۳۷ مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در شهرستان خداآفرین از ابتدای سال
معاون فرماندار خداآفرین از عقد ۳۷ فقره ازدواج دختران زیر ۱۵ سال از ابتدای سال ۹۹ خبر داد……
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله که در سه ماههٔ نخست سال جاری ۷ هزار و ۳۲۳ مورد بود، با رشدی ۲۳ درصدی تعداد آن به ۹ هزار و ۵۸ مورد در تابستان امسال رسیده است. در بهار و تابستان سال گذشته درمجموع ۱۶ هزار و ۱۷ مورد ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله به ثبت رسیده است. در این ارتباط، روزنامه ستاره صبح، ۱۸ بهمنماه ۱۳۹، نوشته است: “همین آمار برای سال جاری به ۱۶۳۸۱ مورد رسیده است؛ یعنی آمار ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله در ششماههٔ اول سال ۹۹ نسبت به سال گذشته ۲ درصد رشد داشته است.” در همین گزارش روزنامه ستاره صبح، این آمار برای دختران ۱۵ تا ۱۹ ساله از حدود ۳۶ هزار نفر در سه ماههٔ اول سال جاری به حدود ۴۴ هزار ازدواج در تابستان ۹۹ رسیده و رشد [بیش از ۲۲ درصدی] داشته است..
مهدی حاتمی، معاون فرماندار خداآفرین، واقع در استان آذربایجان شرقی در گزارشی که خبرگزاری ایسنا در شامگاه پنجشنبه، ۳۰ بهمن، منتشر کرد با بیان این که این ازدواجها در سنین ۱۰ تا ۱۴ سالگی اتفاق افتاده در مورد پیامدهای کودک همسری از جمله افزایش آمار طلاق در این منطقه هشدار داد.
به گفته آقای حاتمی، در ده ماهه اول سال جاری، ۵۶ فقره طلاق هم در این منطقه ثبت شده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵۱ درصد افزایش یافته است.
به گفته معاون فرماندار خداآفرین، میانگین سن ازدواج دختران در این شهرستان ۱۵ تا ۱۹ سال و در پسران ۲۰ تا ۳۰ سال، همچنین میانگین سن طلاق در این منطقه کمتر از ۳۰ سال است که بیشتر در پنج سال اول زندگی مشترک رخ میدهد.
تقی رستم وندی، رئیس سازمان اجتماعی کشور، ۱۹ بهمنماه امسال اعلام کرده بود که در ۹ ماهه اول سال جاری، ۲۵ هزار ازدواج مربوط به افراد ۱۳ و ۱۴ ساله بوده است.
به گفته آقای رستم وندی، در طول این مدت، ۱۰۶۰ مورد ازدواج افراد ۱۱ و ۱۲ ساله اعلام شده و «یک یا دو ازدواج هم زیر ۱۰ سال» بوده است.
پیشتر مرکز آمار ایران از افزایش دو درصدی موارد ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴سال در شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ خبر داده بود.
به دنبال انتشار این آمار بسیاری از کارشناسان حامی حقوق کودکان درباره افزایش آمار کودک همسری در ایران به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی و اجتماعی کشور هشدار دادهاند.
در همین حال با تصمیم مجلس مبنی بر پرداخت وام ازدواج ۱۰۰ میلیون تومانی به دختران زیر ۲۳ سال، نگرانی از افزایش کودک همسری در ایران افزایش یافته است.
ازدواج کودکان بهویژه کودکان دختر در سالهای اخیر به یک موضوع بحثبرانگیز تبدیل شده است. در سالهای اخیر برخی از نمایندگان زن مجلس تلاش کردند که سن ازدواج در قوانین ایران را تغییر دهند، اما با مقاومت سایر نمایندگان و روحانیون روبهرو شدند.
در همین راستا، لایحه «منع ازدواج با کودکان» سال ۹۷ در کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی رد شد.
بر اساس شرع اسلام، سن بلوغ دختران ۹ سال تمام و پسران ۱۵ سال تمام است، اما مقامهای حکومت ایران به طور معمول با ازدواج کودکان دختر بالای ۱۳ سال موافق هستند.
در همین زمینه عظیم اکبری، دادستان شهرستان نمین ۲۰ بهمنماه از بازداشت چند نفر در ارتباط با «۱۲۰ مورد کودک همسری» در روستای آبی بیگلوی از توابع شهرستان نمین در استان اردبیل خبر داده است.
ارتجاع مذهبی یکی از مانعهای اساسی اصلاح این پدیدهٔ ناهنجار و بسیاری معضل دیگر فردی و اجتماعی در کشور است. برای مبارزه با همه این ناهنجاریها و عاملهای مؤثر مشخص آنها، مردم و نیروهای ترقیخواه مردمی باید دست دردست همدیگر توازن نیرو را به نفع مصالح تودهها تغییر دهند و با هماهنگیای هشیارانه و طرح خواستههای مترقی، مرحلهای و یکپارچه، ارتجاع را به عقبنشینی وادار کنند.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید