سراسر کشور قرمز شد
از بهمن سال ۹۸ که نشانههای شیوع کرونا در ایران پیدا شد، شاید کمتر کسی فکر میکرد با گذشت ۱۸ماه از شروع اپیدمی، ویروس کرونا همچنان بتواند رکوردهای جدیدی از موارد ابتلا و مرگومیر ثبت کند. با وجود اینکه وزارت بهداشت بارها اعلام کرد این ویروس کنترل شده است و بسیاری از کشورهای دنیا در صدد دست یافتن به مدل مدیریت ایرانی کنترل کرونا هستند، اما هر روز از گوشه و کنار ایران خبرهای نهچندان خوشایندی از تلفات کرونا بهگوش میرسد……
مشهد یکی از شهرهایی است که بهشدت گرفتار این ویروس شده طوریکه بیمارستانها و مراکز درمانی این شهر ظرفیت پذیرش همه بیماران را ندارد. درهمینباره سیدمحمد موسوی، رئیس بیمارستان هاشمینژاد مشهد به رسانهها گفته که «میزان مراجعات بیماران کرونا نسبت به دو هفته گذشته تقریبا افزایش صددرصدی یافته است. اورژانس کووید بیمارستان، ۲۷ تخت دارد که تقریبا بین ۳۵ تا ۴۰ بیمار در آن منتظر بستری شدن هستند. ۲۰ تیرماه روزانه ۷۰بیمار به بیمارستان مراجعه میکرد اما در حال حاضر روزانه ۱۸۰ بیمار به این مرکز درمانی مراجعه میکنند، تنها عملهای اورژانسی در بیمارستان انجام میشود و فقط بیماران اورژانسی در بخشهای غیرکرونایی بستری و تحت درمان هستند.»
همچنین عاطفه عابدینی، دبیر کمیته کشوری کووید۱۹ در گفتوگویی به ایسنا گفته «در حال حاضر همان موجی را که تا چند هفته قبل در سیستان و بلوچستان بود، اکنون در استان خراسان رضوی داریم. در عین حال در استانهای گلستان و خراسان جنوبی، قبلا همزمان با سیستان و بلوچستان موج را داشتیم، اما خراسان رضوی اکنون مواردش رو به افزایش است. به طوری که میزان مراجعه سرپایی و به تبع آن بستری و مرگ و میر در این استان بسیار افزایش یافته است.»
از کرمان هم خبرهای خوبی بهگوش نمیرسد. بهگزارش خبرگزاری صدا و سیما این استان با هجوم مرگبار کرونا مواجه است. آنطورکه سخنگوی ستاد کرونا در این استان به رسانهها گفته شبانه روز گذشته در استان کرمان ۲۶ کرونایی در استان شامل ۱۶ نفر در حوزه علوم پزشکی کرمان، ۴ نفر در حوزه پزشکی جیرفت و ۲ نفر در حوزه علوم پزشکی رفسنجان و ۲ نفر در در حوزه پزشکی سیرجان و ۲ نفرحوزه پزشکی بم در جان باختند جان باختند و مجموع جان باختگان کرونا در استان به ۳ هزار و ۶۱۵ نفر رسید.
وضعیت بیمارستانها در خوزستان هم بهدلیل هجوم بیماران مبتلا به کرونا به مراکز درمانی چندان مناسب نیست. بهگزارش ایسنا، آمار مبتلایان ویروس کرونا در استان خوزستان روز به روز در حال افزایش است و به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، در حال حاضر یک هزار و ۶۰۰بیمار در بیمارستانهای خوزستان بستری هستند. بیمارستان سینای کوت عبدالله در شهرستان کارون به عنوان تنها بیمارستان این شهر، روزانه در حال پذیرش بیماران مبتلا به کرونا است. تقریباً چنین شرایط مشابهی در سایر استانها وجود دارد طوریکه حالا در نقشه ایران هیچ استانی به رنگ آبی و عاری از ویروس کرونا دیده نمیشود. همه استانها و مراکز درمانی آنها در وضعیت بحرانی قرار دارند. طوریکه آمارهای روز گذشته نشان میدهد کرونا توانسته یک بار دیگر موارد بیشتری را به خود مبتلا کند. بهگزارش روابط عمومی وزارت بهداشت طی ۲۴ساعت گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹هزار و ۱۹بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که چهار هزار و ۸۳۸نفر از آنها بستری شدند. طوریکه حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۹۷۹ هزار و ۷۲۷ نفر رسیده است. در روزهای گذشته موارد ابتلا به کرونا سبب شده ایران در رتبه نخست جدول جهانی موارد شناسایی شده مبتلا به کرونا قرار بگیرد. از طرفی در مدت زمان مشابه ۳۷۸بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹۱هزار و ۷۸۵نفر رسید. طبق آماری که وزارت بهداشت اعلام کرده ۵هزارو ۷۹۳بیمار در وضعیت وخیم این بیماری قرار دارند که هرلحظه ممکن است جان خود را از دست بدهند.
پیک پنجم کرونا در ایران که با سویه دلتا شیوع پیدا کرده است، سبب افزایش نگرانی شده، طوریکه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید۱۹ روز گذشته گفت:«پیک پنجم بسیار شدید است و شاید تعداد روزهایی که در پیک به سر میبریم، نسبت به پیک چهارم افزایش یابد، اما در مجموع اگر بخواهیم تعداد مبتلایان و مرگ و میر را کمتر کنیم، مردم باید رعایت پروتکلها را جدی بگیرند. در غیر این صورت اگر به همین منوال افزایش مراجعه سرپایی و بستری را داشته باشیم، میتوانیم انتظار افزایش مرگ و میر را هم داشته باشیم.»
از طرفی نشانههایی از نزدیک شدن سویه جدید جهش یافته کرونا به مرزهای کشور دیده میشود. سویه «لامبدا» اگر در وضعیت کنونی وارد کشور شود میتواند افراد زیادی را به کام مرگ فرو ببرد. عابدینی درخصوص این جهش جدید عنوان کرد که:«هرچه لود ویروس در جامعه بیشتر باشد، امکان جهش ویروس در جامعه بیشتر است. در عین حال در صورت عدم رعایت، جهشهای جدیدی مانند لامبدا هم میتواند وارد کشور شود. البته هنوز در ایران این جهش را نداشتیم، اما در دنیا در کشورهایی مانند آمریکا داشتیم که مواردی گزارش شده و یک نفر در ترکیه گزارش شده است و اگر مراقب نباشیم و پروتکل ها را رعایت نکنیم، لامبدا میتواند موج بعدی ما باشد.»
همدلی
به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet