مذاکرات هستهای و محدودیت های ایجاد شده در این امر
باید از ایجاد شرایطی که امکان دخالت کشورهای خارجی در میهن را هموار می سازد به شدت پرهیز کرد. هر چه در جلسات مذاکره مطرح می گردد باید با شفافیت لازم و بدون کم و کاست با مردم در میان گذاشت.حرکت به سمت مصالحه ای که در نهایت تضمین کننده منافع ملی و مردم ایران باشد، بایستی با موضع گیری مسئولانه از طرف نیروها مترقیِ طرفدار مردم و مخالف رژیم ولایت فقیه مواجه شود. …..
دُورِ ششم مذاکراتِ هستهای ایران و گروه “۵بهعلاوه۱” [وین۴] بهمنظورِ توافق جامع هستهای- بدون توافق نهایی به پایان رسید. بر اساس گزارش رسانه های بین المللی یکی از موارد دشواری در جریان مذاکرات وین ”صنایع موشکی ایران“ و ادامه برنامه ایران در زمینه توسعه موشک های دور برد خود است. دیپلماتهای اروپایی یکشنبه ۲۰ ژوئن به رژیم جمهوری اسلامی ایران هشدار دادند مذاکرات هستهای نمیتواند به صورت نامحدود ادامه یابد.
به گزارش یورو نیوز، مذاکرات هستهای بر سر احیای برجام و بازگشت آمریکا و ایران به توافق هستهای از ماه آوریل در وین اتریش آغاز شده و تاکنون ۶ دور از این گفتگوها انجام شده است.
روز گذشته آخرین روز از دور ششم به پایان رسید و مذاکره کنندگان برای مشورت و بررسی آخرین تحولات به پایتختهای خود بازگشتند.
دیپلماتهای اروپایی در یادداشتی که خبرنگاران دادهاند میگویند: «همانطور که پیشتر هم گفته بودیم، گذشت زمان به سود هیچیک از طرفین نیست ضمن اینکه هنوز مسائل اصلی این توافق حل نشده است.»
بعد از انتصاب ابراهیم رئیسی، نگرانیها در خصوص سرنوشت توافق هستهای و همچنین آینده روابط ایران و غرب بالا گرفته است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن هم روز گذشته در گفتگویی در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات هستهای گفته بود هنوز راه نسبتا درازی در پیش است. او در ادامه افزود: «باید ببینیم رهبران ایران آماده اتخاذ تصمیمات سخت هستند یا خیر؟ هنوز در خصوص موضوعات محوری مانند تحریمها و همچنین تعهداتی که ایران باید بدهد راه زیادی در پیش داریم.»
رئیسی هرچند در آخرین مناظره انتخاباتی به صورت صریح تاکید کرد که دولت او به برجام به عنوان یک تعهد، پایبند خواهد بود اما بسیاری نگرانند که روی کار آمدن تندروها در ایران به افزایش تنشهای میان ایران و غرب بینجامد و بازگشت دوباره به برجام با چالشهای جدی رو به رو شود.با این حال سالیوان در گفتگوی خود با شبکه ABC آمریکا تاکید کرد که واشنگتن نگرانی بابت پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ندارد چرا که به زعم ایالات متحده، این رهبر ایران است که باید تصمیم نهایی را بگیرد، نه ابراهیم رئیسی.
بعد از پایان دور ششم مذاکرات هستهای در چارچوب کمیسیون مشترک برجام، حالا طرفین برای بررسی آخرین تحولات به پایتختها بازگشتهاند. گفته میشود دور بعدی دستکم ۱۰ روز دیگر برگزار خواهد شد.
برخی گمانهزنیها حاکی از آن است که توافق احتمالا پیش از پایان دولت روحانی و قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی در ماه اوت به سرانجام خواهد رسید.
یورونیوز پیشتر در گزارشی در ماه مه، پیشبینی کرده بود که احتمالا احیای برجام به بعد از برگزاری انتخابات ایران و پیش از روی کار آمدن دولت جدید موکول خواهد شد.
عباس عراقچی، روز یکشنبه و پیش از ترک وین، در گفتگو با خبرنگاران گفته بود تمام اسناد توافق هستهای آماده است. مذاکره کننده ارشد ایرانی همچنین اضافه کرده بود با وجود اینکه مذاکره غیر مستقیم کار سادهای نیست، اما برخی از اختلافات اصلی توافق حل شده است.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet