به دستآوردن چندرای به قیمت جان مردم؟
در پی برگزاری این میتینگ انتخاباتی، جمال عالمینیسی، فرماندار و رئیس شورای تامین شهر اهواز در نامهای به مسئول ستاد انتخاباتی رئیسی ضمن بر شمردن سه تخلف صورت گرفته در این گردهمایی از وی خواسته است علت عدمرعایت این سه مهم را به فرمانداری اعلام کند. تخلفاتی که در این نامه آمده است شامل عدمرعایت مقررات منع آمدوشد، عدمرعایت دستورالعمل مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی و عدماستفاده از ماسک، میشود.
آرمان ملی- همهگیری ویروس کرونا همه ابعاد زندگی مردم را تحتالشعاع قرار داده است و انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر و روستاها هم از این قاعده مستثنی نیست. از همان روز اول خرداد ماه بود که ستاد ملی مقابله با کرونا به مساله شیوه برگزاری انتخابات و میتینگهای انتخاباتی ورود پیدا کرد و از ممنوعیت برگزاری میتینگهای تبلیغاتی در فضاهای سربسته، هرگونه مراسم استقبال و راهاندازی کارناوال تبلیغاتی خبر داد و عدمرعایت این پروتکلها را در برنامههای انتخاباتی به منزله تخلف اعلام کرد. همچنین در این پروتکل ابلاغ شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید شده بود که در نشستهای انتخاباتی در مراکز باز باید هشت مترمربع برای هر فرد فضا وجود داشته باشد و ورزشگاهها میتوانند با حداکثر ۳۰درصد ظرفیت برای نامزدهای انتخاباتی نشست تبلیغاتی و سخنرانی برگزار کنند. با وجود تاکید بر اجرای تمام این پروتکلها اما روز چهارشنبه ویدئو و تصاویری از میتینگ انتخاباتی سیدابراهیم رئیسی در اهواز منتشر شد که گویی در این مراسم هیچ خبری از خطر همهگیری ویروس کرونا نیست؛ چرا که آنچه بیش از هر چیز خودنمایی میکرد، تجمع گسترده مردم، رعایت نشدن فاصلهگذاری اجتماعی و عدمرعایت پروتکلهای بهداشتی، در این مراسم بود؛ آن هم در شرایطی که اهواز در شرایط پرخطر نارنجی رنگ قرار دارد.
چه کسی مجوز برگزاری گردهمایی را داده بود؟
برگزاری این گردهمایی چند هزار نفری انتقاداتی را هم از سوی کاربران در فضای مجازی و هم از سوی مسئولان به همراه داشت. در تصویری که از نامه مجوز برگزاری این گردهمایی منتشر شده است، متوجه میشویم فرهاد ابوالنژادیان، رئیس دانشگاه جندیشاپور اهواز و دبیر ستاد استان خوزستان در مدیریت کرونا مجوز برگزاری این گردهمایی را داده و پای این نامه را امضا کرده است؛ اما منتقدان به رفتار دوگانه ابوالنژادیان معتقدند، او که نسبت به کوچکترین تجمع اقوام در خوزستان، موضعگیریهای سختی را میکرد و از برگزاری اعیاد تا خرید شب عید و مراسم عزاداری و عروسی را ممنوع اعلام کرده بود، حال چگونه در مقابل چنین گردهماییای که میتواند سلامت چند میلیون شهروند ساکن خوزستان را با خطر مواجه کند، سکوت کرده است. پس از این هم روز گذشته روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در اطلاعیهای اعلام کرد که این دانشگاه برای برگزاری این مراسم در نامهای به مسئول شورای هماهنگی ستاد انتخاباتی کاندیدای مذکور، با اشاره به مصوبات هفتادمین جلسه ستاد ملی کرونا خواستار رعایت دستورالعملهای بهداشتی حین برگزاری مراسم شده بود. در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: «با این حال دعوت عمومی منجر به حضور تعداد زیادی از شهروندان و هماستانیها در این مراسم شده؛ چنانکه متاسفانه رعایت دستورالعملهای بهداشتی را تحتالشعاع خود قرار داده است.»
۳ تخلف؛ بنا بر گزارش شورای تامین اهواز
در پی برگزاری این میتینگ انتخاباتی، جمال عالمینیسی، فرماندار و رئیس شورای تامین شهر اهواز در نامهای به مسئول ستاد انتخاباتی رئیسی ضمن بر شمردن سه تخلف صورت گرفته در این گردهمایی از وی خواسته است علت عدمرعایت این سه مهم را به فرمانداری اعلام کند. تخلفاتی که در این نامه آمده است شامل عدمرعایت مقررات منع آمدوشد، عدمرعایت دستورالعمل مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی و عدماستفاده از ماسک، میشود.
برخورد جدی با نامزدهای متخلف
روز پنجشنبـه در جلسـه روسـای کمیتههــــای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، کمیته بهداشت و درمان با ابراز نگرانی نسبت به عدمرعایت پروتکلها و عادیانگاریهایی که توسط برخی نامزدها در استانها انجام گرفته از نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ خواست، دعوت از مردم را برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در تبلیغات انتخاباتی در اولویت فعالیتهای خود قرار دهند. حسن روحانی رئیسجمهور نیز پس از این گزارش به قرارگاه عملیاتی دستور داد «با توجه به استقرار این قرارگاه در وزارت کشور و برعهده داشتن مسئولیت اجرای انتخابات از سوی وزیر کشور، با جدیت و قاطعیت هر چه تمامتر نسبت به ارائه هشدارها و اخطارهای لازم اقدامات فوری را انجام داده و با نامزدهای متخلف در این خصوص برخورد قاطع و جدی صورت گیرد و اقدامات انجام شده به مردم اطلاعرسانی شود.» رئیسجمهوری با بیان اینکه کسانی که قرار است در کشور حافظ قانون باشند نباید قانونشکنی کنند، گفته که «کادر درمان و مدافعان سلامت انتظار ندارند کسانی که قرار است بالاترین پست اجرایی کشور را اشغال کنند، اینچنین نسبت به کادر درمان اجحاف کرده و برای آنها مشکل بیافرینند.»
واکنشها
پـس از انتشـار خبر بـرگزاری گردهمـایی بـزرگ حامیان رئیسی در اهواز با حضور این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری بسیاری از چهرهها، شخصیتها و حتی کاندیداها به این مساله واکنش نشان دادند. عبدالناصر همتی در واکنش به این میتینگ انتخاباتی رئیسی با هشتگ اهواز و کرونا، در صفحه خود در توئیتر نوشت: «رئیسجمهور باید فدایی مردم باشد، نه اینکه برای کسب رای، مردم را فدای خود کند. یک تجمع برای عروسی و شادی مردم برگزار میشد، دادستان حتما با برگزارکنندگان آن برخورد میکرد، سیمای ملی هم از قاطعیت قضایی میگفت. الان کجاست دادستان، کجاست سیمای ملی؟» حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهور نیز در توئیتی به برگزاری میتینگ انتخاباتی رئیسی واکنش نشان داد و نوشت:
«با کرونا همنشینی نکنید. کرونا را انتخاب نکنید. برای شکست کرونا برنامه بدهید.»
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet