فساد مالی گسترده و عمیق در رژیم جمهوری اسلامی
درباره فساد مالی نهادینه در ارکان رژیم ولایت فقیه گزارشهایی متعدد در رسانههای داخلی و خارجی انتشار یافته و اندیشههای همگانی کموبیش به آن آشناست. اما تأثیر این فساد مالی بر زندگی تودههای محروم بهویژه طبقه کارگر و زحمتکشان در گزارشهای مطبوعاتی بازتابی چندان نیافته است. در این راستا و تأثیر این فساد مالی، عضو سابق کابینه حسن روحانی معتقد است: در ایران تقریبا پنج دولت داریم و وقتی کشوری پنج دولت داشته باشد کارآمدی و کارآیی در آن بیمعنی است. آیا مجلس الان به وظیفهی قانونگذاریاش عمل میکند؟ یا کاملا به عنوان دولت رقیب عمل میکند؟…..
به گزارش عصر ایران، او که در سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ در کابینه دوم دولت اکبر هاشمی رفسنجانی و در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ در دولت اول و دوم حسن روحانی وزیر راه و شهرسازی بود، در گفتوگویی با ایسنا که روز دوشنبه منتشر شد، از تضعیف جامعه مدنی در دوره ریاست جمهوری روحانی انتقاد کرد.
او گفت : در ایران یک «شبکه فساد فراملی» وجود دارد که درگیر بازار غیررسمی است و ارزش تجارت در آن سالانه به حدود ۲۵ میلیارد دلار هم میرسد. اقتصاد ایران درگیر فساد تودرتو و عمیقی شده است. این شبکه فساد در طول ۱۵ سال گذشته شکل گرفته و نقطه اوج آن نیز دولت محمود احمدینژاد بوده است.
عباس آخوندیبا بیان اینکه مجموعه اقدامات یک سیستم حکمروایی کارآمد باید با هم یک کل سازگار را تشکیل بدهد، گفت: دولتها باید ابتدا منفعت ملی کشور را درست تشخیص دهند و بعد بتوانند این فرصت را خلق و این منفعت را عملیاتی کنند. بنابراین اگر میخواهید دولت کارآمد را پیگیری کنید باید ببینید هر دولتی چه دولت موسوی، چه هاشمی، چه خاتمی و دولتهای بعدی آیا توانستهاند یک نظریه منسجم را ارائه کنند؟
این استاد دانشگاه ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم مسئله را تا حدی؛ بهویژه در حوزهی امنیت بینالملل درست متوجه شدند، ولی وقتی میخواهند مسئله را حل کنند آن را اجتماعی نمیکنند و فکر میکنند باید آن را به صورت امنیتی حل و فصل کنند. بزرگترین مشکل آقای روحانی نیز این است که نمیتواند مسئله را با جامعه در میان بگذارد، لذا ممکن است برجام را درست تشخیص دهد ولی نمیتواند مسئله را حل و فصل کند، زیرا توان همراه کردن جامعه با خود را ندارد. ممکن است FATF را درست تشخیص دهد، ولی نمیتواند این مسئله را با جامعه در میان بگذارد بلکه فکر میکند مسئله را باید جای دیگری حل و فصل کند.
آخوندی با اشاره به غیررسمی شدن اقتصاد ایران در پی تحریمها، گفت: در نتیجه این فرایند یک شبکه فساد فراملی تشکیل شده که منافع آنها ادامه این وضع ایران است. برآوردهای من نشان میدهد بازار غیررسمی که حول تجارت خارجی ایران وجود دارد سالانه ۲۰ تا ۲۵ میلیارد دلار است که بیش از ۱۵ سال به طول انجامیده و هیچ نشانی هم وجود ندارد که دارد تمام میشود. این کار فقط در یک صورت قابل حل است آن هم اینکه آگاهی اجتماعی نسبت به شبکه فسادی که ۱۰، ۱۵ سال است ایجاد شده وجود داشته باشد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet