رد صلاحیت داوطلبان شوراها
شمار زیادی از داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا از جمله اعضای کنونی شوراها و نزدیکان به گروههای «اصلاحطلب» در هیئتهای اجرایی و نظارت رد صلاحیت شدهاند. نشانهای از اراده حکومت برای «تسویه» عناصر غیرخودی از پارلمانهای شهری که در این سالها به محل «داد و ستد» بدل شده بودند…..
به گزارش سایت زمانه، نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا برای «اصلاحطلبان»ی که اسفند ۱۳۹۸ به صورت کامل از مجلس رانده شدند، خوشایند نیست. در شهرهای بزرگ که اصلاحطلبان اندک امیدی به کسب رأی داشتند بیشتر چهرههای کنونی و داوطلبان جدید نزدیک به آنها رد صلاحیت شدهاند.
در تهران ۱۲ عضو کنونی شورا برای ششمین دوره نامنویسی کرده بودند که تنها محمد علیخانی و مجید فراهانی تائید صلاحیت شدهاند. اصلاحطلبان پایتخت امیدوارند در روزهای باقیمانده تا آغاز رسمی تبلیغات بتوانند حداقل سه تا پنج عضو دیگر شورا را از صافی هیئت نظارت بگذرانند.
گستردهترین رد صلاحیتها در چهار استان تهران، اصفهان، شیراز و یزد رخ داده است. در دیگر مناطق هم اما هیئتهای اجرایی و نظارت تا آنجا که امکان داشته مانع ورود نامزدهای «غیرخودی» به انتخابات شدهاند.
وضعیت در دیگر شهرهای استان تهران تفاوتی با مرکز ندارد بر اساس اعلام رئیس ستاد انتخابات استان تنها صلاحیت ۱۹ درصد اعضای کنونی شوراها که برای دوره ششم نیز نامنویسی کرده بودند، تایید شده است و هیئت نظارت ۸۱ درصد اعضای شوراها را برای عضویت دوباره در پارلمان شهری فاقد صلاحیت دانسته است.
در استان فارس هم مسئولان استانی گفتهاند دو سوم داوطلبان تائید صلاحیت نشدهاند. رئیس شورای اسلامی شهر شیراز بیشتر رد صلاحیت شدگان را «اصلاحطلب» خوانده و گفته است: هر هفت نفر اصلاحطلب که اکنون عضو شورای این شهر هستند، برای انتخابات دوره ششم شوراها ردصلاحیت شدهاند.
پنجمین دوره شورای شهر شیراز به واسطه بازداشت و محکومیت مهدی حاجتی عضو این شورا خبرساز شده بود. حاجتی به دلیل انتقاد از بازداشت بهاییان و همینطور افشای فساد در شهرداری بازداشت و به گفته خودش به دو سال زندان و تبعید به بیرجند محکوم شد. کرسی او در شورای شهر شیراز نزدیک به یک سال خالی ماند اما در نهایت فرمانداری به دلیل آنچه که «غیبت غیرموجه» عنوان کرد، رای به سلب عضویت از او داد.
در اصفهان هم که اصلاحطلبان در پنجمین دوره انتخابات توانسته بودند بیش از نیمی از کرسیهای شورا را در اختیار بگیرند پشت سد هیئت نظارت ماندهاند. به گفته رئیس ستاد اصلاحطلبان در اصفهان ۱۰ عضو اصلاحطلب شورا که دوباره نامنویسی کرده بودند، رد صلاحیت شدهاند. البته یک عضو هیئت نظارت در این استان گفته ۳۰ درصد داوطلبان اعم از اصلاحطلب یا اصولگرا رد صلاحیت شدهاند.
تنها عضو زرتشتی شورای شهر یزد در تهران رد صلاحیت شد
شورای شهر یزد در دو دوره اخیر یک چهره خبرساز داشت؛ سپنتا نیکنام که به دلیل زرتشتی بودنش یک بار هیئت نظارت عضویت او را به حالت تعلیق درآورد. نیکنام برای این دوره از حوزه انتخابیه تهران نامنویسی کرد. هیئتهای اجرایی و نظارت این بار پیش از رسیدن او به شورای شهر صلاحیتش را رد کردند.سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای پنجم یزد که عضویتش برای چند وقت به حالت تعلیق درآمد اینبار از حوزه انتخابیه تهران نامزد و رد صلاحیت شد.
علاوه بر نیکنام، صلاحیت اعضای «اصلاحطلب» شورای شهر یزد هم تایید نشد تا رئیس شورای اسلامی شهر یزد ۹ اردیبهشت در اعتراض به رد صلاحیتها بگوید: تمام کسانی که به نحوی حرف دیگری داشتند و طور دیگری صحبت میکردند حذف شدند و کسانی که همراه بودند تأیید شدند.
رئیس ستاد انتخابات این استان گفته است در مجموع ۲۰ درصد داوطلبان از سوی هیئت نظارت رد صلاحیت شدهاند.