روزهای تاریک سینما و معضل هنرمندان فعال سینمایی
بسیاری از منتقدان و نظریهپردازان، و در اساس، در تعریفی که از سینما ارائهٔ میشود، سینما را هنر هفتم مینامند، هنری که، درعینحال، در بسیاری از آفرینشهایش ترکیبی از شش هنر دیگر است……
نبود فیلم برای اکران و نفسهای به شماره افتاده سینما
تهدید سینماداران به تعطیلی و تعطیل شدن بسیاری از سینماها و پردیسهای سینمایی در شهرهای مختلف طی روزهای گذشته و به شماره افتادن نفسهای سینما هیچکدام هیچیک از سینماگران را ترغیب به اکران فیلم خود نکرده است.
این تهدید از جانب خود سینماگران و تهیهکنندگانی است که فیلمهای آماده برای اکران دارند، اما حاضر به اکران آثار خود در شرایط کنونی نیستند. این قضیه آنقدر شکل سرسختانه و لجوجانهای به خود گرفته که اخیراً یکی از تهیهکنندگان سینما اعلام کرد حاضر است فیلم خود را سالیان طولانی در کشوی میزش نگه دارد، اما در این شرایط تن به اکران آن ندهد.
به گزارش میزان، بدین ترتیب ازآنجاکه تهیهکنندگانی که فیلمِ آماده اکران دارند اما ریسک نمایش فیلمهای خود را در روزهای کرونایی کمتر به جان میخرند، باید ادامه روند سقوط سینما را انتظار داشته باشیم و نکته مهم این است که فعلاً شورای صنفی نمایش و متولیان امور تنها به برگزاری جلسات و صحبت در این زمینهها بسنده کرده و تهیهکنندگان دیگر به وعدهووعیدهای آنها دل خوش نمیکنند. مرتضی شایسته دبیر و سخنگوی شورای صنفی نمایش نیز روز دوشنبه در گفتوگو با میزان در زمینه ترغیب سینماگران به اکران آثارشان گفت: شورای صنفی نمایش برای اقدام در زمینه ترغیب سینماگران به اکران آثارشان نیاز به پول و امکانات دارد. فعلاً در حد برگزاری جلسات مباحثی طرح میشود که امیدواریم نتیجه داشته باشد.
ارگانهای تبلیغاتی رژیم “ولایت فقیه” با گسترش خرافات میکوشند مردم- بهویژه نسل جوان- را از پویایی ذهنی و واقعگرایی بازدارند. بااینهمه و صرفنظر از تأثیرهای معین این ارگانهای تبلیغاتی بر مردم و جامعه، جوانان زادۀ دورانی هستند که بهطور دائم درحال تغییر و تحرک است و آنان طبیعتاً نمیتوانند با خرافات سر آشتی داشته باشند. از این زاویهٔ دید، بیانیه گروهی از سینماگران که روز یازدهم آبانماه سال جاری منتشر شد از اهمیت زیادی برخوردار است، بهویژه که آشکارا “آزادی بیان و اندیشه” را خواستار است. سران رژیم ضد مردمی از همۀ امکانهایشان بهره میگیرند تا هنرمندان، بهویژه نوباوگان هنر را از تکامل و پیشرفت بازدارند و این جز غوطهور کردن جوانان با استعداد میهنمان در فساد و تباهی معنایی نداشته و نخواهد داشت. باید در مقابل اشاعۀ کهنهپرستی و تبلیغ افکار قرونوسطایی که مانع رشد شخصیت انسانی است مقابله کرد و بر نقش تعیین کننده سینما بر پیشرفت مادی و معنوی جامعه تأکید ورزید. در رژیم جمهوری اسلامی شاغلان به علم، اندیشه، هنر، و استعدادها در این عرصهها، ناگزیرند از لابهلای سدهای سانسور، دادگاههای غیابی، محرومیت از داشتن زندگیای حداقلی، زندان، شکنجه، و حتا اعدام راهشان را باز کنند و بهپیش بروند. کوشش برای درک حقیقت در رژیم “ولایت فقیه” جرمی نابخشودنی است و پاسخ مبارزه در راه آزادی و استقلال و عدالت اجتماعی زندان و اعدام است. این است ماهیت رژیم هنر ستیز حاکم بر میهن ما. میتوان و باید با مبارزهای متحد آن را مجبور بهعقبنشینی کرد.
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet