام خواهند کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید